Επίκαιρα και φλέγοντα ερωτήματα από το ΠΑΝ.Σ.Ε.Κ.Τ.Ε. προς το Υπουργείο Πολιτισμού και οι απαντήσεις στις εξελίξεις για τα πνευματικά δικαιώματα

By on 25/05/2018

Το Πανελλήνιο Σωματείο Εστιατoρίων – Καφετεριών – Τουριστικών Επιχειρήσεων και Συναφών Επαγγελμάτων Ελλάδας, πρωτοστατώντας στην ενημέρωση σ’ όλη την Ελληνική Επικράτεια, σε δεκάδες χιλιάδες μέλη του , ήταν φυσικό να ενεργοποιηθεί και με αλλεπάλληλα  ερωτήματα ζήτησε κατεπειγόντως να ενημερωθεί για το τι πραγματικά συμβαίνει και τι πρέπει να γνωρίζει ο συνάδελφος καταστηματάρχης μετά την ανάκληση της Αδείας της Α.Ε.Π.Ι.

Κοινοποιούμε σε όλους τους συναδέλφους και μέλη –  Ξενοδοχειακούς φορείς, Συλλόγους, Επιμελητήρια, Ενώσεις – Συλλόγους –Σούπερ Μάρκετ  που σχετίζονται με τον κλάδο, τα καίρια ερωτήματα μας που είχαμε δεχτεί από χιλιάδες  συναδέλφους και τις απαντήσεις του Υπουργείου Πολιτισμού Αρμόδιο Τμήμα Ο.Π.Ι. ( Οργανισμός Πνευματικής Ιδιοκτησίας).

Ομολογούμε ότι όντως η Αρμόδια Υπηρεσία για τα Πνευματικά δικαιώματα , μας απάντησε εντός ωρών όπως αυτό φαίνεται από τα πρωτόκολλα και ημερομηνίες των εγγράφων.

Θα παρακαλούσαμε οι ανωτέρω φορείς να ενημερώσουν τα μέλη τους λόγω της σημαντικότητας της κατάστασης γύρω από τα πνευματικά δικαιώματα .

Επίσης θεωρούμε ότι την  ενημέρωση αυτή, θα πρέπει να την στηρίξουν και τα Μ.Μ.Ε. , διότι από κανέναν άλλο φορέα δεν ετέθησαν τόσο σημαντικά και λεπτομερή ερωτήματα στο Υπουργείο.

Εκτός τούτου η παραπληροφόρηση και οι παρερμηνείες, δημιούργησαν τεράστια προβλήματα στους συναδέλφους χρήστες.

 

ΟΥΣΙΩΔΗΣ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΠΕΞΗΓΗΣΕΙΣ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΕΣ ΕΠΑΦΕΣ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΤΟΥ Ο.Π.Ι.

 

  1. Ανεκλήθη η άδεια της Α.Ε.Π.Ι. βάσει του Νόμο 2121/1993 περί πνευματικών Δικαιωμάτων και για δύο χρόνια τη λειτουργία και την διαχείριση, την αναλαμβάνει ο κρατικός φορέας  Ο.Π.Ι. ( Οργανισμός Πνευματικής Ιδιοκτησίας).

 

  1. Για να μην ταλαιπωρούνται οι συνάδελφοι στην προσπάθεια τους να επικοινωνήσουν με τους αντιπροσώπους της Α.Ε.Π.Ι. ή με τα γραφεία της , ενημερώνουμε ότι δεν απαντά κανείς.
  2. Όσοι πλήρωσαν, δεν υπάρχει η δυνατότητα απόδοσης Τιμολογίου . Βασικό στέλεχος της Α.Ε.Π.Ι. μας γνωστοποίησε ότι πολύ σύντομα θα ανταποκριθούν στην έκδοση Τιμολογίου.
  3. Θα συνεχίσουμε να πληρώνουμε κανονικά Πνευματικά Δικαιώματα.
  4. Ο τρόπος και η διαδικασία πληρωμής από τους χρήστες δεν είναι γνωστά, διότι απαιτείται Υπουργική Απόφαση.
  5. Η διαδικασία λειτουργίας – το νέο τιμολόγιο – έλεγχοι – ελεγκτικά όργανα είναι άγνωστα , διότι όπως προείπαμε απαιτείται  Υπουργική Απόφαση.
  6. Για τα Συγγενικά Δικαιώματα δεν αλλάζει τίποτα.

 

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΗ:

Ενημερώνουμε τον κάθε ενδιαφερόμενο ότι εντός των ημερών, θα γίνει ενημέρωση με live video (το οποίο θα αναρτηθεί στην ιστοσελίδα και στο Facebook του ΠΑΝ.Σ.Ε.Κ.Τ.Ε.)   από τον πρόεδρο του Πανελλήνιου Σωματείου Εστιατόριων – Καφετεριών – Τουριστικών Επιχειρήσεων και Συναφών Επαγγελμάτων Ελλάδας ,η οποία στηρίζεται στην νομοθεσία 2121/1993 και στον νέο Νόμο περί Πνευματικών Δικαιωμάτων 4481/2017 , ως επίσης και στις απαντήσεις του Υπουργείου Πολιτισμού.

Θυμίζουμε ότι ο κ. Τσαπατσάρης ασχολείται με τα Πνευματικά Δικαιώματα 18 χρόνια πραγματοποιώντας ημερίδες ενημέρωσης σε 102 πόλεις .

ΑΡ. ΠΡΩΤ 192- ΠΡΟΣ Ο.Π.Ι.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΟΠΙ ΣΤΟ ΑΡ ΠΡ 192

Με εκτίμηση

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΤΣΑΠΑΤΣΑΡΗΣ Γρηγόρης

Σχολιάστε αυτό το άρθρο!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: