12ο ΡΑΛΛΥ ΦΙΛΙΠΠΟΣ – Πρώτη νίκη για τους Καλούδη – Ρούφο!

By on 15/05/2006

.

Μετά την ολοκλήρωση και των 6 ε.δ. του αγώνα, νικητές αναδείχθηκαν οι Καλούδης-Ρούφος με Mitsubishi Lancer Evo 8 (N/4), οι οποίοι στον 2ο τους αγώνα με το αυτοκίνητο, κινήθηκαν γρήγορα και απέφυγαν τις “κακοτοπιές”, με αποτέλεσμα να πάρουν μια άνετη νίκη.

Στη 2η θέση της γενικής και 1οι στην κατηγορία Ε, οι “Χριστόφορος”-Τηλιόπουλος με το γνωστό VW Golf (Ε/11), που επίσης κινήθηκαν πολύ γρήγορα, ενώ πίσω τους στην 3η θέση βρέθηκαν οι Γορίτσας-Κωστανάσιος με Mitsubishi Lancer Evo 6 (A/8) οι οποίοι μετά από έναν ήσυχο (αν και είχαν τη “στιγμή” τους) αγώνα, έκλεισαν τις θέσεις του πόντιουμ. Τους ακολούθησαν οι Βάτσος-Κωνσταντινίδης με Peugeot 309 GTI (E/11), “John-John”-Νάνος με Seat Ibiza GTI KC (E/11), Ζιάμπας-Ζιάμπας με Opel Ascona (E/11) και Ανδρεάδης-Χατζημποζίνης με VW Golf (E/11) όλοι τους κινούμενοι αρκετά γρήγορα.

Στην 8η θέση γενικής και 1οι στην Α/6, βρέθηκαν οι “δικοί” μας Γκάλφας-Αγραφιώτης με το ανανεωμένο, εντός κι εκτός, Peugeot 106 S16 (Α/6). Αν και αντιμετώπισαν προβλήματα με ποινές στην αρχή του αγώνα, τελικά και με την βοήθεια της τύχης, κατάφεραν να πάρουν μια άνετη νίκη στην κλάση τους.

Πίσω τους στην 9η θέση, βρέθηκαν οι Διάφας-Κυριακού με το εκπληκτικό νέο τους όπλο, ένα Renault Clio Sport Ragnotti (N/3) με το οποίο κινήθηκαν σε αρκετά ικανοποιητικό ρυθμό και πήραν τη νίκη στη κλάση τους. Την πρώτη 10άδα έκλεισαν οι Γελαδάρης-Βαχτσεβάνος με το επίσης εντυπωσιακό Opel Ascona 400 (E/12).

Νικητές κλάσεων αναδείχτηκαν και οι Παρασκευάς-Καπανιάρης με Suzuki Swift GTI (A/5), Kοσμίδης-Κάκαρης με Peugeot 306 S16 (A/7), Μπαλακτσής-Κρούπης με Peugeot 205 (E/10) και Μήτρακας-Τσιτακίδης με Citroen Saxo VTS (N/2).

Ιδιαίτερη αναφορά, και μάλλον τον τίτλο του “ανθρώπων του αγώνα” αξίζουν οι Μίχος-Κλιάφας με Peugeot 306 S16 (N/3) oι οποίοι πραγματικά “απογείωσαν” το αυτοκίνητο στις περισσότερες ε.δ. του αγώνα και αν δεν είχαν ένα σκασμένο λάστιχο στο Πολυδέντρι 2 που αναγκάστηκαν να σταματήσουν και να το αλλάξουν μέσα στην ε.δ., θα διεκδηκούσαν, λογικά, μια θέση στο πόντιουμ. Τελικά τερμάτισαν στην 12η θέση της γενικής.

.

Ας περάσουμε όμως και στις εγκαταλείψεις του αγώνα, οι οποίες ήταν πάρα πολλές, καθώς 17 πληρώματα δεν ολοκλήρωσαν τον αγώνα. Οι σημαντικότερες από αυτές, των Τσέλιου-Τσέλιου με Ford Escort RS Coshworth (E/12) με πρόβλημα στο τούρμπο του αυτοκινήτου, Kωνσταντίνου-Καρματζόγλου με Peugeot 206 KC (Α), Kληματσάκη-Θεοφανίδη Citroen Saxo VTS (A/6), οι οποίοι κινήθηκαν σε πολύ υψηλό ρυθμό, αν και αντιμετώπιζαν προβλήματα με τον κινητήρα από την αρχή, και είχαν έξοδο στο Πολυδέντρι 2, Νιζάμη-Νιζάμη με Skoda Felicia KC (A), Ξενοκώστα-Γκαβανά με Peugeot 106 S16 (Α/6), οι οποίοι αντιμετώπισαν πρόβλημα με τον κινητήρα τους στην πρώτη ειδική του αγώνα, Ράλλη-Τριανταφύλλου με Honda Civic (E/10), οι οποίοι μάλλον θα ‘πρεπε να μοιραστούν τον τίτλο των “ανθρώπων του αγώνα” καθώς μέχρι την έξοδο που είχαν στον Τρίλοφο 2, βρισκόταν στην 2η θέση της γενικής και Μπίστα-Μπακλώρη από έξοδο στον Αγ. Νικόλαο 1.

Κλείνωντας, οργανωτικά ο αγώνας κινήθηκε σε πολύ καλό επίπεδο, ο κόσμος έδωσε το παρών στις περισσότερες ε.δ., το θέαμα δεν έλειψε, και τελικά το μόνο άσχημο που μας μένει ήταν ο μεγάλος αριθμός των εγκαταλείψεων.

Αναλυτικά αποτελέσματα: https://www.r40.gr/updates/06filippos.php
Πηγή : https://www.r40.gr/index.php?option=com_content&task=view&id=187&Itemid=2

Σχολιάστε αυτό το άρθρο!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: