ΓΕΝΟΠ – ΔΕΗ : 24ΩΡΕΣ ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΜΕΝΕΣ ΑΠΕΡΓΙΕΣ ΑΠΟ 23/11/2005

By on 21/11/2005

ANAKOINΩΣΗ ΤΥΠΟΥ

ΑΘΗΝΑ 20/11/2005

· 24ΩΡΕΣ ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΜΕΝΕΣ ΑΠΕΡΓΙΕΣ ΑΠΟ 23/11/2005

· ΑΝΥΠΩΧΩΡΗΤΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΜΕΧΡΙ ΤΗ ΝΙΚΗ

ΑΠΑΝΤΑΜΕ ΜΕ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΜΑΖΙΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ
ΓΙΑ ΙΣΧΥΡΗ ΔΕΗ ΕΝΙΑΙΑ ΚΑΘΕΤΟΠΟΙΗΜΕΝΗ

ΓΙΑ ΦΤΗΝΗ KWH

Μετά από πολύμηνη διαβούλευση, το υπουργείο ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ κατέθεσε το Σχέδιο Νόμου για την απελευθέρωση της αγοράς Η/Ε στη Βουλή για υπερψήφιση.

Η έναρξη της συζήτησης στην επιτροπή της Βουλής αρχίζει από την ΤΡΙΤΗ 22/11/2005.

– Διατάξεις του Σ/Ν αντιβαίνουν με τις θέσεις μας, δημιουργώντας οικονομικό κίνδυνο στην Επιχείρηση και ανασφάλεια για τους εργαζόμενους.

– Η εμμονή αυτή της Κυβέρνησης βρίσκεται ΕΞΩ και ΠΕΡΑ απ’ την Οδηγία 2003/54 και περιμένουμε τις αλλαγές, σε διαφορετική περίπτωση απαξιώνεται η ΔΕΗ και ευνοούνται τα συμφέροντα των ολίγων.

– Πριμοδοτούν τους ιδιώτες – επενδυτές στα πλαίσια ενός άνισου ανταγωνισμού.

– Παρέχουν υπερεξουσίες στη ΡΑΕ σε βάρος της ΔΕΗ.

– Παραπέμπουν στις καλένδες την αποτίμηση Υπηρεσιώ Κοινής Ωφέλειας δημιουργώντας προϋποθέσεις αρνητικές για τα οικονομικά αποτελέσματα στη ΔΕΗ, αντίθετα με την εφαρμογή των κωδίκων.

– Συνεχίζει την παραεμπορία και την επεκτείνει στη Διανομή .

– Τελικός αποδέκτης ο καταναλωτής που θα πληρώσει το «μάρμαρο».

Η Εκτελεστική Επιτροπή (Ε.Ε) που συνήλθε ΕΚΤΑΚΤΑ στις 19/11/2005 σύμφωνα με την απόφαση του Δ.Σ στις 20/7/05 αποφάσισε ομόφωνα την ΕΝΑΡΞΗ των ΑΠΕΡΓΙΑΚΩΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΩΝ από 23/11/2005 με επαναλαμβανόμενες 24ωρες.

Η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ–ΚΗΕ ΚΑΛΕΙ τα σωματεία μέλη της και το σύνολο του προσωπικού σε ΜΑΖΙΚΟ – ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΟ ΑΓΩΝΑ για να αποσυρθούν οι διατάξεις εκείνες που βλάπτουν τη ΔΕΗ και τον Έλληνα Καταναλωτή.

Καλούμε όλα τα κόμματα της Βουλής που συμμετέχουν στην επιτροπή να αναλογιστούν τις ευθύνες τους και να αντιδράσουν στις επίμαχες βλαπτικές διατάξεις του Σ/Ν και τη Διοίκηση της ΔΕΗ να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων.

Η Ομοσπονδία αντιλαμβάνεται τη σύντομη ταλαιπωρία που θα υποστούν οι καταναλωτές απ’ τις διακοπές της παροχής ηλεκτρικής ενέργειας που δεν είναι δική της ευθύνη αλλά της Διοίκησης της ΔΕΗ και της Κυβέρνησης.

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ – ΦΤΗΝΟ ΡΕΥΜΑ ΣΤΟ ΛΑΟ

ΕΞΩ ΟΙ ΝΤΑΒΑΤΖΗΔΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ – ΚΗΕ

www.kozani.net

Σχολιάστε αυτό το άρθρο!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: