ΑΥΤΟ είναι το προφίλ της ΦΟΝΙΣΣΑΣ – Διεστραμμένη και αδίστακη η μάνα του Πολύζου

By on 03/02/2016

Πως μπορεί μια μάνα να σκοτώσει το παιδί της;

Διεστραμμένη και κυνική φόνισσα χαρακτηρίζουν τη μάνα του Πολύζου οι ειδικοί Όπως δήλωσε σε διαδικτυακή ιστοσελίδα, o ψυχίατρος Δημήτρης Σούρας, Διευθυντής Ψυχιατρικής Κλινικής

νοσοκομείου Metropolitan και Σύμβουλος Ψυχίατρος του Ωνάσειου Καρδιοχειρουργικού Κέντρου “η γυναίκα αυτή δυστυχώς

συγκεντρώνει όλα τα χαρακτηριστικά του διεστραμμένου ατόμου”.

Όπως συμπληρώνει, διεστραμμένο είναι το άτομο το οποίο έχει παντελή έλλειψη συναισθημάτων, λειτουργεί μόνο με τα ένστικτα (τα οποία κυμαίνονται από κακά μέχρι χείριστα), δεν έχει καθόλου καλή σχέση με την πραγματικότητα και είναι εναντίον όλων, ανεξαρτήτως συγγένειας. Το άτομο αυτό μπορεί λόγω του διεστραμμένου χαρακτήρα του να ασκήσει βία και να καταλήξει ακόμη και στο φόνο. Δεν υπολογίζει το κοινωνικό γίγνεσθαι, τις ηθικές αρχές και δε “φοβάται” το νόμο (πιστεύει μάλιστα τόσο πολύ στον εαυτό του που θεωρεί κατώτερο το νόμο από εκείνον).

Συνήθως ζει με πονηριά, “διπλωματία” και ΙΝΤΡΙΓΚΑ. Δηλαδή προσπαθεί να καλύψει τις οποισδήποτε κακές συμπεριφορές και πράξεις, δείχνοντας τα αντίθετα από αυτά που αισθάνεται (τεχνάσματα). Ετσι οι συμπεριφορές του ατόμου αυτού δεν αναγνωρίζονται αμέσως και οι περισσότεροι πιστεύουν, τουλάχιστον στην αρχή οτι πρόκειται για ένα άτομο ιδιαιτέρως συναισθηματικό και καλό. Ο ρόλος του πατριού…στο διεστραμμένο χαρακτήρα της μάνας Ο κ. Σούρας εξηγεί ότι υπάρχουν γυναίκες οι οποίες επηρεάζονται και συνδέονται παθολογικά με άλλα άτομα.Μερικές από αυτές τις γυναίκες κρύβουν υποβολιμότητα ή αβουλια στην προσωπικότητά τους και γίνονται έρμαια των συντρόφων τους.

Αν υπάρχει πάθος τότε οι συμπεριφορές τους ταυτιζονται 100% με εκείνη των συντρόφων τους. Ό,τι ζητηθεί θα γίνει. Ό,τι αποφασιστεί θα δρομολογηθεί ακόμη και εις βάρος αγαπημένων προσώπων. Μπορεί λοιπόν μια γυναίκα να σκοτώσει το παιδί της αν είναι υποχείριο κάποιου άλλου; Αν είναι υποχείριο και ισχύουν όλα τα χαρακτηριστικά που αναλύσαμε, τότε ναι, μπορεί να φτάσει ακόμη και στο φόνο χωρίς δισταγμό, χωρίς ηθικούς φραγμούς και πάνω από όλα χωρίς ενοχές.

Η μετέπειτα συμπεριφορά τους (δηλαδή το πως θα προσπαθήσουν να καλύψουν τα ίχνη τους) έχει να κάνει με το πνευματικό και κοινωνικό τους επίπεδο, το μέγεθος της διαταραχής της προσωπικότητάς τους και φυσικά με τη συνεχή επιρροή που ασκεί ο σύντροφος τους.

Δεν μιλάμε για ψυχικά άρρωστη γυναίκα αλλά για κυνική φόνισσα “Φυσικά μιλάμε για διαταραχή προσωπικότητας και χαρακτήρα και όχι για ψυχική ασθένεια. Αυτή η γυναίκα αν αποδειχτεί οτι πράγματι σκότωσε το παιδί της, είναι κυνική φόνισσα. Άλλωστε έχει αποδειχτεί παγκοσμίως οτι οι ψυχικά ασθενείς διαπράττουν φόνους σε πολύ μικρότερο ποσοστό από τους ψυχικά υγιείς” είπε τέλος ο κύριος Σούρας.

trelokouneli.gr

Σχολιάστε αυτό το άρθρο!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: