Πόσο επικίνδυνα είναι τα παγωτά;

By on 09/07/2012

 

Το Κέντρο Προστασίας Καταναλωτών προειδοποιεί

Ούτε λίγο ούτε πολύ δεν είναι τόσο αθώα απόλαυση ένα παγωτό πάνω στη μεγάλη ζέστη μιας και δεν κρύβει μόνο θερμίδες αλλά και κινδύνους για την υγεία μας.

alt
Τα παγωτά που έχουν λιώσει και παγώσει ξανά δεν πρέπει ποτέ να καταναλώνονται, γιατί υπάρχει πάρα πολύ μεγάλη πιθανότητα να είναι αλλοιωμένα.

Δεν είναι δύσκολο να πάθουμε δηλητηρίαση ή γαστρεντερίτιδα από ένα αλλοιωμένο παγωτό. Καλύτερα να απογεύγουμε τα τυποποιημένα και να προτιμάμε τα γνωστά καταστήματα που σερβίρουν φρέσκα παγωτά ημέρας, μιας και έχουν συνεχώς κατανάλωση.

Είναι πολύ σημαντικό επίσης να μην γίνεται συχνή κατανάλωσή τους διότι υπάρχει κίνδυνος παχυσαρκίας καθώς ένα κανονικό παγωτό περιέχει περίπου 300 θερμίδες.

Τα παγωτά που χαρακτηρίζονται «light» και αναγράφεται ότι περιέχουν 0% λιπαρά και 0% ζάχαρη περιέχουν μέχρι και 200 θερμίδες καθώς έχουν γλυκαντικές ουσίες.

Και σε αυτό που εφιστούν την προσοχή, είναι στη δροσιά που πιστεύουν οι περισσότεροι ότι προσφέρει ένα παγωτό.

Αυτή είναι μόνο στιγμιαία γι’ αυτό έχει παρατηρηθεί ότι διψάμε περισσότερο μετά την κατανάλωσή τους.

Στην ουσία η ζάχαρη που έχει ένα παγωτό κάνει τον οργανισμό μας να δυσκολεύεται πού περισσότερο να απορροφήσει τα υγρά που του δίνουμε και να αντιμετωπίσει τη ζέστη.
queen

Lena


Σχολιάστε αυτό το άρθρο!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: