giapraki.com

Αφιερωμένες στον Γεώργιο Λασσάνη οι επετειακές εκδηλώσεις για την 25η Μαρτίου

Αφιερωμένες στον Γεώργιο Λασσάνη οι εκδηλώσεις για την 25η Μαρτίου



Εκδηλώσεις αφιερωμένες στον Γεώργιο Λασσάνη συνδιοργανώνουν το ΔΗΠΕΘΕ το ΙΝΒΑ και η Δημοτική Βιβλιοθήκη Κοζάνης με αφορμή την επέτειο της 25ης Μαρτίου. Με το θεατροποιημένο αναλόγιο «Ο Λασσάνης της Κοζάνης» θα παρουσιαστεί επί σκηνής μια αναδρομή στη ζωή και το έργο του, αναδεικνύοντας ταυτόχρονα τα δυο θεατρικά του έργα τα οποία χαρακτηρίζουν την εποχή και την λαχτάρα της λευτεριάς.

Εν τω μεταξύ ετοιμάστηκε μια σύντομη έκδοση για τον Γ. Λασσάνη, που απευθύνεται στα παιδιά των τελευταίων τάξεων του Δημοτικού Σχολείου η οποία θα μοιραστεί δωρεάν στα σχολεία του Δήμου Κοζάνης και την οποία επιμελήθηκε η Μαρία Μπατιάνη. Όπως επεσήμαναν η Πρόεδρος του Δ.Σ του ΔΗΠΕΘΕ κα Κούλα Καλογερίδου όσο και ο Διευθυντής του 4ου Γυμνασίου Κοζάνης κ. Χριστοδούλου κατά την διάρκεια συνέντευξης τύπου, με την συγκεκριμένη επιλογή θέλησαν να τιμήσουν το άξιο τέκνο της Κοζάνης, τον πνευματικό άνθρωπο τον αγωνιστή της Επανάστασης του 21, αλλά και να γνωρίσουν τα παιδιά ποιος ήταν ο Γεώργιος Λασσάνης.

Εν τω μεταξύ το θεατρικό έργο του Γιάννη Καλατζόπουλου θα παρουσιάσουν οι μαθητές του 4ου Δημοτικού Σχολείου και την Δευτέρα 24 Μαρτίου το ΔΗΠΕΘΕ, στις 7 το απόγευμα στην Αίθουσα Τέχνης. Η είσοδος στο κοινό για τις δυο παραστάσεις είναι ελεύθερη.

Πηγή ΕΡΑ Κοζάνης

Exit mobile version