Από τον Κορλεόνε στον Σπέκτορ: Οι μεταμορφώσεις του Αλ Πατσίνο

By on 10/05/2013
Ο Αλ Πατσίνο μεταμορφώνεται σε Φιλ Σπέκτορ για την ΤV και είναι η αφορμή να ξαναδούμε τους διάσημους ρόλους του.


O  Άλ Πατσίνο  υποδύεται τον θρυλικό μουσικό παραγωγό..


Η ταινία βασίζεται σε πραγματικά γεγονότα, έστω και εάν δεν το παραδέχεται ο σκηνοθέτης και σεναριογράφος Ντέιβιντ Μέμετ!

«Η ταινία δεν είναι βασισμένη σε πραγματική ιστορία. Είναι ένα δράμα εμπνευσμένο από υπαρκτά πρόσωπα σε μια δίκη και δεν είναι ούτε προσπάθεια να παρουσιάσει τα πραγματικά πρόσωπα, ούτε να κάνει κάποιο σχόλιο σχετικά με το αποτέλεσμα της δίκης» τόνισε χαρακτηριστικά!

Πάντως η δικηγόρος της υπόθεσης, δήλωσε πως ως επαγγελματίας δεν θα μπορούσε να αποκαλύψει οτιδήποτε στον Μάμετ και ούτε μίλησε μαζί του, συνεπώς οποιοδήποτε σχετικό σημείο του σεναρίου είναι απολύτως φανταστικό.

Τον Φεβρουάριο του 2003, η ηθοποιός Λάνα Κλάρσκον, βρέθηκε νεκρή από πυροβόλο όπλο στο σπίτι του Σπέκτορ στην Αλάμπρα στην Καλιφόρνια. Ο ίδιος ισχυρίστηκε πως ήταν αυτοκτονία από ατύχημα καθώς η γυναίκα «φίλησε το όπλο». Αφέθηκε ελεύθερος καταβάλλοντας 1 εκ. δολάρια, μέχρι που έγινε η πρώτη δίκη του το 2007, η οποία ωστόσο έληξε με κακοδικία καθώς οι ένορκοι δεν κατάφεραν να βγάλουν ομόφωνη απόφαση.

Στη δεύτερη δίκη που ακολούθησε το 2008, τον δικηγόρο του αντικατέστησε η Λίντα Κίνεϊ Μπάντεν, την σχέση με την οποία περιγράφει η ταινία. Τη δικηγόρο υποδύεται η εκπληκτική Έλεν Μίρεν.

Ο Σπέκτορ καταδικάστηκε τελικά για τον φόνο το 2009 και εκτίει ποινή φυλάκισης 19 χρόνων.

Σχολιάστε αυτό το άρθρο!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: