ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ Β'ΚΥΚΛΟΣ

By on 09/03/2006

Η ΑΝΚΟ Α.Ε., παράρτημα του Ενδιάμεσου Φορέα Διαχείρισης Κ.Ε.Π.Α. – ΑΝ.Ε.Μ για την περιφέρεια Δυτ. Μακεδονίας, σας ενημερώνει για την:
Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για υποβολή προτάσεων έργων προς ένταξη στο Πρόγραμμα «ΔΙΑΔΟΣΗ ΚΑΙ ΚΑΘΙΕΡΩΣΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΟΥΖΙΝΑΣ ΚΑΙ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΤΗΣΗ ΣΗΜΑΤΟΣ Ε.Ο.Τ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ» Β’ΚΥΚΛΟΣ Ε.Π. «Ανταγωνιστικότητα»

Στόχος του Προγράμματος είναι η ενίσχυση φορέων για την υλοποίηση ενεργειών διάδοσης και καθιέρωσης της ελληνικής παραδοσιακής, εθνικής, τοπικής ή/ και δημιουργικής κουζίνας, ώστε αυτή να αποτελέσει σημαντικό και αναγνωρίσιμο στοιχείο του συνολικού ελληνικού τουριστικού προϊόντος. Παράλληλα, στόχος του προγράμματος είναι η ενίσχυση των επιχειρήσεων για την απόκτηση σήματος Ε.Ο.Τ για την ελληνική κουζίνα και η διάδοση αυτού.
Κατηγορίες επιλέξιμων ενεργειών:

1 ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΣΕ ΠΑΓΙΑ

Διαμόρφωση και εκσυγχρονισμός εσωτερικών χώρων (χώροι προετοιμασίας αποθήκευσης και παρασκευής τροφίμων και εδεσμάτων, χώροι εστίασης, χώροι υγιεινής , προθήκες κ.λ.π.) και διαμόρφωση και εκσυγχρονισμός υπαίθριων χώρων εστίασης της επιχείρησης (δηλαδή στους χώρους που αναπτύσσονται τραπεζοκαθίσματα).
Εκσυγχρονισμός – αντικατάσταση κινητού εξοπλισμού κύριων και βοηθητικών χώρων και υπαίθριων χώρων εστίασης της επιχείρησης (δηλαδή στους χώρους που αναπτύσσονται τραπεζοκαθίσματα).
Μηχανοργάνωση, ηλεκτρονικός εξοπλισμός (software – hardware). Δημιουργία ιστοσελίδας

2 ΑÛΛΕΣ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ

Ανάπτυξη, εφαρμογή και πιστοποίηση συστημάτων διαχείρισης ποιότητας π.χ. η καθιέρωση συστήματος HACCP (ΕΛΟΤ 1416 Σύστημα Διαχείρισης της Ασφάλειας των Τροφίμων – Ανάλυση κινδύνων και κρίσιμα σημεία Ελέγχου) καθώς και του ΕΛΟΤ 1801 Υγεία και Ασφάλεια στους Χώρους Εργασίας.
Παροχή υπηρεσιών από εξωτερικούς συμβούλους και εκπόνηση μελετών σχετιζόμενων με το επιχειρηματικό σχέδιο
Ενέργειες δημοσιότητας. Έντυπη και ηλεκτρονική προβολή
Σχεδιασμός, παραγωγή και εκτύπωση καταλόγων εδεσμάτων

Ποιοι μπορούν να συμμετέχουν ( επιλέξιμοι δικαιούχοι )
Επιλέξιμες για χρηματοδότηση είναι επιχειρήσεις, οι οποίες πληρούν αθροιστικά τις εξής προϋποθέσεις:
1. Θετικό Μέσο Όρο κερδών προ αποσβέσεων και φόρων της τελευταίας 3ετίας (2002, 2003, 2004).
2. Διαθέτουν χώρο εστίασης –και αντίστοιχη άδεια λειτουργίας- όπου σερβίρονται εδέσματα Ελληνικής Κουζίνας
3. Διαθέτουν και λειτουργούν παρασκευαστήριο
4. Ανήκουν στις παρακάτω επιλέξιμες κατηγορίες επιχειρήσεων:
5 Εστιατόρια χαρακτηριζόμενα στην άδεια λειτουργίας και ως ταβέρνες, ψαροταβέρνες, ουζερί, ψητοπωλεία και κέντρα διασκέδασης
6 Ξενοδοχεία και Camping στα οποία λειτουργούν εστιατόρια.
7 Επιχειρήσεις ειδικής τουριστικής υποδομής οι οποίες λειτουργούν εστιατόρια.
8 Επιχειρήσεις ακτοπλοϊκών εταιριών ή/και κρουαζιερόπλοιων οι οποίες λειτουργούν εστιατόρια
Βασικές προϋποθέσεις συμμετοχής

ΠΡΟÛΠΟΘΕΣΕΙΣ ΚΡΙΤΗΡΙΟ

1. Χρόνος λειτουργίας • Να ασκεί δραστηριότητα τουλάχιστον από 1-1-2002.
2. Άδεια λειτουργίας • Για τον χώρο εστίασης απαιτείται άδεια λειτουργίας σε ισχύ
3. Άδεια λειτουργίας ειδικών υποδομών • Για τις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις, τα κάμπινγκ και τις επιχειρήσεις εγκαταστάσεων ειδικής τουριστικής υποδομής απαιτείται επιπλέον (α) άδεια λειτουργίας από τον οικείο φορέα και (β) Ειδικό Σήμα Ε.Ο.Τ σε ισχύ.
4. Προηγούμενες επιδοτήσεις • Οι υποψήφιες επιχειρήσεις δεν θα πρέπει να έχουν χρηματοδοτηθεί από παλαιότερα προγράμματα για την υλοποίηση ολοκλήρου ή μέρους του φυσικού αντικειμένου του προτεινόμενου έργου.

Προϋπολογισμός των προτεινομένων επενδύσεων
Τα όρια του προϋπολογισμού της προτεινόμενης για ενίσχυση επένδυσης ορίζονται ως εξής:
1 κατώτατο όριο 15.000 ευρώ.
2 ανώτατο όριο 80.000 ευρώ.

Χρηματοδοτική ενίσχυση

Η χρηματοδοτική ενίσχυση (δημόσια επιχορήγηση) μιας εγκεκριμένης πρότασης, ανέρχεται σε ποσοστό 50% επί του ενισχυόμενου προϋπολογισμού αυτής. Το υπόλοιπο καλύπτεται με ιδιωτική συΚkaμμετοχή των επενδυτών. Η υλοποίηση του παρόντος προγράμματος διέπεται από τον Κανονισμό de minimis (Κανονισμός ΕΚ 69/2001 της Επιτροπής).

Υποβολή Προτάσεων
Οι προτάσεις πρέπει να υποβληθούν ή να αποσταλούν με συστημένη επιστολή, σε δύο (2) αντίγραφα συνοδευόμενο και από ηλεκτρονικό αντίγραφο (cd ή δισκέτα), έως την 31/05/2006 στον αρμόδιο επιλεγμένο ανά γεωγραφική περιοχή Ενδιάμεσο Φορέα Διαχείρισης είτε ιδιοχείρως είτε με συστημένη επιστολή ή με εταιρεία ταχυμεταφοράς. –
. Για τη Δυτική Μακεδονία στην ΑΝΚΟ Α.Ε., τηλ. 24610/24022,27946, παράρτημα Ε.Φ.Δ. ΚΕΠΑ-ΑΝΕΜ (πληροφορίες : Λ.Παπατέρπου, Σ.Κελλίδης, Σ. Γκλιάνα).
• Για την Κεντρική Μακεδονία, Κ.Ε.Π.Α –ΑΝ.Ε.Μ. τηλ. 2310.480000
Περισσότερες πληροφορίες για τις λεπτομέρειες του προγράμματος μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα του ΕΟΤ, www.gnto.gr, και στα κατά τόπους γραφεία των Ενδιάμεσων Φορέων Διαχείρισης (www.e-kepa.gr, www.anko.gr).

Σχολιάστε αυτό το άρθρο!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: