giapraki.com

ΒΛΑΤΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ:Πόντιος Πιλάτος ο Υπουργός για τους κτηνοτρόφους.

Την τακτική του Πόντιου Πιλάτου υιοθετεί ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης αναφορικά με το πρόβλημα μείωσης των τιμών διάθεσης του παραγόμενου γάλακτος, όπως προκύπτει από απάντηση σε ερώτηση του Βουλευτή ΠΑΣΟΚ νομού Κοζάνης Γιάννη Βλατή.
Ενώ ο κ. Βλατής διατύπωσε σαφή και ρητά ερωτήματα για το μεγάλο ζήτημα μείωσης των τιμών γάλακτος που αγγίζει το 15%, ο υπουργός νίπτει τας χείρας του αφού επικαλείται την αγορά με τους κανόνες της προσφοράς και της ζήτησης, παραπέμπει σε επιτροπές ελέγχου (στις οποίες δεν προστρέχουν όμως οι αρμόδιες υπηρεσίες του), αποφεύγει την προσφυγή στην επιτροπή ανταγωνισμού για το σπάσιμο του ολιγοπωλίου στην εμπορία του προϊόντος (γιατί άραγε;), παραθέτει ρυθμίσεις που έγιναν κατά το παρελθόν από την προηγούμενη κυβέρνηση χωρίς να αντιμετωπίζει τις αλλαγές που επήλθαν στο μεταξύ, ενώ κρύβεται πίσω από κανονιστικές αποφάσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης απεμπολώντας αρμοδιότητες που του ανήκουν και έχει υποχρέωση να ασκήσει.
Τελικά από την απάντηση της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης προς τον κ. Γιάννη Βλατή, γίνεται σαφές για ακόμη μία φορά πως η κυβέρνηση Καραμανλή ασκεί την εξουσία με γνώμονα την εξυπηρέτηση του συμφέροντος – αποκλειστικά και μόνο – των μεγάλων οικονομικών παραγόντων της χώρας.

Exit mobile version