ΑΛΒΑΝΙΚΑ ΚΥΚΛΩΜΑΤΑ ΕΜΠΟΡΕΥΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΠΥΡΟΜΑΧΙΚΑ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟ ΧΑΣΙΣ

By on 25/10/2005

Βρέθηκαν επιμελώς κρυμμένα εκατό μέτρα από την οριογραμμή της ελληνοαλβανικής μεθορίου, 41,5 κιλά χασίς, 6 χειροβομβίδες και 3 πυροκροτητές.

Μια νέα παρτίδα ναρκωτικών επιχείρησαν να περάσουν Αλβανοί επιτήδειοι από την ελληνοαλβανική μεθόριο στη Διποταμία Καστοριάς, αλλά αυτό που ανησυχεί περισσότερο τις αστυνομικές αρχές είναι ότι τα ναρκωτικά συνοδεύονταν και από πυρομαχικά τα οποία είχαν προορισμό την Ελλάδα.Μαζί με τα τέσσερα τσουβάλια χασίς σε φούντα, βάρους 41 κιλών και 520 γραμμαρίων, βρέθηκε και ένας ταξιδιωτικός σάκος με 6 χειροβομβίδες κινεζικής προέλευσης και 3 πυροκροτητές χειροβομβίδων σε δασική περιοχή, εκατό μέτρα από την οριογραμμή της ελληνοαλβανικής μεθορίου.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις των αστυνομικών αρχών, οι χειροβομβίδες πρέπει να είχαν αποδέκτες συγκεκριμένους κακοποιούς που δρουν στην Ελλάδα, αλλά αυτή τη στιγμή κανείς δεν είναι σε θέση να διευκρινίσει κάτι περισσότερο, δεδομένου ότι εντοπίστηκαν μόνο τα ναρκωτικά και τα πυρομαχικά, αλλά όχι και οι μεταφορείς που τα έκρυψαν. Οι τέσσερις σάκοι με τα 41,5 κιλά χασίς και ο ταξιδιωτικός σάκος με τις 6 χειροβομβίδες και τους 3 πυροκροτητές εντοπίστηκαν στην προαναφερόμενη δασική περιοχή στις 17 Οκτωβρίου και ώρα 4 το απόγευμα από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Καστοριάς και από αστυνομικό σκύλο (τύπου Branty). Δεδομένου ότι οι περιπολούντες συνοριακοί φύλακες «χτενίζουν» την παραμεθόρια περιοχή, η πιθανή εκδοχή είναι να έκρυψαν οι μεταφορείς τα ναρκωτικά και τα πυρομαχικά και στη συνέχεια να το έβαλαν στα πόδια, καθώς αντελήφθησαν κάποια περίπολο. Πάντως, από τις 17 τρέχοντος που βρέθηκαν ναρκωτικά και πυρομαχικά επιμελώς κρυμμένα, η συγκεκριμένη περιοχή τέθηκε υπό παρακολούθηση, αλλά μέχρι χτες δεν εμφανίστηκε κανείς να τα παραλάβει.

Ως δράστες της μεταφοράς οι υποψίες των ελληνικών αρχών στρέφονται σε συγκεκριμένη σπείρα που δρα στην περιοχή της Κορυτσάς. Για το λόγο αυτό, ζητήθηκε η συνδρομή της αλβανικής αστυνομίας για την εξιχνίαση της υπόθεσης και τη σύλληψη των δραστών. Προανάκριση για τη ν υπόθεση διενεργεί το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Καστοριάς, ενώ τα πυρομαχικά και τα ναρκωτικά κατασχέθηκαν.

ΧΡΗΣΤΟΣ ΒΗΤΤΑΣ
www.e-ptolemeos.gr

Σχολιάστε αυτό το άρθρο!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: