Όπου φτώχια και γκρίνια

By on 27/11/2012

Στις μέρες μας, γίνεται συχνά λόγος για την άσχημη οικονομική κατάσταση στην οποία βρίσκεται δήθεν το κράτος μας και κατά συνέπεια εμείς οι ίδιοι! Καθημερινά βλέπουμε κόσμο να παραπονιέται στις οθόνες της τηλεόρασης μας για την ακρίβεια που μαστίζει την αγορά! Ακούμε ανθρώπους να λένε ότι «Πεινάνε», άλλους ότι χρωστάνε και άλλους ότι τα χρήματα που έχουν δεν φτάνουν για να μεγαλώσουν τα παιδάκια τους!

Καλά όλα αυτά λοιπόν! Καλά κάνουμε και κράζουμε το κράτος και κατά συνέπεια τους πολιτικούς για την αδιαφορία τους προς τους χαμηλομισθωτούς. Αλλά μήπως υπάρχει και αντίλογος;

Ας ασχοληθούμε σήμερα με έναν κλάψα νέο (όπως εγώ που χου) που παίρνει γύρω στα 600 ευρώ τον μήνα!!!

Πράγματι! Τα χρήματα αυτά είναι ελάχιστα για έναν άνθρωπο! Ελάχιστα για να ανοίξει σπίτι, ελάχιστα για να αγοράσει αυτοκίνητο (και φυσικά να το συντηρήσει), ελάχιστα ακόμα και για να κυκλοφορήσει έξω!!! Κι όμως! Όλοι και όλες οι νέοι/ες ηλικίας από 22-30 έχουν στάνταρ το καλοφτιαγμένο αμάξι τους (είναι ντροπή την σήμερον εποχή να μην έχεις αμάξι στα 20), ζούνε μόνοι και όλη την ώρα περνάνε στα κομμωτήριο και στα μοδάτα μαγαζιά! Μα ποιος πληρώνει για όλα αυτά;

Οι γονεις!!! Την βρήκαμε λοιπόν την λύση!

Μα τελικά υπάρχει κανένας που πεινάει; Κανείς δεν πεινάει! Υπάρχει κανένας που έχει τόσο μεγάλο πρόβλημα και δεν βγαίνει για καφέ; Τίγκα οι καφετέριες κάθε πρωί που υποτίθεται ότι όλοι δουλεύουν! Ας είναι κάλα οι μπαμπάδες και οι μαμάδες που τα σκάνε για να λένε ότι δουλεύουν τα παιδάκια τους!

Παρόλα αυτά όλοι οι παραπάνω διαμαρτύρονται ότι «δεν έχουν» και ότι τα λεφτά δεν φτάνουν!

Ναι λοιπόν φίλε νέε, χαμηλόμισθε που ΔΕΝ έχεις την μαμά και τον μπαμπά να στα σκάνε!!! Εδω εγώ σου έχω 10 προτάσεις για να σου φτάνει και να σου περισσεύει ο μισθός σου!!!

1. Ζηστε στο σπίτι των γονιών για ένα χρόνο πληρώνοντας μόνο ένα λογαριασμό. Αν οι γονείς είναι βολεμένοι (που το 70% είναι και δεν χωρά αμφιβολία σε αυτό), ούτε αυτόν δεν θα σας αφήνουν να πληρώνετε! Και αφήστε τις ντροπές και το τι θα πει η γκόμενα!

2. Κόψτε το κινητό!Πριν που δεν είχατε δηλαδή πως τα καταφέρνατε; Τώρα μας έγινε και ανάγκη; Τι λες; Αν οπωσδήποτε θέλετε να έχετε πάρτε ένα καρτοκινητό και κάντε κράτη στα μηνύματα και τις αηδίες που σας έχουν γίνει έμμονες ιδέες! Κόψτε την πολυλογία!

3. Που πας ρε Καραμήτρο 15 μέρες στην Σαντορίνη το καλοκαίρι με την γκόμενα όταν δεν έχεις στον ήλιο μοίρα; Σε χαλάει δηλαδή το κάμπινγκ; Θα πληρώσεις το 1/10 των χρημάτων και θα έχεις και το μπάνιο σου και την τουαλέτα σου δίπλα!!! Υπάρχουν 10αδες οργανωμένα κάμπινγκ στην Ελλάδα!

4. Θες αμαξάκι; Το αμαξάκι έχει ασφάλειες, βενζίνες και ένα σωρό άλλα! Πάρε ένα παπάκι και κάνε την δουλειά σου και πάρε το μετρό για τα υπόλοιπα! Κάνεις την δουλειά σου άνετα! Άλλα σιγά μην το κάνεις! Θα σε κοιτάνε μετά σαν παράξενο φαινόμενο που στα 28 σου δεν έχεις αμάξι! Μέχρι και αποτυχημένο θα σε πούνε!

5. Μοίρασε φέιγ βολάν! 5 ευρώ την ώρα δίνουνε! Δούλεψε 3 ώρες κάθε απόγευμα και θα δεις πως βγαίνουν τα φράγκα! Αλλά σιγά μην δεν πας στο γυμναστήριο το απόγευμα για να κουνιέσαι μετά το καλοκαίρι στην παραλία!

6. Τράβα δούλεψε οικοδομή ένα μήνα! Καθάρισε κανένα σπίτι κανένα κήπο! Κάνε καμιά τέτοια σκατοδουλειά και θα δεις! Κάποτε δούλεψα 3 μήνες οικοδομή και έβγαλα αμάξι! Αν έχεις τα @@ κάντο και εσύ! Το να κουνιόμαστε με αλλουνού τα λεφτά δεν είναι μαγκιά!

7. Αντι να πας σε κλαμπάκι της παραλιακής και να σκάσεις την 15αρα (αν δεν φας πόρτα) τράβα σε κανένα μπαράκι εκεί κοντά και με ένα 5 ευρώ καθάρισες!

8. Κοψε το κάπνισμα! Εγώ 10 χρόνια κάπνιζα! Πως διάολο το έκοψα ρε γμτ μου; Και τα έχω και τζάμπα! Μούφες ότι δεν μπορείς να το κόψεις! Αν θέλεις θα το κόψεις! Το φάγωμα των νυχιών είναι χειρότερη συνήθεια από το τσιγάρο!

9. Κόψε τις πιστωτικές και τα δάνεια! Δεν είναι τυχαίο ότι από τότε που άρχισαν οι τράπεζες αβέρτα να μοιράζουν δάνεια ο κόσμος έχει βουλιάξει στα χρέη!

10. Επιτέλους γίνε πιο έξυπνος/η! Όταν βλέπεις την τράπεζα να σου λέει «Έλα κορόιδο και πάρε τώρα καταναλωτικό δάνειο για τα Χριστούγεννα και θα πληρώσεις τα επόμενα, αναλογίσου τα εξής: Ποιος σου λέει βρε βλαξ ότι τα επόμενα Χριστούγεννα θα έχεις να πληρώσεις; Ε; Τι να το κάνεις το δάνειο ρε κακομοίρη; Να το παίξεις λεφτάς τώρα; Και μετά τι θα κάνεις;

Σκεφθείτε φίλοι μου ότι τα μεταξωτά βρακιά, θέλουν και επιδέξιους πισινούς! Τι φοράς το στρίνγκ βρε άσχετη αν ο πισινός σου είναι σαν αεροδρόμιο; Κάπως έτσι είναι και με τις ανάγκες μας!

Τις ανάγκες μας τις δημιουργούν! Δεν υπήρχαν από μόνες τους! Κλασικό το παράδειγμα του κινητού! Χωρίς το κινητό του δεν κάνει κανείς! Πριν 5 χρόνια πως αντέχατε ορέ;

Σοβαρευτείτεεεεεεεεεεεέ!!!

Υ.Γ-Ο υποφαινόμενος όντας κακομαθημένος σε ορισμένα πράματα και επειδή δεν θέλει να το παίξει έξυπνος, παραδέχεται ότι δεν ακολουθεί όλα όσα ανέφερε παραπάνω! Προσπαθεί όμως να ακολουθεί τα περισσότερα και έχει δει απίστευτα αποτελέσματα! Για προσπαθήστε και εσείς και θα δείτε!

 

πηγή: by kostaras, zortal.gr

https://www.zortal.gr/modules/news/article.php?storyid=1360

Σχολιάστε αυτό το άρθρο!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: