Λασσάνεια 2011

By on 07/07/2011

ΔΕΠΑΚΟ νεοσύστατος Οργανισμός Πολιτισμού – Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Κοζάνης σχεδίασε το πρόγραμμα των φετινών Λασσανείων, έχοντας να αντιπαρέλθει τόσο τις αντίξοες οικονομικές συγκυρίες όσο και τις τεράστιες διοικητικές μεταβολές στην Τοπική Αυτοδιοίκηση που επέφερε ο Καλλικράτης.

 

Ο νέος Δήμος Κοζάνης άνοιξε την αγκαλιά του σε κοινότητες με ευρύ πολιτισμικό χαρακτήρα και αποτελεί σήμερα ένα πολύχρωμο μωσαϊκό, έναν θησαυρό πολιτιστικής παράδοσης και σύγχρονης καλλιτεχνικής δημιουργίας.

Το πρόγραμμα των Λασσανείων, πέρα από τη φιλοξενία επαγγελματικών καλλιτεχνικών σχημάτων, κινείται σε δύο κατευθύνσεις:

-Την ανάδειξη της πολιτισμικής μας ταυτότητας και κληρονομιάς με την καταγραφή και προβολή τους. Στο πλαίσιο του προγράμματος που υλοποιήθηκε πέρσι το καλοκαίρι με θέμα «Τσιαρτσιαμπάς: Ο Τόπος και οι Άνθρωποι», συνεχίζεται η συνεργασία μας με το Κέντρο Ερεύνης της Ελληνικής Λαογραφίας της Ακαδημίας Αθηνών με μια ημερίδα για το Λαϊκό Πολιτισμό της ευρύτερης περιοχής Κοζάνης.

-Την αξιοποίηση των τοπικών δυνάμεων στο χώρο του Πολιτισμού, μουσικά σχήματα και θεατρικές ομάδες, που αποτελούν ένα σημαντικό εργοτάξιο παραγωγής πολιτισμού.

 

Διαβάστε  αναλυτικά το πρόγραμμα των Λασσανείων στο forum:https://www.giapraki.gr/index.php?option=com_kunena&func=view&catid=27&id=4934&Itemid=197

Σχολιάστε αυτό το άρθρο!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: