Το Πρόγραμμα του ΔΗΠΕΘΕ Κοζάνης ( Μάιος 2018 – Μάιος 2019)

By on 22/06/2018

Ο καλλιτεχνικός προγραμματισμός του ΔηΠεΘε Κοζάνης για την περίοδο Μάιος 2018 – Μάιος 2019 έχει ως στόχο να φέρει μια νέα πνοή στην καλλιτεχνική δραστηριότητα της πόλης της Κοζάνης αλλά και της περιφέρειας, με κεντρικό πυρήνα ένα ανανεωμένο Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο.

Πρώτο μέλημα της νέας διεύθυνσης του ΔηΠεΘε Κοζάνης είναι η ανακαίνιση της αίθουσας του θεάτρου που αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα, καθώς δεν τηρεί βασικές προδιαγραφές. Συγκεκριμένα, οι εργασίες που πρόκειται να πραγματοποιηθούν είναι: ανακαίνιση του φουαγιέ, αλλαγή στις ταπετσαρίες των καθισμάτων της κεντρικής αίθουσας, γκρέμισμα και διαμόρφωση των χώρων στα παρασκήνια, κατασκευή κουϊντών και αερίων (που δεν υπάρχουν) και τέλος, αγορά κυκλοράματος, προτζέκτορα και δώδεκα προβολέων.

Μια άλλη σημαντική παρέμβαση, αφορά το πρώην θεατράκι των «Οχληρών», με στόχο τη δημιουργία ενός σύγχρονου θεατρικού χώρου (black box), ευρωπαϊκών προδιαγραφών, που θα στεγάσει την Εναλλακτική Σκηνή του ΔηΠεΘε Κοζάνης με χωρητικότητα ογδόντα θέσεων. (Σημειωτέον, πως όλες οι παραπάνω εργασίες θα χρηματοδοτηθούν από τον προϋπολογισμό του ΔηΠεΘε Κοζάνης.)

Με το πρόγραμμά μας επιθυμούμε να φέρουμε τον κόσμο στο θέατρο· αυτό αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα στοιχήματά μας. Με γνώμονα την εξωστρέφεια, αναζητήσαμε συνεργασία με κρατική σκηνή του εξωτερικού για να αναδείξουμε την πόλη μας και να εδραιώσουμε την παρουσία του θεάτρου μας σε διεθνή φεστιβάλ.

Σχολιάστε αυτό το άρθρο!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: