Αποσύρεται ολόκληρη η διαφήμιση της Άντζελας Δημητρίου Τι αναφέρει η εταιρεία

By on 23/04/2016

Με μια ανάρτηση στο facebook τα jumbo απαντούν στην απόφαση να κοπεί ένα κομμάτι της πασχαλιάτικης διαφήμισής τους με πρωταγωνίστρια την Άντζελα Δημητρίου.

Η διαφημιστική εταιρεία που εκπροσωπεί τα Jumbo, ανακοινώνει ότι δεν δέχεται την λογοκρισία και για τον λόγο αυτό αποσύρει εντελώς την διαφήμιση.

Με τίτλο: ΤΟ ΧΙΟΥΜΟΡ ΔΕΝ «ΚΟΒΕΤΑΙ» γράφουν:

Ρομέν Γκαρί: «Το χιούμορ είναι η επιβεβαίωση της αξιοπρέπειας, μια διακήρυξη της υπεροχής του ανθρώπου σε σχέση με όλα αυτά που τον βασανίζουν».

Τα JUMBO, όλα αυτά τα χρόνια, μέσα από τη διαφημιστική τους επικοινωνία, επιδιώκουν παράλληλα να μιλήσουν με χιούμορ για όλα αυτά που μας βασανίζουν.

Να μιλήσουν λυτρωτικά για τα καλά μας και τα στραβά μας.

Το χιούμορ, είναι ένας καθρέφτης αλήθειας που πολλές φορές σε σοκάρει κοιτάζοντας το είδωλό σου.

Αυτό δεν είναι λόγος να τα «βάλεις» με τον καθρέφτη.

Αυτή την διακήρυξη υπεροχής του χιούμορ δεν θα την τσαλακώσουμε.

Με τη σύμφωνη γνώμη του πελάτη μας JUMBO, δεν θα προβούμε σε καμία διόρθωση της ταινίας.

Αντίθετα, θα σταματήσουμε την προβολή της, παραδίδοντας τη σκυτάλη του χιούμορ στον κόσμο.

Καλή Ανάσταση και Καλή Τύχη στα Αβγά σας!

fjhg

Σημειώνεται ότι για να συνεχιστεί η προβολή της διαφήμισης κρίθηκε ότι έπρεπε να αποσυρθεί η φράση «Χτύπα, Χτύπα σαν άντρας» από τη διαφήμιση των Jumbo με την Άντζελα Δημητρίου.

Η Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων δημοσιοποίησε δελτίου τύπου, επισημαίνοντας την κρισιμότητα του μηνύματος αναφορικά με την ενίσχυση της βίας κατά των γυναικών και ζητώντας την απόσυρση της συγκεκριμένης φράσης από τη διαφήμιση.

Η αφαίρεση του μηνύματος δεν πραγματοποιήθηκε και η Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων θεωρώντας το παραπάνω σύνθημα σεξιστικό και επικίνδυνο, στο βαθμό που παρουσιάζει εγκληματικές συμπεριφορές ως «κανονικότητα» ή «επικοινωνία», προχώρησε σε αίτηση ελέγχου στο Συμβούλιο Ελέγχου Επικοινωνίας (ΣΕΕ).

Τη Δευτέρα, 18/4/2014, παρουσία της Επιτροπής του ΣΣΕ, στελέχη της ΓΓΙΦ με επικεφαλής την Προϊσταμένη της Διεύθυνσης Υπηρεσιών προς Πολίτες και Φορείς της Γενικής Γραμματείας Ισότητας των Φύλων, κα Θεοδώρα Κατσιβαρδάκου, εξέθεσαν στην Πρωτοβάθμια Επιτροπή Ελέγχου Επικοινωνίας το έργο και τις θέσεις της ΓΓΙΦ σε σχέση με τη βία κατά των γυναικών, αποδεικνύοντας ότι η φράση «Χτύπα, Χτύπα σαν άντρας» συνιστά σεξιστικό λόγο, αντιτίθεται στη θεώρηση της ισότητας των φύλων και, τελικά, μπορεί να ενισχύσει το πρόβλημα της έμφυλης βίας.

Σύμφωνα με την απόφαση Αρ. Σ1102 του ΣΣΕ, η οποία δημοσιοποιήθηκε στις 19/4/2015, η διατύπωση «Χτύπα, Χτύπα σαν άντρας» προσκρούει στα άρθρα 1.2 και 4.1 του Ελληνικού Κώδικα Διαφήμισης – Επικοινωνίας (ΕΚΔ-Ε) και έπρεπε να τροποποιηθεί εντός 2 ημερών σε όλα τα μέσα δηλαδή μέχρι και την Πέμπτη 21/4/2016.

10
σχόλια
 1. avatarΑναμισελ

  Που ακριβώς ήταν το χιούμορ σε αυτή τη διαφήμιση; Εγώ μόνο cringe είδα…

 2. avatarHappy

  Τη διαφήμιση την πέτυχαν ούτως ή άλλως. Ο ντόρος που ήθελαν να γίνει έγινε. Και με το παραπάνω.

 3. avatarΧαχαχαχαχαχα

  Από το πολύ χιούμορ ,δεν θα ξαναφάω αυγά (κόκκινα)!!

 4. avatarkyros68

  ΕΔΩ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΧΑΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΑΣΧΟΛΟΥΝΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΣΙΜΗ

 5. avatarcool down

  Παει ο κοσμος στα jumbo ? παει αρα το υποκουλτουροειδες σποτ την εκανε τη δουλεια του. Σε λιγο μπαινει καλοκαιρι κι ας ετοιμαστουμε για το επομενο σποτακι. Πολυ καπνος για το τιποτα

 6. avatarΚωστας 14

  Επιτέλους, η Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων επιασε τον ταύρο από τα …κέρατα.
  Πνεύμα και Ηθική!
  Η Ελένη Λουκά δικαιώνεται.

 7. avatarΒΑΓΓΕΛΗΣ – ΚΗΦΙΣΙΑ

  ΠΟΛΥ ΚΟΝΤΟΦΘΑΛΜΗ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΠΟΥ ΠΕΡΙΓΡΑΦΕΙ ΜΕ ΤΟΝ ΠΙΟ ΚΑΘΑΡΟ ΤΡΟΠΟ ΤΟΝ ΦΑΡΙΣΑΙΣΜΟ ΜΕ ΤΟΝ ΟΠΟΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ, ΠΑΡΑΒΛΕΠΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΑΠΟΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΚΟΙΝΗ ΓΝΩΜΗ. ΕΥΓΕ ΣΤΑ JUMBO ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΛΛΗΚΑΡΙΣΙΑ ΚΑΙ ΠΕΝΤΑΚΑΘΑΡΗ ΣΤΑΣΗ ΤΟΥΣ.

 8. avatarΜουά

  Μα τι ξινοί αθρώποι είσαστε επιτέλους! Τα “παλλόμενα” δε σας αρέσουν, τώρα δε σας κάνει κι η Λέιντι Άτζελα; Αλλά βέβαια, από καλτουριάριδες που δε μπορούνε να εκτιμήσουνε αψηλή, δίμετρη και βάλε, τέχνη τι να περιμένει κανείς; Τέτοια πολιτιστική κατάντια. Να κόβετε και η Άτζελα. Πόσο χαμηλά θα πέσουμε επιτέλους σα λαός;
  https://www.youtube.com/watch?v=yRIMlBoMJXE

 9. avatarΣπυκων

  Τωρα φθασαμε μερικες […] να παριστανουν τον Λαδα ! Οχι δεν εχουμε χουντα !!!!!!
  Ουτε και χιουμορ .

 10. avatarKaith Peristeri

  Μην μας το κανετε αυτό. Πως θα κανουμε Πασχα τώρα?

  newsbeast.gr

Σχολιάστε αυτό το άρθρο!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: