ΔΕΥΤΕΡΟΣ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΟΣ ΣΤΟ ΚΑΤΩΦΛΙ ΤΩΝ ΦΥΛΑΚΩΝ;

By on 22/11/2005

Μετά την προφυλάκιση του 32χρονου από την Πτολεμαϊδα, ένας 32χρονος οδηγήθηκε χτες στην ανακρίτρια με την κατηγορία της «ανθρωποκτονίας από κοινού» για τη δολοφονία της 15χρονης μαθήτριας στη Βλάστη.

Ραγδαίες είναι εξελίξεις το τελευταίο δεκαπενθήμερο στο έγκλημα της Βλάστης με θύμα τη 15χρονη Τριανταφυλιά Αντωνιάδου η οποία εξαφανίστηκε από το σπίτι της στις 4 Ιουλίου 2004 και βρέθηκε δολοφονημένη με πολτοποιημένο το πρόσωπο έπειτα από τρεις ημέρες σε δασική περιοχή λίγο έξω από την κοινότητα της Βλάστης.

Ένα δεύτερο άτομο από την περιοχή της Εορδαίας αντιμετωπίζει το ενδεχόμενο της προφυλάκισης, καθώς η ανακρίτρια Κοζάνης Πολύμνια Χορόζογλου, του απηύθυνε την κατηγορία της «ανθρωποκτονίας από κοινού». Αντιμέτωπος με τη βαριά κατηγορία είναι ένας 30χρονος, ο οποίος αρχικά ήταν μάρτυρας κλειδί στην υπόθεση, καθώς είχε καταθέσει στις δικαστικές αρχές ότι «είδε το δολοφόνο». Με βάση την μαρτυρία αυτή, προφυλακίστηκε στις 3/10/2005 ένας 32χρονος από την Πτολεμαϊδα, με την κατηγορία της «ανθρωποκτονίας από πρόθεση». Είχε προηγηθεί στις 30/9/2005 μία εξαντλητική κατ’ αντιπαράσταση εξέταση μάρτυρα και κατηγορούμενου, η οποία κράτησε περίπου δεκαπέντε ώρες, διαδικασία που οδήγησε ανακρίτρια και εισαγγελέα στην από κοινού απόφαση της προφυλάκισης του κατηγορούμενου. Στη συνέχεια, σύμφωνα με δικαστικές πηγές προέκυψαν στοιχεία ενοχής στο αποτρόπαιο έγκλημα, του αρχικά εμφανιζόμενου ως μάρτυρα, οπότε η ανακρίτρια του απηύθυνε κατηγορία της «ανθρωποκτονίας από κοινού». Ο 30χρονος κλήθηκε σε απολογία πριν από περίπου δέκα ημέρες, αλλά ζήτησε και πήρε προθεσμία, οπότε χτες παρουσιάστηκε ξανά ενώπιον των ανακριτικών αρχών. Ζήτησε εκ νέου προθεσμία μιας εβδομάδας την οποία και έλαβε. Η ανακριτική διαδικασία της επόμενης εβδομάδας αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, καθώς ανακρίτρια και εισαγγελέας θα κληθούν να αποφασίσουν για την προφυλάκιση ή όχι του δεύτερου πλέον κατηγορούμενου για το αποτρόπαιο έγκλημα με θύμα την 15χρονη μαθήτρια. Γεγονός πάντως είναι ότι ο 30χρονος έπεσε σε πολλές αντιφάσεις στη διάρκεια των πολύωρων καταθέσεων τόσο στις αστυνομικές αρχές όσο και στις δικαστικές αρχές. Οι αντιφάσεις αυτές οδήγησαν τις δικαστικές αρχές στην αναζήτηση νέων στοιχείων και στη στοιχειοθέτηση της κατηγορίας για «ανθρωποκτονία από κοινού», στον άνθρωπο ο οποίος αρχικά εμφανίστηκε ως μάρτυρας.

Η συνέχεια της υπόθεσης του πρωτοφανούς εγκλήματος που συγκλόνισε τη μικρή κοινωνία της Βλάστης και ευρύτερα του νομού Κοζάνης, αναμένεται να δοθεί στο μεικτό κακουργιοδικείο Κοζάνης.

ΧΡΗΣΤΟΣ ΒΗΤΤΑΣ
www.e-ptolemeos.gr

Σχολιάστε αυτό το άρθρο!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: