Διεθνές Συνέδριο Καινοτομίας στην Κοζάνη

By on 23/11/2006

Διεθνές Συνέδριο

«Καινοτομία – Επιχειρηματικότητα – Συμπράξεις Δημοσίου-Ιδιωτικού Τομέα – Διεθνείς Συνεργασία: Προοπτικές για την Περιφέρεια της Δυτικής Μακεδονίας»

Δείτε το πρόγραμμα του συνεδρίου

20-24 Νοεμβρίου 2006
Κτίριο Περιφέρειας της Δυτικής Μακεδονίας
Τηλέφωνα Επικοινωνίας: 0030 24610 53915 & 53913
https://www. westernmacedonia.gr

2 Comments

 1. 659.open20h

  23/11/2006 at 16:00

  Η ανταγωνιστικότητα περνά μέσα από την καινοτομία
  ΕΡΑ ΚΟΖΑΝΗΣ

  Η ανταγωνιστικότητα περνά μέσα από τη καινοτομία και γι αυτό απαιτείται αναδιάρθρωση της οικονομίας προς προϊόντα υψηλής προστιθέμενης αξίας.
  Το συμπέρασμα αυτό προκύπτει από τις εισηγήσεις και συζητήσεις κατά την διάρκεια της τρίτης ημέρας του Διεθνούς Συνεδρίου με τίτλο «Καινοτομία – Επιχειρηματικότητα – Συγχρηματοδοτήσεις Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα-Διεθνή Συνεργασία Προοπτικές για την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας που πραγματοποιείται στην Κοζάνη μέχρι και αύριο Παρασκευή. Στο επίκεντρο των εισηγήσεων του συνεδρίου βρέθηκαν χθες θέματα μετάβασης στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας στο πλαίσιο του Interreg IIIc.
  Παρουσιάστηκαν ερευνητικές δραστηριότητες του ΤΕΙ και του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας που αφορούν την παραγωγή υδρογόνου από βιοαέριο, την χρήση υδρογόνου και βιομάζας αλλά και ο ηλιακός κλιματισμός, προϊόν έρευνας του κέντρου τεχνολογικής έρευνας του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στον περιφερειακό πόλο καινοτομίας που δημιουργείται το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας με επίκεντρο την ενέργεια, πόλος που κάνει πιο ουσιαστική την συμμετοχή των επιχειρήσεων μέσα από σειρά δράσεων των ανώτατων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων της περιοχής.
  Μάλιστα η Δυτική Μακεδονία θα είναι μία από τις πέντε περιφέρειες της χώρας που αποκτά τέτοιο πόλο.
  Εν τω μεταξύ τουλάχιστον δεκαπέντε προτάσεις έχουν κατατεθεί από φορείς της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας για συμμετοχή στον 2ο κύκλο του προγράμματος SMART που αφορά την βιώσιμη διαχείριση της περιφερειακής ανάπτυξης με μεταφορά καλών πρακτικών όπως ανακοίνωσε ο συντονιστής του προγράμματος κ. Δημήτρης Κούρας.

 2. 659.open20h

  25/11/2006 at 20:03

  Ολοκληρώθηκε το Διεθνές Συνέδριο της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας

  Νέος αέρας πνέει στη Δυτική Μακεδονία και η επανάσταση ποιότητας που επιχειρείται δίνει καρπούς μέσα από ένα ξεκάθαρο σχέδιο για τη ανάπτυξη, την απασχόληση και την κοινωνική συνοχή.
  Αυτό τόνισε ο Γενικός Γραμματέας της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας κ. Ανδρέας Λεούδης κλείνοντας τις εργασίες του πενθήμερου διεθνούς συνεδρίου με τίτλο «Καινοτομία-Επιχειρηματικότητα –ΣΔΙΤ -Διεθνή Συνεργασία Προοπτικές για την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας» που διοργάνωσε η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας.
  Υπογράμμισε ότι στόχος αποτελεί η ανάπτυξη της καινοτομίας, η ενίσχυση της επιχειρηματικότητας, η αύξηση της παραγωγικότητας στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, οι συμπράξεις δημοσίου και ιδιωτικού τομέα και κυρίως η παραγωγή προϊόντων υψηλής ποιότητας με καινοτόμες ιδέες.
  Επεσήμανε ακόμη πως η Περιφέρεια μέσα από την υλοποίηση των δώδεκα ευρωπαϊκών προγραμμάτων ήρθε σε επαφή με 40 περιφέρειες της Ευρώπης και δεν είναι απλά σε θέση πλέον να ανταλλάσσει τεχνογνωσία αλλά και να δημιουργεί εταιρικές σχέσεις.
  Αναφερόμενος ο Γενικός Γραμματέας της Περιφέρειας στην δημιουργία το αμέσως επόμενο διάστημα του περιφερειακού πόλου καινοτομίας σημείωσε ότι με την εξασφάλιση 3 εκ. ευρώ επιτυγχάνεται στην πράξη η κοινή συνεργασία του Πανεπιστήμιου και του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας με την παραγωγική διαδικασία και τις επιχειρήσεις.
  Σε αυτό κυρίαρχος εταίρος θα είναι η ΔΕΗ η οποία για πρώτη φορά μέσα από τον πόλο θα ασχοληθεί με την μείωση εκπομπής ρύπων, τη καλύτερη τεχνολογία και λειτουργία των ΑΗΣ, ενώ προχωρά η παραγωγή κυβόλιθων με αξιοποίηση της τέφρας με εφαρμογές σε διάφορα Δ.Δ του Δήμου Κοζάνης, η αξιοποίηση της ηλιακής ενέργειας και η παραγωγή υδρογόνου μέσα από βιοαέριο

Σχολιάστε αυτό το άρθρο!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: