Όροι χρήσης και Πολιτική Απορρήτου

By on 08/01/2011

1. ΓΕΝΙΚΑ

 

1.2 Οι ακόλουθοι Όροι Χρήσης θεσπίστηκαν ώστε να διασφαλίσουν την ομαλή διεξαγωγή των συζητήσεων στο site του giapraki.gr. Η εγγραφή και η συμμετοχή σας στο site του giapraki.gr σημαίνει την πλήρη αποδοχή των Όρων Χρήσης.

 

1.1 Οι συμμετέχοντες συμφωνούν να μην προκαλούν τις όποιες πεποιθήσεις των μελών, σεβόμενοι τα αντίστοιχα άρθρα του Συντάγματος της Ελλάδας και την ισχύουσα νομοθεσία. Θυμηθείτε: είναι θεμιτή η κριτική στις ιδέες όχι όμως και στους ανθρώπους.

2. ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ / ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ


2.1 Παρακαλείστε να μην γράφετε ΚΕΦΑΛΑΙΑ, ούτε τον τίτλο του μηνύματος αλλά ούτε και το περιεχόμενό του. Όταν θέλετε να τονίσετε κάτι χρησιμοποιήστε bold χαρακτήρες. Εκτός του ότι είναι κουραστικό για αυτόν που διαβάζει το post ή PM(προσωπικό μήνυμα) με τους κεφαλαίους χαρακτήρες, γενικότερα ο συγκεκριμένος τρόπος γραφής στον χώρο του Internet σημαίνει ότι “φωνάζετε”, οπότε η άσκοπη και συνεχή χρήση τους είναι δυνατόν να προκαλέσει παρεξηγήσεις.

 

2.2 Eχετε την δυνατότητα να διορθώσετε κάποιο δικό σας post (δημοσίευση) με το πλήκτρο πάνω δεξιά.

 

2.3 Σε περίπτωση που αντιγράφετε κάποιο κείμενο ή απόσπασμα κειμένου από άλλη ιστοσελίδα (site) ή από κάποια άλλη έντυπη ή μη πηγή, πρέπει να αναφέρετε και την προέλευση του κειμένου στο τέλος του για αποφυγή προσβολής δικαιωμάτων πνευματικής ιδιοκτησίας. Άρθρο / Κείμενο / Είδηση / Δημοσίευση στο Forum που δεν θα φέρει την ακριβή πηγή δημοσίευσης του, διαγράφεται ανά πάσα στιγμή χωρίς προειδοποίηση απο τους διαχειριστές. Σύμφωνα με το νόμο περί πνευματικής ιδιοκτησίας η αναδημοσίευση κειμένου από άλλη πηγή οφείλει να μην ξεπερνά το 50% του αρχικού κειμένου και πρέπει να αναφέρεται η αρχική πηγή δημοσίευσης.

 

2.4. Τα μηνύματά καλό είναι να δημοσιεύονται σε forum, του οποίου η θεματολογία (τίτλος – περιγραφή) σχετίζεται με το περιεχόμενο των μηνυμάτων. Ο τίτλος των μηνυμάτων επίσης είναι επιθυμητό να αποτελεί μια σύντομη περιγραφή του περιεχόμενου τους, καθώς και να είναι όσο το δυνατόν πιο «κατατοπιστικός», ώστε να μην παραπλανούνται οι αναγνώστες. Αν διαπιστώσετε ότι ένα θέμα βρίσκεται σε λανθασμένη κατηγορία, ειδοποιήστε τον Διαχειριστή προκειμένου να μετακινήσει το θέμα στην ορθή κατηγορία. Μηνύματα με αόριστους ή αποπροσανατολιστικούς τίτλους θα μετονομάζονται κατά την κρίση των Διαχειριστών/Συντονιστών ούτως ώστε να διευκολύνουν την ευκολότερη αναζήτηση θεμάτων.

 

2.5 Οι απαντήσεις σε ήδη υπάρχοντα θέματα συζήτησης είναι ευπρόσδεκτες. Όμως καλό είναι να μην υπάρχουν μηνύματα που σκοπεύουν μόνο στην διατήρηση ενός θέματος στην κορυφή του αντίστοιχου forum (post bumping).

 

2.6 Κατά το μέτρο του δυνατού, προτιμάτε τα ελληνικά και όχι τα greeklish – είναι πιο ξεκούραστα και εξασφαλίζετε έτσι μεγαλύτερη θέαση στο μήνυμά σας. Σε περίπτωση που γράφετε σε greeklish και το μήνυμά σας ξεπερνάει τις πέντε (5) γραμμές, καλό θα ήταν να το χωρίσετε σε ευδιάκριτες παραγράφους ώστε να γίνει πιο ευκολοδιάβαστο. Εδώ μπορείτε να βρείτε μετατροπέα απο greeklish σε ελληνικά! Χρησιμοποιήστε αυτό το εργαλείο για να αποφεύγετε τα greeklish

 

2.7 Η δημοσίευση άνω των 3ων συνεχόμενων θεμάτων ή απαντήσεων απο το ίδιο άτομο χωρίς να μεσολαβήσει απάντηση ή θέμα κάπου άλλου μέλους δεν είναι αποτελεί καλή πρακτική για ένα forum. Είναι κουραστικό να βλέπουν τα υπόλοιπα μέλη συνεχόμενες απαντήσεις από ένα και μόνο μέλος, άλλωστε ο σκοπός του forum είναι διάλογος και όχι μονόλογος. Σκεφτείτε οτι για να μην απαντήσει κανείς, ίσως δεν θέσατε κάποιο θέμα με μεγάλη αποδοχή. Εξαίρεση αποτελέι όταν οι δημοσιεύσεις απέχουν μεταξύ τους χρονικό διάστημα μεγαλύτερο των 24ων ωρών. Επίσης αναλογιστείτε ότι, όταν κάποιος μπαίνει στο Site μας θα ήθελε να δεί μια ποικιλομορφία θεμάτων και προσώπων μέσα στις απαντήσεις του forum. Δεν είναι όμορφο και κόσμιο να μονοπωλείτε με θέματα σας τις κεντρικές σελίδες του Site όπου αναγράφονται τα τελευταία θέματα και οι τελευταίες απαντήσεις.

2.8 Είναι κακή πρακτική να βλέπουμε σε ένα θέμα να μιλάει αυτός που το έθεσε και μόνο αυτός. Δεν είναι θεμιτή τακτική να βλέπουμε άνω των 3ων post συνεχόμενων στο ίδιο θέμα απο το ίδιο άτομο ανεξαρτήτως ημερομηνιών. Post τα οποία ακολουθούν αυτήν την τακτική χωρίς να προσελκύουν τον κόσμο να συμμετέχει, κάνουν μονόλογο. Αν το post σας δεν έχει απαντήσεις, σημαίνει οτι δεν ήταν αρκετά ενδιαφέρον για αυτούς που το είδαν. Οπότε μην το επαναφέρετε στην επιφάνεια απαντώντας στον εαυτό σας. Αν θέλετε να συμπληρώσετε κάτι, μπορείτε να πατήσετε το κουμπί και να επεξεργαστείτε το θέμα σας. Αυτό είναι αποδεκτό. Οι διαχειριστές μπορούν χωρίς περεταίρω προειδοποίηση να διαγράφουν τα θέματα που ακολουθούν τακτική μονολόγου.

 

2.9 Post τα οποία θα θίγουν ή θα προσβάλλουν κάποιον διαχειριστή δεν θα γίνονται αποδεκτά και μεταφέρονται αυτόματα σε περιοχή μη προσβάσιμη απο τα μέλη. Αν κριθεί απο την επιτροπή διαχειριστών οτι είναι αποδεκτά τότε επιστρέφουν στην κατάλληλη περιοχή.

 

2.10 Post τα οποία δεν εκφράζουν κάποια άποψη και περιέχουν μονολεκτικές απαντήσεις χωρίς ουσία δεν συνεισφέρουν σε μια κοινότητα αλλά κάνουν ακριβώς το αντίθετο. Λειτουργούν ως ανούσιο διάβασμα για τον υποψήφιο αναγνώστη. Παρακαλείστε να μην δημοσιεύετε τέτοιου είδους post γιατί δεν αρέσει σε κανέναν αλλά καταντάει και ενοχλητικό όταν γίνεται συχνά. Οι διαχειριστές έχουν το δικαίωμα να διαγράφουν τέτοιου είδους post, όταν δεν επηρεάζουν την ροή μιας συζήτησης καθώς θεωρείται τρόπος για να πάρει βαθμούς κάποιο μέλος.

 

3. ΗΘΙΚΟΙ ΚΑΝΟΝΕΣ

 

Πριν ζητήσετε/ρωτήσετε κάτι σεβαστείτε τους υπόλοιπους χρήστες του site ακολουθώντας τους παρακάτω απλούς κανόνες:

 

3.1 Χρησιμοποιήστε την αναζήτηση του site, πάνω δεξιά στην κεντρική σελίδα (Ίσως να υπάρχει αυτό που ζητάτε σε κάποιο παλιότερο topic/post).

 

3.2 Δεν βρισκόμαστε στο giapraki.gr για να βρίσουμε ή να προσβάλλουμε τους συνομιλητές μας. Μια συζήτηση με επίθεση με επιχειρήματα ενός μέλους σε ένα άλλο είναι παραγωγική. Μια συζήτηση ή ένα σχόλιο που προσβάλλει ήθη/έθιμα/καταγωγή/πολιτικές πεποιθήσεις/εθνικότητες κλπ χωρίς όμως να προσθέτει κάτι στη συζήτηση θεωρείται “άχρηστο” και μόνο κακό μπορεί να κάνει. Σε αυτές τις περιπτώσεις όπου στις απαντήσεις κάποιου μέλους συμπεριλαμβάνονται προσβολές θα διαγράφεται ή θα κλειδώνεται η απάντηση του.

 

3.3 Θυμηθείτε ότι οι υπόλοιποι χρήστες του site δεν είναι υποχρεωμένοι να σας απαντήσουν και ότι δεν υπάρχουν για τα πάντα απαντήσεις.

 

4. ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ & ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΙ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ

 

4.1 Οι συμμετέχοντες συμφωνούν να μην τοποθετούν δυσφημιστικό, προσβλητικό ή οποιοδήποτε άλλο υλικό που μπορεί να παραβιάζει τους νόμους του Ελληνικού κράτους. Αναλυτικά δείτε παρακάτω :

 

4.2 Απαγορεύεται το ανέβασμα οποιουδήποτε παράνομου αρχείου στο Server του giapraki.gr. Σε περίπτωση που υπάρχει ανεβασμένο zip,exe,rar αρχείο το οποίο περιέχει crack θα σβήνεται απευθείας. Η δημοσίευση links με παράνομο περιεχόμενο (μουσική, προγράμματα, παιχνίδια) δεν είναι στα πλαίσια ευθύνης του giapraki.gr και των διαχειριστών του. Το site ευθύνεται αυστηρά και μόνο για το περιεχόμενο που φιλοξενείται στον Server του.

 

4.3 Δεν είναι καλό να δημοσιεύετε κομματικά θέματα εκτός απο ανακοινώσεις, προσκλήσεις ή δελτία τύπου τα οποία έχουν μόνο ένα μέρος στο φόρουμ : Δελτία Τύπου / Ανακοινώσεις.

 

4.4 Διαφημίσεις άμεσες ή έμμεσες οποιουδήποτε είδους χωρίς την συναίνεση των διαχειριστών απαγορεύονται αυστηρά και διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση (Απαγορεύονται επίσης διαφημίσεις ευρέσεως εργασίας, ανεύρεσης συνεργατών σε δίκτυα MLM (Herbalife,Amway,κλπ). Αν ενδιαφέρεστε να βάλετε τέτοια διαφήμιση αυτό γίνεται μόνο επι πληρωμής και ένταξης της διαφήμισης σε διαφημιστικό πλάνο. Όποιος επιθυμεί να διαφημίσει κάτι μέσω της υπογραφής του ή με άλλο έμμεσο τρόπο πρέπει να επικοινωνήσει με τους διαχειριστές του site. Επίσης απαγορεύεται το spamming (αποστολή ανεπιθύμητου ή διαφημιστικού μηνύματος) είτε δημόσια είτε με προσωπικά μηνύματα(PM). Τα μέλη που διαπράττουν Spamming θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

 

Εξαίρεση στον κανόνα της διαφήμισης αποτελούν Μικρές Αγγελίες που παραδίδουν μαθήματα ή ασχολούνται με δακτυλογράφηση και μόνο αυτές. Κάθε άλλη διαφήμιση θα πρέπει να γίνεται μέσω αγοράς κάποιου διαφημιστικού πακέτου. Το Site μας έχει έξοδα και η διαφήμιση είναι ο μόνος τρόπος με τον οποίο μπορεί να βγάλει κάποια βασικά έσοδα για την συντήρηση του.

 

5. ΑΓΓΕΛΙΕΣ


5.1 Απαγορεύονται Αγγελίες ή προσφορές για διάθεση απαγορευμένων από την ισχύουσα νομοθεσία αγαθών (περιλαμβάνονται αγγελίες για προϊόντα που θίγουν τους νόμους πνευματικής ιδιοκτησίας όπως ταινίες σε DiVX, DVD-R, VCD και ηχογραφημένες εκτελέσεις μουσικών έργων σε ψηφιακά αρχεία mp3, wma, wav κλπ.)

 

5.2 Απαγορεύονται Αγγελίες εργασίας ή ανεύρεσης συνεργατών οι οποίες δεν έχουν πληροφορίες για τη φύση της εργασίας, στοιχεία εργοδότη και Εταιρία. Αγγελίες οι οποίες δεν περιέχουν τα παραπάνω στοιχεία θα διαγράφονται. Επίσης θα διαγράφονται οποιουδήποτε είδους διαφημίσεις που αναζητούν dealers εταιριών καλλυντικών, οικιακών προϊόντων ή ηλεκτρονικού εμπορίου ή που λειτουργούν με το πυραμιδικό σύστημα (π.χ. Amway, Avon κλπ). Τέτοιες αγγελίες θεωρούνται αποπλανητικές και δεν έχουν θέση στο forum μας.

 

5.3 Απαγορεύονται σχόλια στις Μικρές Αγγελίες που υποτιμούν το προϊόν ή την υπηρεσία που διαφημίζεται. Το αν κάποιος έχει αποφασίσει να πουλήσει κάτι προσωπικό του, σε πολύ χαμηλή ή σε πολύ υψηλή τιμή, δεν είναι θέμα σχολιασμού. Την τιμή που τελικά θα πωληθεί κάτι την καθορίζει ο νόμος της προσφοράς και της ζήτησης. Οι Μικρές Αγγελίες στο Site αυτό, σέβονται και προωθούν δωρεάν την πώληση προϊόντων μεταξύ ιδιωτών.

Οι διαχειριστές έχουν το δικαίωμα να διαγράψουν οποιαδήποτε σχόλια τα οποία δεν εμπίπτουν στην λογική της αναζήτησης διευκρινήσεων απο τον πωλητή, χωρίς προειδοποίηση.

6. ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ ΣΤΟ FORUM


Κάθε χρήστης μπορεί προαιρετικά να προσθέτει την «υπογραφή» του σε κάθε μήνυμα, που δημοσιεύει στο forum. Τα ακόλουθα ισχύουν για τις υπογραφές:

 

6.1 Οι υπογραφές συνίσταται να μην ξεπερνούν τις πέντε (5) γραμμές συμπεριλαμβανομένων των κενών γραμμών. Είναι αποδεκτή η τοποθέτηση φωτογραφιών σε υπογραφή, οι οποίες όμως καλό είναι να μην να ξεπερνούν συνολικά: τα 300 pixels σε πλάτος, τα 150 pixels σε ύψος και τα 50 kilobytes σε μέγεθος του συνόλου των αρχείων.Προσοχή : Αν κάποιο εικονίδιο που θα μας στείλετε απο τον σκληρό σας δίσκο κριθεί προσβλητικό, κουραστικό ή ακατάλληλο θα διαγράφεται απο τους διαχειριστές του συστήματος χωρίς καμία προειδοποίηση. Συνίσταται, το κείμενο ή/και οι εικόνες της υπογραφής του κάθε μέλους να μην ξεπερνούν το χώρο που καταλαμβάνουν πέντε (5) γραμμές κειμένου.

 

6.2 Απαγορεύεται αυστηρά η διαφήμιση εμπορικών και μη προϊόντων ή υπηρεσιών, με την τοποθέτηση links ή banners στην υπογραφή και στα avatars. Σε αυτήν τη περίπτωση, οι ανάλογες υπογραφές ή τα avatars θα αφαιρούνται άμεσα. Σε περίπτωση υποτροπής, η διαχείριση του site διατηρεί το δικαίωμα να διακόψει προσωρινά ή οριστικά την πρόσβαση στο site (ban) του μέλους που δεν συμμορφώνεται. Υπογραφές με διαφήμιση επιτρέπονται μόνο κατόπιν αγοράς διαφημιστικού πακέτου.

 

6.3 Οι υπογραφές μπορούν να περιέχουν συνδέσμους (links) προς την προσωπική ή την αγαπημένη σας δικτυακή τοποθεσία (site), αλλά και σε σελίδες που φιλοξενούνται στο giapraki.gr.

 

* Κατά τα αλλά στις υπογραφές ισχύουν οι λοιποί όροι χρήσης.

 

7. E-MAIL ΧΡΗΣΤΩΝ


7.1 Το e-mail του χρήστη αποτελεί προσωπικό δεδομένο και αποκρύπτεται κατά βούληση απο την κοινότητα, πλην των διαχειριστών στους οποίους δεν εφαρμόζεται η απόκρυψη του e-mail.

 

7.2 Η διεύθυνση IP καταγράφεται και η δημιουργία από τον ίδιο χρήστη πολλαπλών username δεν επιτρέπεται. Τυχόν παραβάτες που κάνουν εσκεμμένα αυτήν την πρακτική θα διαγράφονται από το αρχείο μελών και θα τους απαγορεύεται η είσοδος στο site (ban).

 

8. ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ

 

8.1 Τα προσωπικά μηνύματα (PM) αποθηκεύονται στην mysql βάση του συστήματος με κωδικοποίηση 128bit και κανείς, ούτε οι διαχειριστές δεν έχουν πρόσβαση σε αυτά. Οι υπεύθυνοι του Site δεν φέρουν οποιαδήποτε ευθύνη για πιθανή απώλεια των προσωπικών μηνυμάτων των χρηστών. Τα προσωπικά μηνύματα μπορούν αυτόματα να διαγραφούν χωρίς προειδοποίηση μαζικά και αυτοματοποιημένα.

[b]ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ – ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ [/b]

 

9.1 Συμφωνείτε ότι οι Συντονιστές και οι διαχειριστές έχουν τη δυνατότητα να αφαιρέσουν, τροποποιήσουν, μεταφέρουν ή και να «κλειδώσουν» σχόλια και θέματα σε κάθε περιοχή του site, που κατά την κρίση τους, επηρεάζουν αρνητικά τη λειτουργία της κοινότητας μας. Επομένως, εναπόκειται στα μέλη να είναι προσεκτικά στις εκφράσεις εκείνες που μπορεί να προσβάλουν την προσωπικότητα των συμμετεχόντων στις συζητήσεις, στις διάφορες κατηγορίες του Forum – Σχόλια – Κουβεντούλες.

Οποιαδήποτε απορία για κλείδωμα ή διαγραφή μηνύματος ή θέματος ή για απαγόρευση πρόσβασης στο site (ban) συνίσταται να υποβάλλεται με προσωπικό μήνυμα (PM) ή e-mail (info @ giapraki.gr) στους αρμόδιους διαχειριστές και όχι με δημιουργία θέματος (topic).

 

10. ΜΗ ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗ ΜΕΛΟΥΣ


Η κατά μη συμμόρφωση κάποιου μέλους με τους όρους χρήσης θα συνεπάγεται τα ακόλουθα:

 

10.1 Ο παραβάτης θα ειδοποιείται είτε με post είτε με προσωπικό μήνυμα από κάποιον Διαχειριστή. Σε περίπτωση σοβαρής παραβίασης, θα ενεργοποιείται απαγόρευση πρόσβασης στο site (ban) είτε για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα είτε επ’ αόριστο.

 

10.2 Οι Διαχειριστές διατηρούν σε κάθε περίπτωση το δικαίωμα να διορθώνουν τις προσβλητικές λέξεις, να διαγράφουν εξ’ ολοκλήρου το προσβλητικό ή ανάρμοστο μήνυμα ή να κλειδώνουν μέχρι νεωτέρας τα θέμα στο site ή να διορθώσουν χωρίς να αλλοιώσουν το νόημα μηνύματος που είναι γραμμένο σε greeklish.

 

11. ΧΡΗΣΗ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ

 

11. Σαν χρήστης συμφωνείτε ότι όλες οι προσωπικές πληροφορίες καθώς και τα μηνύματα που έχετε εισαγάγει αποθηκεύονται σε μια βάση δεδομένων. Οι πληροφορίες δεν θα αποκαλυφθούν σε οποιοδήποτε τρίτο χωρίς την συγκατάθεσή σας. Τα μέλη του giapraki.gr δεν πρέπει να χρησιμοποιήσουν καμία πληροφορία που αφορά μέλη του site και η οποία παρέχεται από την giapraki.gr ή από τα ίδια τα μέλη του. Αν γίνει αντιληπτή η διακίνηση «προσωπικών» στοιχείων σε δημόσιο forum, τότε η διαχείριση του site έχει το δικαίωμα διαγραφής αυτών των μηνυμάτων, καθώς και επιβολής κυρώσεων στους παραβάτες.

 

Τονίζεται ιδιαίτερα ότι τα μέλη παραμένουν αποκλειστικά υπεύθυνα για όλες τις πράξεις (συμπεριλαμβανομένου του περιεχομένου που μεταδίδουν μέσω του site giapraki.gr), που διενεργούνται από το όνομα χρήσης (nickname) και τον λογαριασμό τους (user account). To site giapraki.gr και οι Διαχειριστές του δεν ευθύνονται σε καμία περίπτωση για την εγκυρότητα και ορθότητα των πληροφοριών, κρίσεων, σχολίων που περιέχονται σε δημοσιεύσεις μελών. Η φιλοξενία των δημοσιεύσεων των μελών στο site giapraki.gr, σε καμία περίπτωση δεν συνιστά αποδοχή του περιεχομένου τους από τους Διαχειριστές του site giapraki.gr.

 

Το κάθε μέλος φέρει αποκλειστική ευθύνη για όποιες πράξεις επιχειρήσει ως συνέπεια ανάγνωσης δημοσιευμάτων στο site giapraki.gr. Το site και οι Διαχειριστές του δεν ευθύνονται σε καμία περίπτωση για επιχειρούμενες ενέργειες που θα είναι αποτέλεσμα δημοσιευμάτων ή και συμβουλών που παρέχονται από posts μελών στα forums του site.

 

12. Το giapraki.gr θέλοντας να διατηρήσει μια ζωντανή κοινότητα με ενεργά μέλη, διατηρεί το δικαίωμα να διαγράψει μέλη τα οποία δεν έχουν πραγματοποιήσει καμία επίσκεψη και δεν έχουν γράψει κανένα σχόλιο ή δημοσίευμα απο την εγγραφή τους. Για το λόγο αυτό κάθε εξάμηνο θα γίνεται μια εκκαθάριση μελών. Επίσης φροντίστε να ανανεώνετε το e-mail απο το προφίλ σας όποτε αυτό αλλάξει.

 

Θυμηθείτε: Η πρόσβαση σε αυτό το site είναι προνόμιο και όχι δικαίωμα. Το site giapraki.gr προσφέρεται δωρεάν αλλά δεν είναι κεκτημένο δικαίωμα κανενός. Συνίσταται λοιπόν να το χρησιμοποιείτε με σεβασμό απέναντι στα υπόλοιπα μέλη της κοινότητας μας.

 

Πολιτική Απορρήτου

1. Προοίμιο

 

Η διαχείριση και προστασία των προσωπικών δεδομένων του επισκέπτη / χρήστη του giapraki.gr υπόκειται στους όρους της παρούσας ανακοίνωσης καθώς επίσης και στα οριζόμενα στο εθνικό, κοινοτικό και διεθνές δίκαιο σχετικά με την προστασία του ατόμου από την επεξεργασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα, όπως εκάστοτε ισχύει. Οποιαδήποτε ενδεχόμενη μελλοντική σχετική ρύθμιση θα αποτελέσει αντικείμενο της παρούσας ανακοίνωσης. Σε κάθε περίπτωση το giapraki.gr διατηρεί το δικαίωμα αλλαγής την πολιτική προστασίας προσωπικών δεδομένων, σύμφωνα με το εκάστοτε ισχύον σχετικό νομικό πλαίσιο. Οι επισκέπτες / χρήστες του giapraki.gr καλούνται να ελέγχουν ανά τακτά χρονικά διαστήματα τη σελίδα αυτή καθώς η συνεχής χρήση της συνεπάγεται ότι αποδέχονται αυτές τις αλλαγές.

Εάν κάποιος επισκέπτης / χρήστης του giapraki.gr δε συμφωνεί με τους όρους προστασίας των προσωπικών δεδομένων που προβλέπονται στο παρόν τμήμα οφείλει να μη χρησιμοποιεί τις σελίδες / υπηρεσίες του παρόντος δικτυακού τόπου.

 

2. Συλλογή και χρήση δεδομένων


Το giapraki.gr προσφέρει ορισμένες υπηρεσίες οι οποίες δεν απαιτούν την εγγραφή του επισκέπτη των ιστοσελίδων του με λογαριασμό ή την καταχώρηση προσωπικών δεδομένων. Προκειμένου να παρέχει όλο το εύρος των υπηρεσιών του το giapraki.gr συλλέγει τα ακόλουθα είδη πληροφοριών: εικονικό όνομα («ψευδώνυμο»), κωδικό πρόσβασης («password») και διεύθυνση ηλεκτρονικής αλληλογραφίας. Τα στοιχεία αυτά συλλέγονται για την εκπλήρωση των όρων και υποχρεώσεων των επιμέρους υπηρεσιών, που παρέχει το giapraki.gr στους χρήστες του, την ενημερωτική υποστήριξη των χρηστών, την επιλογή του περιεχομένου που προσφέρεται στους χρήστες ώστε να είναι συναφές με τις γενικές τους προτιμήσεις, την ικανοποίηση των εκάστοτε απαιτήσεων των χρηστών σχετικά με τις υπηρεσίες που διαθέτει το giapraki.gr, καθώς και για την εξυπηρέτηση της ομαλής λειτουργίας του giapraki.gr.

Το giapraki.gr δεν έχει καμία απολύτως ευθύνη για το περιεχόμενο το οποίο αναρτούν ή/και δημοσιεύουν οι χρήστες / επισκέπτες του (όπως κείμενα, φωτογραφίες, εικόνες, ηχητικά αρχεία, αρχεία βίντεο και οποιοδήποτε άλλο στοιχείο). Σε κάθε περίπτωση απαγορεύεται αυστηρά η δημοσιοποίηση προσωπικών δεδομένων των ίδιων των χρηστών / επισκεπτών, αλλά και τρίτων προσώπων, όπως για παράδειγμα ονόματα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, φωτογραφίες, διευθύνσεις ηλεκτρονικής αλληλογραφίας, κωδικοί κ.α. Εάν το giapraki.gr λάβει ειδοποίηση ότι το περιεχόμενο σε κάποια/ες από τις δημοσιεύσεις των χρηστών / επισκεπτών που θίγει τρίτα πρόσωπα ή/και παραβιάζει τα προσωπικά δεδομένα τρίτων προσώπων διατηρεί το δικαίωμα να προβεί χωρίς προειδοποίηση σε διαγραφή των σχετικών δημοσιεύσεων ή/και του χρήστη/μέλους που προέβη στη σχετική ανάρτηση ή/και δημοσίευση.

 

Για τη συμμετοχή των χρηστών / επισκεπτών σε δημοσκόπηση (ψηφοφορία) που διενεργείται είτε από το giapraki.gr, είτε από τους ίδιους τους χρήστες / επισκέπτες του, δεν ζητούνται προσωπικά στοιχεία. Η ψήφος του χρήστη καταγράφεται αποκλειστικά για την εξαγωγή συμπερασμάτων σε σχέση με τη θέση της κοινής γνώμης πάνω σε ορισμένο ζήτημα.

 

Οι χρήστες / επισκέπτες του giapraki.gr που είναι ανήλικοι δεν επιτρέπεται να έχουν πρόσβαση στις υπηρεσίες του giapraki.gr, που μπορεί να θεωρούνται ακατάλληλες για ανηλίκους και οι οποίες είναι αδύνατο να ελεγχθούν από το giapraki.gr. Εάν παρόλα αυτά ανήλικοι χρήστες / επισκέπτες αυτοβούλως επισκεφτούν σελίδες με υλικό ακατάλληλο / προσβλητικό / ανήθικο και το οποίο δεν είναι δυνατό να ελέγχεται συνεχώς, το giapraki.gr δεν φέρει καμία ευθύνη.

 

Ειδικότερα, αναφορικά με τις υπηρεσίες επικοινωνίας, το giapraki.gr δύναται να καταγράφει τα μηνύματα που αποστέλλονται από τους χρήστες / επισκέπτες του με σκοπό να εξακριβώσει την ύπαρξη ή όχι παραβάσεων των όρων χρήσης και της πολιτικής του περί προστασίας των προσωπικών δεδομένων,, αλλά σε καμία περίπτωση να γνωστοποιήσει το περιεχόμενο τους σε τρίτους, εκτός και αν ο συντάκτης του συναινεί.

 

3. Cookies και παρόμοια τεχνολογία

 

Το giapraki.gr χρησιμοποιεί την τεχνολογία «cookies» – μικρά αρχεία που περιέχουν μία συμβολοσειρά χαρακτήρων – για την αποθήκευση των επιλογών και των προτιμήσεων των χρηστών / επισκεπτών του, αλλά και για τη βελτίωση της ποιότητας των υπηρεσιών που παρέχει σε αυτούς. Τα cookies αποθηκεύονται στον υπολογιστή / ψηφιακή συσκευή των χρηστών / επισκεπτών του giapraki.gr και προσδιορίζουν αποκλειστικά τον περιηγητή («Web Browser») που αυτοί χρησιμοποιούν. Το giapraki.gr χρησιμοποιεί cookies και παρόμοια τεχνολογία παρακολούθησης με διαφόρους τρόπους συμπεριλαμβανομένων της αποθήκευσης του κωδικού πρόσβασης των χρηστών του, της ημερομηνίας της τελευταίας επίσκεψης και των προτιμήσεων των χρηστών / επισκεπτών του, της καταμέτρησης των επισκέψεων των χρηστών / επισκεπτών του, της συλλογής στατιστικών πληροφοριών σε σχέση με τις υπηρεσίες και το περιεχόμενό του, της μέτρησης της αποτελεσματικότητας των διαφημίσεων που προβάλλονται στις ιστοσελίδες του κ.α.

 

Οι περισσότεροι περιηγητές («Web Browsers») έχουν ρυθμιστεί αρχικά ώστε να αποδέχονται τα cookies. Οι χρήστες / επισκέπτες του giapraki.gr έχουν ωστόσο τη δυνατότητα να τροποποιήσουν τις ρυθμίσεις του περιηγητή τους ώστε είτε να απορρίπτουν όλα τα cookies, είτε να τους ενημερώνουν / προειδοποιούν όταν αποστέλλεται ένα cookie. Σε αυτήν την περίπτωση ενδέχεται ορισμένες από τις δυνατότητες και τις υπηρεσίες του giapraki.gr να μη λειτουργούν κανονικά.

 

Απαγορεύεται για λόγους αξιοπιστίας του συστήματος η ταυτόχρονη χρήση πολλαπλών cookies απο το ίδιο τερματικό για τη σύνδεση στο giapraki.gr.

 

Το giapraki.gr επιτρέπει σε διακομιστές διαφημίσεων τρίτων να εμφανίζουν διαφημίσεις στις ιστοσελίδες του. Αν και το giapraki.gr δεν κοινοποιεί οποιαδήποτε προσωπική πληροφορία σε τρίτους, οι τελευταίοι μπορούν να χρησιμοποιούν τα δικά τους cookies ή / και web beacons, ανεξάρτητα από το giapraki.gr, για τη συλλογή διαφόρων πληροφοριών οι οποίες προσδιορίζουν αποκλειστικά το πρόγραμμα περιήγησης που χρησιμοποιούν οι επισκέπτες του. Με αυτόν τον τρόπο επιτυγχάνεται η μέτρηση της αποτελεσματικότητας των προωθητικών τους ενεργειών. Οι διακομιστές διαφημίσεων τρίτων ενδέχεται να χρησιμοποιήσουν τα στοιχεία που συλλέγουν σχετικά με τις επισκέψεις σε αυτόν αλλά και σε άλλους δικτυακούς τόπους, προκειμένου να προβάλλουν διαφημίσεις για αγαθά και υπηρεσίες προσαρμοσμένες στα ενδιαφέροντα του εκάστοτε επισκέπτη. Η χρήση των cookies και web beacons άλλων εταιρειών υπόκειται στη δική τους πολιτική προστασίας προσωπικών δεδομένων και όχι σε αυτή του giapraki.gr.

 

Εφόσον οι χρήστες / επισκέπτες του giapraki.gr δεν επιθυμούν να λαμβάνουν cookies από τρίτους θα πρέπει είτε να προσαρμόσουν κατάλληλα το φίλτρο cookies του περιηγητή τους («Web Browser»), είτε να επισκεφθούν τις ιστοσελίδες των διακομιστών διαφημίσεων (ad-servers) τρίτων και να ακολουθήσουν τη διαδικασία απόρριψης των cookies. Κάτι τέτοιο δεν θα επηρεάσει τις δυνατότητες και τις υπηρεσίες που παρέχει το giapraki.gr.

 

4. Πληροφορίες αρχείου καταγραφής και διεύθυνση IP

 

Κατά την χρήση των υπηρεσιών του giapraki.gr, οι διακομιστές του (servers) καταγράφουν αυτόματα τις πληροφορίες που αποστέλλει ο περιηγητής («Web Browser») των χρηστών / επισκεπτών του κατά την επίσκεψη σε κάθε ιστοσελίδα του. Οι πληροφορίες που περιλαμβάνονται στο αρχείο καταγραφής (log files) περιλαμβάνουν κατά κανόνα τη διεύθυνση της ιστοσελίδας που ζητήθηκε, τη διεύθυνση IP, τον τύπο και τη γλώσσα του περιηγητή, τον τύπου του λειτουργικού συστήματος, την ημερομηνία και την ώρα, καθώς και ενδεχομένως ένα ή περισσότερα cookies που προσδιορίζουν αποκλειστικά τον περιηγητή. Τα στοιχεία αυτά χρησιμοποιούνται για ανάλυση, έρευνα, εξέταση οικονομικών θεμάτων και την εξαγωγή στατιστικών συμπερασμάτων, που αφορούν την επισκεψιμότητα και τη διαχείριση του giapraki.gr.

 

H διεύθυνση IP καθορίζεται από τον παροχέα της σύνδεσης (Internet Provider) μέσω της οποίας ο υπολογιστής / ψηφιακή συσκευή του μέλους / χρήστη έχει πρόσβαση στο Διαδίκτυο, επομένως και στις σελίδες του giapraki.gr. Η διεύθυνση IP κρατείται για τεχνικούς λόγους και για λόγους ασφαλείας των διακομιστών του giapraki.gr και αξιοποιείται αποκλειστικά και μόνο για τη συγκέντρωση στατιστικών στοιχείων. Η διεύθυνση IP πρόσβασης του επισκέπτη / χρήστη στις σελίδες του giapraki.gr δύναται να γνωστοποιηθεί, εφόσον ζητηθεί – τηρουμένης της κατά νόμο προβλεπόμενης διαδικασίας – από τις αρμόδιες αστυνομικές ή δικαστικές αρχές ή άλλες κρατικές αρχές.

 

5. Αποκάλυψη πληροφοριών προς τρίτους

Τα giapraki.gr δεν γνωστοποιεί, δεν πουλάει και δεν εκμισθώνει τα προσωπικά στοιχεία των χρηστών / επισκεπτών του σε τρίτους. Ωστόσο μπορεί να διοχετεύσει προσωπικά στοιχεία σε τρίτα νομικά ή/και φυσικά πρόσωπα μόνο στις ακόλουθες περιπτώσεις:

* Εφόσον έχει τη ρητή συγκατάθεση των χρηστών / επισκεπτών του.
* Εφόσον επιτάσσεται λόγω συμμόρφωσης με τις σχετικές διατάξεις του νόμου και προς τις αρμόδιες και μόνο αρχές.
* Για τον εντοπισμό, την αποτροπή ή άλλως την αντιμετώπιση απάτης, για θέματα ασφαλείας, για την προστασία από επαπειλούμενη παραβίαση δικαιωμάτων, ζημιά σε περιουσιακά στοιχεία ή για την παραβίαση ασφάλειας του giapraki.gr, των χρηστών του ή του δημοσίου, όπως απαιτείται ή επιτρέπεται από το νόμο.

 

6. Σύνδεσμοι προς τρίτους («links»)


Το giapraki.gr περιλαμβάνει συνδέσμους (links) προς δικτυακούς τόπους, οι οποίοι βρίσκονται υπό την ευθύνη τρίτων φορέων (φυσικά ή νομικά πρόσωπα). Σε καμία περίπτωση δεν ευθύνεται το giapraki.gr για τους όρους προστασίας των προσωπικών δεδομένων τους οποίους αυτοί οι δικτυακοί τόποι ακολουθούν.

 

7. Αναθεώρηση, ενημέρωση ή διαγραφή προσωπικών πληροφοριών

Οι χρήστες του giapraki.gr έχουν τη δυνατότητα να ενημερώνουν ή να διαγράφουν τις προσωπικές τους πληροφορίες (κωδικό πρόσβασης, διεύθυνση ηλεκτρονικής αλληλογραφίας, περιοχή μόνιμης κατοικίας, φύλο, ημερομηνία γέννησης, προσωπική ιστοσελίδα και άλλα στοιχεία του προσωπικού τους «προφίλ μέλους»), που έχουν καταχωρήσει σε αυτό. Σε περίπτωση ενημέρωσης της διεύθυνσης ηλεκτρονικής αλληλογραφίας απαιτείται ο έλεγχος της εγκυρότητάς της. Αν κάτι τέτοιο δεν συμβεί, τότε δεν θα είναι δυνατή η χρήση των υπηρεσιών που παρέχει το giapraki.gr.

 

Τα μηνύματα, προσωπικά ή δημόσια, που δημοσιεύονται στις ομάδες συζητήσεων (forums) από τους χρήστες / μέλη του giapraki.gr, καθώς και τα άρθρα, τα σχόλια και οποιασδήποτε μορφής κείμενο, που δημοσιεύεται σε οποιαδήποτε από τις σελίδες του giapraki.gr, αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του συγγραφέα τους, της οποίας όμως τη δημοσιευμένη υπόσταση παραχωρεί στο giapraki.gr και δεν μπορεί να αποσύρει σε ουδεμία περίπτωση.

 

Εφόσον είναι επιθυμητή η διαγραφή των προσωπικών πληροφοριών που εμπεριέχονται στο λογαριασμό ενός χρήστη (κωδικός πρόσβασης, διεύθυνση ηλεκτρονικής αλληλογραφίας και άλλα στοιχεία του προσωπικού τους «προφίλ μέλους» που οι ίδιοι έχουν επιλέξει να καταχωρήσουν) τότε είναι δυνατή η «αδρανοποίηση» του «λογαριασμού» μετά την υποβολή του σχετικού αιτήματος από τον ίδιο τον χρήστη προς τους διαχειριστές μέσω της φόρμας επικοινωνίας με τέτοιον τρόπο ώστε να είναι δυνατή η ταυτοποίηση της ηλεκτρονικής του ταυτότητας. Αιτήματα για αδρανοποίηση λογαριασμού γίνονται αποδεκτά 30 ημέρες μετά την τελευταία δημοσίευση οποιασδήποτε πληροφορίας από τον χρήστη στις σελίδες του giapraki.gr και εφόσον ο ίδιος δεν έχει παραβεί τους όρους χρήσης του giapraki.gr. Η διαδικασία της αδρανοποίησης ολοκληρώνεται σε 30 ημέρες περίπου. Αυτές οι καθυστερήσεις είναι απαραίτητες για την αποτροπή των χρηστών από ανέντιμες πράξεις. Σε περίπτωση διαγραφής ΔΕΝ διαγράφονται οι δημοσιεύσεις του χρήστη στο forum ή οπουδήποτε αλλού καθώς κάτι τέτοιο θα καθιστούσε κάποιες συζητήσεις / σχόλια των υπολοίπων μελών άτοπες.

Το giapraki.gr είναι κεροδοσκοπικό Site

To giapraki.gr ξεκίνησε ώς μια ιδιωτική μηκερδοσκοπική πρωτοβουλία η οποία παρείχε όλες του τις υπηρεσιες δωρεάν στα μέλη και τους επισκέπτες του.

Στην πορεία χρειάστηκε να προστεθούν περιοχές διαφήμισης και επιλογή για προεραιτική δωρεά απο τα μέλη για να μπορέσει να συνεχίσει να ανταποκρίνεται στις συνεχείς αναβαθμίσεις του Server και κατ’ επέκταση των εξόδων του.

 

Τα έξοδα του Site αυτή τη στιγμή ανέρχονται περίπου σε 150 – 200 ευρώ ανά μήνα καθώς το giapraki.gr δέχεται πάνω απο 2000 επισκέψεις ανα ημέρα και χρειάζεται αποκλειστικός Server για τη φιλοξενία αυτού, του προγράμματος διαφημιστικής προβολής και του alexandroupoli.gr που φιλοξενείται στον ίδιο Server (το οποίο αποτελεί αντίγραφο του giapraki.grγια την πόλη της Αλεξανδρούπολης).

 

Η οποιαδήποτε οικονομική βοήθεια μέσω δωρεάς (στην κάτω δεξιά γωνία της αρχικής σελίδας) είναι πολύ σημαντική για τη συνέχεια αυτής της προσπάθειας.


Σχολιάστε αυτό το άρθρο!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: