ΕΠΙ 10 ΜΗΝΕΣ ΑΠΛΗΡΩΤΟΙ 13 ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΗ ΔΕΠΕΚΟΠ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ

By on 24/10/2005

Ακόμη και ο διευθυντής της δημοτικής επιχείρησης πολιτισμού επικοινωνίας και κοινωνικής πρόνοιας ΠτολεμαÀδας από τον οποίο ζητήσαμε να αιτιολογήσει τους λόγους είναι και ο ίδιος απλήρωτος τους τελευταίους 10 μήνες. Συνολικά 14 εργαζόμενοι της ΔΕΠΕΚΟΠ του δήμου ΠτολεμαÀδας οι οποίοι εργάζονται σε δομές στήριξης κοινωνικών ευπαθών ομάδων είναι απλήρωτοι.
Πιο συγκεκριμένα απλήρωτοι είναι 5 εργαζόμενοι του ΚΔΑΠ εργατικών κατοικιών, 6 εργαζόμενοι στο πρόγραμμα Βοήθεια στο Σπίτι και δύο εργαζόμενοι που προσλήφθηκαν με ειδικές ανάγκες και βέβαια ο διευθυντής της ΔΕΠΕΚΟΠΠ.
Σύμφωνα με την επιχείρηση όπως μας εξήγησε ο διευθυντής Δημήτρης Λιακάκος η δεκάμηνη καθυστέρηση των δεδουλευμένων οφείλεται στην έλλειψη φορολογικής και ασφαλιστικής ενημερότητας για τις οποίες μέχρι και σήμερα σε κατάφερε να πάρει η δημοτική επιχείρηση.
Στη ΔΕΠΕΚΟΠΠ οφείλονται από το δήμο, από μεταξύ τους προγραμματικής σύμβασης, 30χιλιάδες ευρώ από το 2004 και περίπου 70χιλιάδες ευρώ από το 2005 χρήματα που δεν έχει μπει το ταμείο της επιχείρησης με αποτέλεσμα να μην έχουν καταβληθεί ούτε οι ασφαλιστικές εισφορές προς το ΙΚΑ για τους εργαζόμενους και βέβαια ούτε οι αναλογούντες μισθοί.
Το θέμα πάντως αναμένεται να κλείσει καθώς θα έρθει προς συζήτηση (το πρόβλημα) μέσα στο Νοέμβριο στο δημοτικό συμβούλιο πληροφορίες από το ρεπορτάζ κάνουν λόγο για καταβολή των μισθών το αργότερο μέχρι τα Χριστούγεννα.

www.ptolemaida.net/costas

Σχολιάστε αυτό το άρθρο!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: