Απεργίες Εκπαιδευτικών

By on 02/10/2006

ΑΠΕΡΓΙΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ


Για τρίτη εβδομάδα συνεχίζουν την απεργία τους οι δάσκαλοι και οι νηπιαγωγοί. Εν τω μεταξύ, οι καθηγητές της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης προχωρούν σε 48 απεργία σήμερα Δευτέρα και αύριο Τρίτη, με οικονομικά και θεσμικά αιτήματα. Στις κινητοποιήσεις των εκπαιδευτικών συμμετέχουν και οι σύλλογοι εκπαιδευτών του Νομού Κοζάνης.
Ο εκπρόσωπος της ΕΛΜΕ Κοζάνης κ. Παύλος Γυμνόπουλος μιλώντας σήμερα στο Δίκτυο της ΕΡΑ τόνισε πως τα αιτήματα των εκπαιδευτικών δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης οι οποίοι απεργούν σήμερα και αύριο είναι τόσο οικονομικά – ζητούν το επίδομα να φτάσει στα 176 ευρώ από τα 105 που δίνει η κυβέρνηση – και θεσμικά που αφορούν την λειτουργία των σχολείων, την κατανομή των πόρων για την εκπαίδευση, την κατάργηση της βάσης του δέκα για εισαγωγή στα ΑΕΙ και ΤΕΙ.
Στο μεταξύ μιλώντας σήμερα στο Δίκτυο της ΕΡΑ ο Διευθυντής Πωτοβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Φώτης Ρέτζιος τόνισε πως η συμμετοχή των εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης την περασμένη εβδομάδα κινήθηκε σε ποοστό περίπου 15%. Επίσης ο κ. Ρέτζιος τόνισε πως και φέτος θα λειτουργήσουν τα 88 ολοήμερα σχολεία που υφίστανται στο Νομό Κοζάνης αφού ήδη έχουν τοποθετηθεί οι εκπαιδευτικοί ειδικοτήτων αγγλικής, ολυμπιακής παιδείας εκτός από μουσικής και πληροφορικής που αναμένονται αυτήν την εβδομάδα.

πηγή : ert.gr

Σχολιάστε αυτό το άρθρο!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: