Αντιπολεμική συγκέντρωση στην Πτολεμαϊδα

By on 08/08/2006

H Επιτροπή Ειρήνης ΠτολεμαÀδας, καλεί την Πέμπτη, στις 10 Αυγούστου, στις 8 μ.μ., όλο το λαό της ΠτολεμαÀδας στο αντιπολεμικό συλλαλητήριο καταδίκης των Ισραηλινών δυνάμεων εις βάρους του Παλαιστινιακού και Λιβανέζικου λαού. Καταγγέλλουμε την νέα κτηνώδη πολεμική επίθεση του Ισραηλινού κράτους κατά των Παλαιστινίων και των Λιβανέζων.

Η νέα ιμπεριαλιστική αυτή επίθεση αποτελεί συνέχεια των πολέμων που γνωρίσαμε τα τελευταία 15 χρόνια στην περιοχή της Βαλκανικής αλλά και στην ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής και εντάσσεται στο γενικότερο σχεδιασμό της νέας ιμπεριαλιστικής τάξης πραγμάτων, αφού μετά τις ανατροπές των πρώην σοσιαλιστικών χωρών, επιχειρείται το ξαναμοίρασμα του κόσμου σε νέες ζώνες επιρροής, εκμετάλλευσης και ελέγχου για την πλήρη υποταγή των λαών και των αγορών τους.

Στο στόχαστρο του παγκόσμιου ιμπεριαλισμού με την πρωτοκαθεδρία των ΗΠΑ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης βρίσκεται μία σειρά λαών και κρατών που δεν υποκλίνονται. Το αιματοκύλισμα δεν έχει τελειωμό. Κράτη όπως το Ιράν, η Συρία, η Βόρεια Κορέα, η Κούβα, η Βενεζουέλα και άλλα βρίσκονται στο μάτι.

Καμία αυταπάτη δεν πρέπει να περάσει στον Ελληνικό λαό, και όχι μόνο, πως οι νέοι αυτοί πόλεμοι γίνονται στο όνομα της καταπολέμησης της τρομοκρατίας ή του εκδημοκρατισμού της Μέσης Ανατολής. Τους διαψεύδουν και όλοι οι άλλοι λόγοι που επικαλέστηκαν για να δικαιολογήσουν τα εγκλήματά τους στη Γιουγκοσλαβία, το Αφγανιστάν και το Ιράκ. Καμία ταύτιση του θύτη με το θύμα, καμία εξίσωση δεν πρέπει να δικαιολογήσει την επιθετικότητα του Ισραήλ με τις πλάτες των ΗΠΑ και την ανοχή της ΕΕ.

Το δικαίωμα του Παλαιστινιακού λαού να παλέψει με οποιοδήποτε τρόπο για ανεξάρτητο κράτος με πρωτεύουσα την ανατολική Ιερουσαλήμ δεν μπορεί κανείς να το στερήσει, όπως και αυτό του κάθε λαού που παλεύει για εθνική κυριαρχία και εδαφική ακεραιότητα. Άλλωστε η ιστορία του Ελληνικού λαού είναι βαμμένη με το αίμα των αγώνων για εθνική λαϊκή κυριαρχία, ελευθερία, δημοκρατία και δεν έχουμε δικαίωμα να την ακυρώσουμε.

Για άλλη μια φορά η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ κρατούν ίσες αποστάσεις, χωρίς να πάρουν ξεκάθαρη θέση. Φέρουν βαριές ευθύνες, οι οποίες δεν ξεκινούν από σήμερα, για την φιλοϊμπεριαλιστική πολιτική που ακολουθούν. Φέρουν ευθύνη γιατί έχουν μετατρέψει τη χώρα μας σε ξέφραγο αμπέλι των αμερικανονατοϊκών παραδίδοντας σε αυτούς λιμάνια, δρόμους, αεροδρόμια και βάσεις. Χωρίς αυτή την υποστήριξη από τα Κόμματα αυτά και όποιας τέτοιας φυσιογνωμίας κυβερνούν την Ευρώπη, ο Αμερικανοευρωενωσιακός ιμπεριαλισμός θα ήταν αδύνατος και δεν θα είχε την δυνατότητα να εξαπολύσει αυτούς τους πολέμους.

Η αλλαγή των πολιτικών συσχετισμών δύναμης υπέρ των λαϊκών κινημάτων μπαίνει ως επιτακτικό καθήκον. Μόνο οι λαοί, η εργατική τάξη και τα φτωχά λαϊκά στρώματα της υπαίθρου και της πόλης, μακριά από τους φορείς και τα Κόμματα της πλουτοκρατίας μπορούν να γίνουν το αντίβαρο δημιουργώντας τις δικές τους οργανώσεις, συσπειρώσεις με σαφείς πολιτικούς στόχους και προσανατολισμό.

Καλούμε τον λαό της ΠτολεμαÀδας άμεσα, να δείξει συμπαράσταση και αλληλεγγύη στους λαούς που υποφέρουν από αυτό το νέο έγκλημα. Να αντιδράσουμε με οποιοδήποτε τρόπο, με συζητήσεις, εκδηλώσεις, διαδηλώσεις και κινητοποιήσεις. Ο αγώνας αυτός είναι και δικός μας αγώνας.

Καλούμε όλους τους υποψήφιους δημάρχους, νομάρχες και συμβούλους να καλέσουν τον κόσμο σε κινητοποιήσεις και άμεσες αντιδράσεις που δεν θα υποκύπτουν σε ιδιοτελείς σκοπιμότητες ψηφοθηρικής αλιείας, όπως μας έχουν συνηθίσει. Τα ζητήματα της ειρήνης δεν είναι για εκμετάλλευση αλλά για προβληματισμό και συνεπή πολιτική βούληση.

Σας καλούμε όλους την Πέμπτη, 10 Αυγούστου, στις 8 μ.μ σε αντιπολεμικό συλλαλητήριο στην Κεντρική Πλατεία για μια απάντηση στο νέο αυτό έγκλημα.

ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΕΚΕΙ

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΙΡΗΝΗΣ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ

Σχολιάστε αυτό το άρθρο!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: