ΕΕ: ”Πακέτο” 73,5 εκ. ευρώ για ευρυζωνικά δίκτυα

By on 20/04/2006

ΕΕ: ”Πακέτο” 73,5 εκ. ευρώ για ευρυζωνικά δίκτυα
Θετική απάντηση για το περιεχόμενο και τους όρους υλοποίησης του μεγάλου έργου ανάπτυξης ευρυζωνικών υποδομών τοπικής πρόσβασης σε όλη την Περιφέρεια έλαβε η κυβέρνηση από την Κομισιόν.

Η σχετική πρωτοβουλία εντάσσεται στο πλαίσιο υλοποίησης της Ψηφιακής Στρατηγικής 2006-2013 της Κυβέρνησης, ανακοίνωσε το Υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών το οποίο έλαβε τη θετική απάντηση της Γενικής Διεύθυνσης Περιφερειακής Ανάπτυξης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Στην έγκριση της Επιτρόπου κ. Hubner, επισημαίνεται ότι η πρόταση υλοποίησης του έργου πληροί τους όρους χρηματοδότησης που θέτει η Ε.Ε. και προσδιορίζεται η συμβολή του Ευρωπαϊκού Ταμείου Περιφερειακής Ανάπτυξης σε 73,5 εκατ. ευρώ, ήτοι στο 70% της συνολικής δημόσιας επιλέξιμης δαπάνης του έργου.

Η συγκεκριμένη παρέμβαση της Ψηφιακής Στρατηγικής αφορά στην ενίσχυση ιδιωτικών επενδύσεων συνολικού ύψους 210 εκατ. ευρώ, για την ανάπτυξη ευρυζωνικών υποδομών στην Περιφέρεια.

Στο πλαίσιο του έργου, η χώρα (πλην Αθήνας και Θεσσαλονίκης) θα χωρισθεί σε 7 ισοδύναμες περιοχές, κάθε μια εκ των οποίων θα αποτελέσει πεδίο ανάπτυξης της ευρυζωνικότητας. Η Ειδική Γραμματεία για την Κοινωνία της Πληροφορίας θα ενισχύσει τις επενδύσεις ιδιωτών σε αυτές τις περιοχές κατά 50%, προκειμένου να επιταχυνθεί η ανάπτυξη υποδομών για το γρήγορο Internet.

Στο σχεδιασμό της Ειδικής Γραμματείας περιλαμβάνονται, επίσης, πρόσθετες προβλέψεις για την ενίσχυση της ζήτησης ευρυζωνικών υπηρεσιών από τους πολίτες, προκειμένου να αποκτήσουν ισότιμη πρόσβαση στην ευρυζωνικότητα σε υψηλότερες ταχύτητες και με χαμηλότερο κόστος.

Μέσω της παρέμβασης επιδιώκεται να αυξηθεί η διείσδυση της ευρυζωνικότητας στην Ελλάδα, από το 0,1% του πληθυσμού το 2004 και 1,5% το 2005, σε τουλάχιστον 7% έως το 2008, ενώ η πληθυσμιακή κάλυψη να ανέλθει σε τουλάχιστον 90% έως το 2008, από περίπου 65% το 2005.

Οι προδιαγραφές του έργου θα τεθούν σε δημόσια διαβούλευση το Μάιο του 2006 και θα ακολουθήσει η προκήρυξή του.

https://www.euro2day.gr

Χάρτης περιοχών για ενίσχυση ευρυζωνικότητας
https://www.euro2day.gr/media/docs/.190406_xartis.doc

[Μας το έστειλε ο LAMBIS_7]

One Comment

  1. 581.LAMBIS_7

    20/04/2006 at 07:00

    LETE NA KSIPNISAN EPITELOUS….????

Σχολιάστε αυτό το άρθρο!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: