ΑΘΡΟΕΣ ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ

By on 25/10/2005

Συνεχίζεται με αμείωτους ρυθμούς η μεταφορά λαθρομεταναστών στο εσωτερικό της χώρας, μέσω της παραμεθόριας περιοχής της Δυτικής Μακεδονίας. Το σαββατοκύριακο σε τέσσερις διαφορετικές υποθέσεις συνελήφθησαν ισάριθμοι μεταφορείς να μεταφέρουν συνολικά 23 λαθρομετανάστες έναντι αμοιβής, οι οποίοι επίσης συνελήφθησαν.

Το περασμένο Σάββατο στη 1.30 το μεσημέρι στο 15ο χιλιόμετρο της εθνικής οδού Καστοριάς-Κοζάνης, συνελήφθη από αστυνομικούς ένας ημεδαπός να μεταφέρει παράνομα στη Θεσσαλονίκη έξι Αλβανούς λαθρομετανάστες. Είχε κρύψει τους μεταφερόμενους μέσα σε ειδική κρύπτη της «κλούβας» ΙΧΦ και θα εισέπραττε το ποσό των 700 ευρώ από τον καθένα, μόλις οι λαθρομετανάστες θα έφταναν στον προορισμό τους.

Άλλος ένας ημεδαπός συνελήφθη από συνοριακούς φύλακες του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Αλιάκμονα στις 2 τα ξημερώματα της Κυριακής στην Κάτω Πτερυά του δήμου Αλιάκμονα, επειδή μετέφερε με το αυτοκίνητό του παράνομα στη Χαλκιδική έναντι χρηματικής αμοιβής, πέντε Αλβανούς υπηκόους.

Την ίδια ημέρα στις 5 τα ξημερώματα στην Κορομηλιά του δήμου Αγίας Τριάδας Καστοριάς, από συνοριακούς φύλακες και με τη συνδρομή αστυνομικού σκύλου, συνελήφθησαν δύο Αλβανοί υπήκοοι, επειδή μετέφεραν λαθρομετανάστες ομοεθνείς τους. Ο πρώτος μετέφερε πέντε άτομα και ο δεύτερος τέσσερα, με προορισμό τη Λαμία, έναντι χρηματικής αμοιβής. Οι δύο εκ των αλλοδαπών λαθρομεταναστών είναι καταχωρημένοι στον κατάλογο ανεπιθύμητων αλλοδαπών για τη συνθήκη Schengen.

Όλοι οι δουλέμποροι και οι λαθρομετανάστες συνελήφθησαν και οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα, ενώ τα οχήματα κατασχέθηκαν.

ΧΡΗΣΤΟΣ ΒΗΤΤΑΣ
www.e-ptolemeos.gr

Σχολιάστε αυτό το άρθρο!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: