giapraki.com

Απάντηση σε Δηλώσεις του Προέδρου της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας κ. Μανόλη Παφίλη

Με έκπληξη ακούσαμε το αρμόδιο εισηγητή του θέματος «Ετήσιες μεταβολές της Οργανικότητας των Σχολικών Μονάδων του Δήμου Κοζάνης» και συγχρόνως Πρόεδρο της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας κ. Μανόλη Παφίλη να παραπληροφορεί τους πολίτες του Δήμου μας   [https://kozanimedia.gr/?p=165029  (από 222΄έως 251΄)] για την δυναμικότητα του Σχολείου μας.

Ανάφερε συγκεκριμένα ότι εισηγήθηκε την υποβάθμιση (τι όρος κι αυτός!) του 1ου Δημοτικού Σχολείου γιατί ο αριθμός των μαθητών του εδώ και πολλά  χρόνια κυμαίνεται από 98 έως 110 μαθητές  και οι αίθουσές του έχουν λιγότερους από 20 μαθητές.

Πληροφορούμε λοιπόν, ως οι αρμοδιότεροι πιστεύουμε, τους πολίτες του Δήμου μας, ότι είμαστε από τα μεγαλύτερα σε αριθμό μαθητών Σχολεία της Χώρας, ότι οι τάξεις του Σχολείου μας έχουν πάνω από 20 μαθητές και τα τελευταία χρόνια ο αριθμός των μαθητών του δεν είναι από 98 έως 110 αλλά συγκεκριμένα:

Σχολικό έτος

Αγόρια

Κορίτσια

Σύνολο

2011-2012

59

64

123

2012-2013

60

65

125

2013-2014

62

65

127

Εάν ο αγαπητός Πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας δεν έπεσε θύμα  παραπληροφόρησης  και με τη σειρά του παραπληροφόρησε άθελά του το Δημοτικό Συμβούλιο, τότε υποθέτουμε ότι η ματιά του στα τεκταινόμενα της Εκπαίδευσης είναι πολύ επιλεκτική. Αν μέτρο και κριτήριο στις προτάσεις που κατέθεσε στο Δημοτικό Συμβούλιο ήταν ο αριθμός των 20 μαθητών ανά τάξη, έχουμε να παρατηρήσουμε ότι αλληθώρισε επιμελώς. Προφανώς έπρεπε να εισηγηθεί την μείωση της οργανικότητας άλλων σχολείων και μάλιστα πολλών, ίσως όμως αγαπητών του ιδίου και της παρέας του και όχι του 1ου.

Αν  ενδιαφέρει τον κ. πρόεδρο για το τι ακριβώς συμβαίνει με το Δημοτικό Σχολείο Γ. Κονταρής (1ο Κοζάνης) τονίζουμε τα παρακάτω:

Αν ενδιαφέρει τον κ. πρόεδρο για το τι ακριβώς εμείς θέλουμε από το Δήμο Κοζάνης, θα ζητούσαμε τα παρακάτω:

                                                Με τη σύμφωνη γνώμη

                                                        1. του Συλλόγου των Διδασκόντων

                                                        2. του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων

                                                  3.του Συμβουλίου της Σχολικής Κοινότητας

 1o ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΟΖΑΝΗΣ (Γ. ΚΟΝΤΑΡΗΣ)

Exit mobile version