ΑΜΕΣΟΣ ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΝΑ ΣΒΗΣΕΙ Ο ΑΗΣ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ

By on 16/11/2006

Κάτοικοι του δήμου Αετού κατέλαβαν το ομώνυμο ορυχείο
και διέκοψαν την τροφοδοσία λιγνίτη.

Με άμεσο σβήσιμο απειλούνταν χτες το απόγευμα ο ατμοηλεκτρικός σταθμός Αμυνταίου, καθώς εκατοντάδες κάτοικοι της περιοχής προχώρησαν σε κατάληψη του ορυχείου Αμυνταίου, διακόπτοντας την τροφοδοσία του εργοστασίου με λιγνίτη.

Οι περίπου τριακόσιοι αγρότες των δημοτικών διαμερισμάτων Αγίων Αναργύρων και Πεδινού του δήμου Αετού, με επικεφαλής το δήμαρχο Σταύρο Αναστασιάδη ακινητοποίησαν στις 8 το πρωί τις ταινίες μεταφοράς λιγνίτη, διαμαρτυρόμενοι για την άρνηση της ΔΕΗ να αποζημιώσει αγροτικές εκτάσεις που απαλλοτρίωσε πριν από πέντε χρόνια! Σε επίπεδο ηγεσίας της ΔΕΗ η αγωνία γύρω στο μεσημέρι είχε κορυφωθεί, αφού μέχρι το απόγευμα ο σταθμός θα έσβηνε αν δεν έληγε η κατάληψη. Δεδομένου ότι στο βόρειο σύστημα είναι 4 μονάδες εκτός λειτουργίας λόγω βλαβών καaι συντηρήσεων, ενώ επίσης εκτός λειτουργίας βρίσκονται μονάδες και στο νότιο σύστημα, θεωρείται πολύ πιθανόν να δημιουργηθούν προβλήματα στην ηλεκτροδότηση της χώρας, ακόμη και προγραμματισμένες περικοπές ρεύματος ή και μπλακάουτ.

Το ενδεχόμενο αυτό επιβεβαίωσε ο καθ’ ύλην αρμόδιος της ΔΕΗ, Χρήστος Ποσειδών διευθυντής της διεύθυνσης διαχείρισης ενέργειας. Ερωτηθείς σχετικά από τον «Π», δήλωσε ότι «πάντα υπάρχει ένας τέτοιος κίνδυνος, εάν συμβούν διάφορες βλάβες στο σύστημα ή τεθεί απροειδοποίητα εκτός λειτουργίας κάποιος σταθμός, ειδικά αν το σύστημα δεν έχει εφεδρείες. Η εξέλιξη αυτή δυστυχώς θα μας οδηγήσει στην κατασπατάληση των νερών, έναν πολύτιμο πόρο που τον έχουμε για εφεδρεία, τον οποίο όμως θα χρησιμοποιούσαμε την εποχή που θα τον είχαμε απόλυτη ανάγκη».

Πηγή : Εφημερίδα Πτολεμαίος.

Σχολιάστε αυτό το άρθρο!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: