Καταγγελία για λακούβες προς ΑΗΣ Αγ. Δημητρίου – Ρυάκιο – Αγ. Δημήτριο

By on 12/12/2012

ΤΟΠΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΝΕΩΝ
ΕΛΛΗΣΠΟΝΤΟΥ ΚΟΖΑΝΗΣ
Ελλήσποντος 12 – 12 – 2012
Αρ. Πρωτ. : 45

Προς : 1) Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας

2) Δήμος Κοζάνης

3) ΑΗΣ Αγίου Δημητρίου

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΛΑΚΟΥΒΕΣ ΠΡΟΣ ΑΗΣ ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ – ΡΥΑΚΙΟ – ΑΓΙΟ ΔΗΜΗΤΡΙΟ

Έπειτα από 2 ατυχήματα μέσα σε μια νύχτα, 23 – 11 – 2012 που ευτυχώς είχαν μόνο υλικές και οικονομικές ζημιές, αλλά και μετά από πολλές διαμαρτυρίες πολλών πολιτών για την καταστροφική κατάσταση στην οποία βρίσκεται το κομμάτι του δρόμου και συγκεκριμένα στο γεφυράκι επάνω ακριβώς και αφού διαπιστώθηκε πως η κατάσταση παραμένει απαράδεκτα και αδικαιολόγητα η ίδια και χειρότερη, θεωρήσαμε να στείλουμε την συγκεκριμένη Καταγγελία – Επιστολή, μήπως και οι Αρμόδιοι επιτέλους κάνουν το χρέος τους και αποφύγουμε τα χειρότερα, όπως το να έχουμε κάποιο δυστύχημα ή να θρηνήσουμε ανθρώπινες ζωές !!!

Ο συγκεκριμένος δρόμος αυτός οδηγεί στο Μεγαλύτερο Εργοστάσιο Παραγωγής Ηλεκτρικού Ρεύματος στα Βαλκάνια, τον Ατμοηλεκτρικό Σταθμό Αγίου Δημητρίου, αλλά οδηγεί και σε 3 χωριά από τα οποία το ένα είναι από τα μεγαλύτερα της περιοχής, Άγιος Δημήτριος – Ρυάκιο – Τετράλοφος.
Επίσης ο δρόμος αυτός ενώνει και τα χωριά Ακρινή – Άγιο Χαράλαμπο με τα παραπάνω μεταξύ τους και ακόμη φέρνει σε επικοινωνία όλη την εκεί γύρω Αγροτική Έκταση (χωράφια, κανάλια ύδρευσης, αγροτικοί οδοί) !

Ο δρόμος αυτός είναι εξαιρετικά επικίνδυνος τις νύχτες !!!
Και εκτός από αυτό με την αυξημένη κίνηση των οχημάτων που περνούν όλη την διάρκεια του 24ώρου, τις διασταυρώσεις που υπάρχουν προς τα χωριά, τις αγροτικές διασταυρώσεις προς τα χωράφια, την σιδηροδρομική γραμμή που περνάει, υπάρχουν και κανάλια ύδρευσης τα οποία βγάζουν υδρατμούς και η ορατότητα ελαχιστοποιείται και περιορίζεται ακόμα πιο πολύ και με τις χειμερινές συνθήκες που επικρατούν και την ταυτόχρονη διέλευση οχημάτων από και προς τις 2 κατευθύνσεις στο συγκεκριμένο σημείο λόγω της στενότητας του γεφυριού, η αδράνεια των Υπευθύνων ίσως αποβεί μοιραία και οι συνέπειες να είναι πιο τραγικές εκτός από 2 λάστιχα σκισμένα, 2 ζάντες στραβωμένες και 2 αμορτισέρ σκασμένα !!!

Σε επικοινωνία με τον πρόεδρο του Αγίου Δημητρίου κύριο Πεχλιβανίδη Θεοχάρη μας είπε πως έχει ενημερωθεί ο Δήμος Κοζάνης για το συγκεκριμένο κομμάτι του δρόμου καθώς και για άλλα παρόμοια τμήματα άλλων δρόμων του χωριού.

Ο δρόμος αυτός δεν ανήκει στην δικαιοδοσία της Τοπικής Κοινότητας του Αγίου Δημητρίου αλλά σε κάθε περίπτωση όπου και αν ανήκει θα πρέπει κάποιοι να αναλάβουν τις ευθύνες τους έτσι ώστε να επιδιορθωθεί γιατί η χρήση του είναι μεγάλη.
 Ο δρόμος αυτός χρησιμοποιείται καθημερινά από εκατοντάδες πολίτες, κάτοικους των χωριών αυτών που αναφέραμε παραπάνω αλλά και από όλους τους κατοίκους της περιοχής και όχι μόνο.
 Χρησιμοποιείται από τους Αγρότες της περιοχής για τις δραστηριότητες τους και από τις Αγροτικές Εταιρίες με τις οποίες συνεργάζονται για την μεταφορά των προϊόντων τους.
 Χρησιμοποιείται από εκατοντάδες εργαζόμενους της ΔΕΗ,
 Χρησιμοποιείται από εκατοντάδες εργαζόμενους σε εργολάβους,
 Χρησιμοποιείται από εκατοντάδες εργαζόμενους σε άλλες επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται λόγω ΔΕΗ.
 Χρησιμοποιείται από τα ΚΤΕΛ και Τουριστικές Επιχειρήσεις που μεταφέρουν εργαζόμενους.
 Χρησιμοποιείται από φορτηγά κάθε είδους, όπως τα μεταφοράς τέφρας για την παραγωγή τσιμέντου, αλλά διάφορα άλλα μεταφοράς βαριών και επικίνδυνων υλικών.
 Χρησιμοποιείται από Ασθενοφόρα !
 Χρησιμοποιείται από Υπηρεσιακά Οχήματα του Δήμου.
 Χρησιμοποιείται από Υπηρεσιακά Οχήματα της Περιφέρειας.
 Χρησιμοποιείται από Υπηρεσιακά Οχήματα της Αστυνομίας.
 Χρησιμοποιείται από Υπηρεσιακά Οχήματα της Πυροσβεστικής.
 Χρησιμοποιείται για τις επισκέψεις πολιτών και Αιρετών στον ΑΗΣ αλλά και στα εκεί γύρω χωριά.
 Χρησιμοποιείται από κάθε πολίτη και Αρχή και για κάθε είδους επικοινωνία με την περιοχή.

Συνεπώς ο αριθμός των ανθρώπων με τα οχήματα που χρησιμοποιούν τον δρόμο αυτό καθημερινά ίσως να ξεπερνάει και τους 1000 πολλές φορές !

Ο δρόμος αυτός βρίσκεται σε αυτήν την επικίνδυνη κατάσταση εδώ και 3 μήνες περίπου μέχρι και σήμερα 12 – 12 – 2012 και με αφορμή τα ατυχήματα της
23 – 11 – 2012 και την κατάσταση να παραμένει η ίδια απαιτούμε :

1) Την άμεση Επισκευή του συγκεκριμένου σημείου αλλά και όπου είναι απαραίτητο,
2) Την φωταγώγηση και οδοσήμανση του σε όλο το μήκος του μέχρι το ΑΗΣ Αγίου Δημητρίου,
3) Την φωταγώγηση και οδοσήμανση της διασταύρωσης που οδηγεί στο χωριό Τετράλοφος,
4) Την φωταγώγηση και οδοσήμανση της διασταύρωσης και του δρόμου που οδηγεί στα χωριά Άγιος Δημήτριος – Ρυάκιο κατά μήκος της απόστασης που υπάρχουν τα κανάλια ύδρευσης.
5) Την νόμιμη και δίκαιη οικονομική αποζημίωση των υλικών ζημιών για τους πολίτες από τέτοιες περιπτώσεις.

• Παρόμοιες περιπτώσεις μεγάλων και επικίνδυνων λακκουβών και χαλασμένων δρόμων εκτός από αυτό το συγκεκριμένο σημείο και αυτά τα οποία επισήμανε
και δήλωσε ο πρόεδρος του Αγίου Δημητρίου, υπάρχουν και σε πολλά άλλα σημεία κεντρικών δρόμων σε όλα τα χωριά όπως για παράδειγμα στην είσοδο
της Ακρινής.

Παρακαλούμε για τον έλεγχο όλων των Επαρχιακών και Αγροτικών δρόμων όλης της Δημοτικής Ενότητας Ελλησπόντου προς αποφυγή δυσάρεστων περιστατικών.

Υπόψην : 1) Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας κύριο Δακή Γεώργιο,
2) Δήμαρχο Κοζάνης κύριο Μαλούτα Λάζαρο,
3) Αντιδήμαρχο Ελλησπόντου – Υψηλάντη κύριο Θεοδωρίδη Νικόλαο,
4) Αρμόδιες Τεχνικές Υπηρεσίες,
5) Διευθυντή ΑΗΣ Αγίου Δημητρίου κύριο Αποστολίδη Νικόλαο.

Ευχαριστούμε εκ των προτέρων

ΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ ΤΟ.ΣΥ.Ν ΔΗΜΟΥ ΕΛΛΗΣΠΟΝΤΟΥ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ Κ. ΚΟΚΚΙΝΙΔΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ Κ. ΑΝΤΩΝΙΑΔΗΣ

Ο ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΤΑΜΙΑΣ

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ Δ. ΤΣΙΝΙΔΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ Ι. ΚΑΛΛΙΑΝΙΔΗΣ

Ο ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ
& ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΟΜΕΑ ΑΝΕΡΓΙΑΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΤΕΝΤΣΟΓΛΙΔΗΣ

Σχολιάστε αυτό το άρθρο!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: