1ος Διαγωνισμός νέων καλλιτεχνών Δυτικής Μακεδονίας

By on 29/10/2005

1ος Διαγωνισμός νέων καλλιτεχνών Δυτικής Μακεδονίας
με παραδοσιακά χάλκινα πνευστά στο Θεατροδρόμιο Κοζάνης

Η καλλιτεχνική εταιρία «Λόγω Τέχνης» σε συνεργασία με το Θεατροδρόμιο Κοζάνης οργανώνουν τον 1ο Διαγωνισμό νέων μουσικών της Δυτικής Μακεδονίας στα παραδοσιακά χάλκινα πνευστά.
Στόχος μας είναι η ανάδειξη νέων ταλέντων που ασχολούνται με την παραδοσιακή μουσική. Γι’ αυτό κι απευθυνόμαστε σε νέους ανθρώπους, οι οποίοι θα αποτελέσουν και την κοιτίδα πολιτισμού, όπου θα περπατήσουν οι επόμενες γενιές. Σημασία έχει η συμμετοχή, η προβολή της καλλιτεχνικής δημιουργίας ενώπιον κοινού έτσι ώστε αυτή να γίνει γνωστή αφενός, αφετέρου να δημιουργηθεί ένας μουσικός στίβος με αθλητές τους νέους μουσικούς.

Ο διαγωνισμός θα λάβει χώρα την Κυριακή 4 Δεκεμβρίου στην αίθουσα του Θεατροδρομίου και διεξάγεται υπό την ευγενική υποστήριξη της Γενικής Γραμματείας Νέας Γενιάς.
Οι διαγωνιζόμενοι μπορούν να συμμετέχουν είτε στην κατηγορία του σόλο παιξίματος είτε με μπάντα (3 άτομα και άνω). Κλαρίνο, κορνέτα, τρομπέτα, σαξόφωνο, τούμπα, τρομπόνι, είναι τα όργανα που περιλαμβάνει η σόλο κατηγορία, ενώ στις μπάντες ανήκουν και τα τύμπανα.

Απαραίτητη προϋπόθεση είναι η συμμετοχή με ένα από τα παρακάτω κομμάτια: συρτά 7/8, καρσιλαμάδες ή οποιοδήποτε κομμάτι στα 9/8, τσάμικα, συρτά στα 3, μπεράτια, λεβέντικο ή λυτός Φλώρινας στα 16/8. Δύο μουσικά κομμάτια θα παρουσιάσει κάθε σολίστας είτε μπάντα και θα αξιολογηθούν την ίδια μέρα από την κριτική επιτροπή, προκειμένου να αποδοθούν και τα βραβεία:
1. Κατηγορία σόλο : 200,00ευρώ
2. Κατηγορία μπάντα : 300,00ευρώ

Τρόπος συμμετοχής:
Όλοι οι νέοι που θα λάβουν μέρος στον διαγωνισμό θα πρέπει να στείλουν στην Εταιρία «ΛΟΓΩ ΤΕΧΝΗΣ» (υπ’ όψιν κας Ιωάννας Παπαδημητρίου, Αρχελάου 17 ,Τ..Κ. 50 100 Κοζάνη ), τον πλήρη φάκελο συμμετοχής που θα περιέχει τα εξής:
1. Αίτηση συμμετοχής (όνομα, επίθετο, όνομα πατρός, ημερομηνία γέννησης και τηλέφωνα επικοινωνίας).
Η υπογραφή της αίτησης σημαίνει την πλήρη αποδοχή όλων των όρων του διαγωνισμού.
2. Βιογραφικό με λεπτομέρειες για την εμπειρία του μουσικού ή της μπάντας
Έντυπα αιτήσεων θα είναι διαθέσιμα και στα γραφεία του «Λόγω τέχνης» (Αρχελάου 17, 501 00 Κοζάνη, τηλ. 24610-40421)

Για περισσότερες πληροφορίες απευθυνθείτε στα τηλέφωνα
24610 40421 και 6972 884801 κα Ιωάννα Παπαδημητρίου.

One Comment

  1. 1681.son

    14/11/2008 at 22:55

    Τους δούλεψε κανονικά…

    Πάντως αυτή ήταν ίσως η πρώτη ''επίδειξη'' της δύναμης των ΜΜΕ…

Σχολιάστε αυτό το άρθρο!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: