«Ώπα βρε Κοτζαμάνηδες» του Θανάση Ε. Παπαδημητρίου

By on 26/03/2019

Εορτασμός εθνικής επετείου γαρ και γέμισαν οι οθόνες σημαιάκια και φουστανελάδες. Έτσι ήταν πάντα, έτσι μεγαλώσαμε και εύχομαι να’ναι πάντα έτσι.

Έλα μου όμως που οι εποχές φέρνουν και νέα ήθη. Αναφέρομαι βέβαια στην τρομο-υστερία των ΜΜΕ (ηλεκτρονικών και εντύπων): «Φοβούνται επεισόδια οι κυβερνώντες», «Ετοιμάζεται διαμαρτυρία κατά τη διάρκεια των παρελάσεων», κ.ά.

Οσάν έτοιμα από καιρό τα έντυπα των μαρινάκηδων και οι ΣΚΑΙπαροικούντες οσμίζονταν τις μπαρουταποθήκες της Ανδρίτσαινας, με μια δόση καφρίλας, με ολίγο από χρυσαυγίτικο οχετό και φυσικά μακεδονομάχους, που μέσα τους βράζει το αίμα των μεγάλων προγόνων.

Έλα μου όμως που δεν τους βγήκε η εκστρατεία και τσουπ πρωινιάτικα σκάνε τα πρωτοσέλιδα των πρώην ένδοξων δημοκρατικών εντύπων (αλήθεια τι ντροπή είναι αυτή για τη δημοσιογραφική ιστορία της χώρας) με πηχυαίους τίτλους, like: «Όλη η χώρα βροντοτραγούδησε το Μακεδονία ξακουστή» … και πλησιάζει το εγκεφαλικό. Δηλαδή τόσα χρόνια στη φαντασία μου τρεμόπαιζε σε κάθε παρέλαση το «Μακεδονία ξακουστή του Αλεξάνδρου η χώρα;» …   πρέπει να κόψω τα φάρμακα και τον ΠΑΟΚ (καλά αυτός δεν κόβεται).

Ρε Κοτζαμάνηδες δεν κόβετε τα σάπια; Σε κάφρους απευθύνεστε; Εντάξει χάσατε την πίτα και την αποζητάτε, εντάξει αχνοφαίνονται κελιά στον ορίζοντα, αλλά θα πρέπει να γνωρίζετε ότι με τέτοιες ηλίθιες και χυδαίες πρακτικές, το μόνο που καταφέρνετε, είναι να ταίζετε τα φίδια, τα θρασύδειλα χρυσαύγουλα, που στις αναμπουμπούλες πουλάνε πατρίδες.

Έκπληξη! Δεν θα αναφερθώ στον υιό (ή ιός γράφεται με τη νέα ορθογραφία;) του «σε δέκα χρόνια κανείς δεν θα θυμάται το όνομα Μακεδονία» που μας προέκυψε μακεδονοφρουρός.

Θα κλείσω με ένα τραγουδάκι του αξέχαστου Τζιμάκου, που όπως μαθαίνω, αναφερόταν στη συμφωνία των Πρεσπών και απαγορεύτηκε από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ως ΑΝΤΕΘΝΙΚΟΝ

«Βούλγαροι, Βούλγαροι, Χανούμησες (χάρτινες), Βαζέλες / όλο το έθνος προσκυνά σώβρακα και φανέλες ….  »

 

Σχολιάστε αυτό το άρθρο!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: