9.300 παπάδες, 7.270 γιατροί

By on 10/10/2016

Ξέρετε πόσοι είναι οι ιερείς που πληρώνονται από το ελληνικό δημόσιο; Δηλαδή από κάθε έλληνα πολίτη είτε πιστεύει είτε όχι, είτε είναι Χριστιανός Ορθόδοξος είτε όχι, είτε πάει στην εκκλησία είτε όχι; Σύμφωνα με τα στοιχεία του Μητρώου Ανθρωπίνου Δυναμικού Ελληνικού Δημοσίου, μισθοδοτούνται 9.298 κληρικοί.

Αντίστοιχα, πόσοι είναι οι γιατροί που υπηρετούν στο Εθνικό Σύστημα Υγείας, τους οποίους έχουμε όλοι ανάγκη; Μόλις 7.271! Ακόμα και μαζί με τους 800 των Κέντρων Υγείας, ο αριθμός των γιατρών υπολείπεται πολύ των παπάδων.
Να μια ανάγλυφη αποτύπωση της αντιδραστικής σχέσης κράτους-εκκλησίας στην Ελλάδα, που είναι πολύ ευρύτερη από το ζήτημα των Θρησκευτικών στα σχολεία, όπου κι εκεί η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ούτε ήθελε, ούτε θα κάνει τελικά τίποτα. Ενώ η δημόσια υγεία γκρεμίζεται, ενώ η δημόσια παιδεία συρρικνώνεται, το παπαδαριό απολαμβάνει πλήθος προνομίων. Είναι πολύ χρήσιμο στο σύστημα άλλωστε. Το αίτημα του πλήρους διαχωρισμού κράτους-εκκλησίας είναι εξαιρετικά ώριμο.

 

prin.gr

2 Comments

 1. gva-kozani

  12/10/2016 at 23:39

  agapite administrator eisai lathos pliroforimenos.
  Oi papades nai men plirononte apo to dimosio alla prin apo pola xronia H EKKLHSIA paraxorise terastia monastiriakh & eklhsiastikh perioysia me mono antalagma thn plirwmi twn ierewn
  psakse to kai tha to katalabeis
  gva-kozani

  • kakoylhs

   14/10/2016 at 22:06

   ΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΤΑ ΒΑΖΕΤΕ ΣΥΝΕΧΩΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΑΣΧΟΛΗΘΕΙΤΕ ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΜΕ ΤΗΝ ΣΩΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ ΣΑΣ….ΠΟΙΟΝ ΔΙΑΧΩΡΙΣΜΟ ΕΝΝΟΕΙΤΕ_>ΣΕ ΕΝΑ ΟΡΘΟΔΟΞΟ ΚΡΑΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΥΠΑΡΞΕΙ <ΕΠΕΙΔΗ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΛΙΓΟΣΤΟΙ ΑΘΕΟΙ ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ….ΑΝΤΕ ΚΑΝΤΕ ΚΑΜΙΑ ΤΟΥΜΠΑ……

Σχολιάστε αυτό το άρθρο!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: