Χρήστος Ποντίκης – Αντιδήμαρχος Σερβίων: “Στις μικρές τοπικές κοινωνίες μας είναι ανάγκη να ανακαλύψουμε ξανά το δρόμο της προσφοράς, της αλληλεγγύης και της θετικής συμβολής και όχι τον αρνητισμό και τη στείρα κριτική”

By on 02/02/2023

Να τον αγαπάς αυτόν τον τόπο! Η προσφορά και η αγάπη για τον τόπο μας, τον Δήμο μας, δε φτάνει μόνο να λέγεται αλλά και να αποδεικνύεται. Η Τοπική Αυτοδιοίκηση θέλει συμμέτοχους στο τώρα για το μέλλον. Ο τόπος όπου γεννηθήκαμε, μεγαλώσαμε ή ζούμε την καθημερινότητά μας, έχει ανάγκη ενεργούς πολίτες που προσφέρουν, που συμμετέχουν, που δημιουργούν.

Είναι μεγάλη ικανοποίηση να βλέπεις συντοπίτες μας και ιδιαίτερα ετεροδημότες να βάζουν ένα μικρό λιθαράκι στην προσπάθεια να πάει αυτός ο τόπος μπροστά. Άνθρωποι που δεν ζουν εδώ, αλλά επέλεξαν να κουβαλάν αυτόν τον τόπο μέσα τους, να δείχνουν τη αγάπη, την αλληλεγγύη και το ενδιαφέρον τους, ως έμπρακτη απόδειξη για τον τόπο και τους ανθρώπους του.

Αποτελεί μεγάλο «μείον» όταν αυτό το ενδιαφέρον μένει στα λόγια και δεν συνοδεύεται από συμμετοχή και πράξεις, όταν κάποιοι υποδαυλίζουν τη διχόνοια, όταν αποτελούν τροχοπέδη στην πρόοδο και «προσδοκούν» τα χρόνια προβλήματα να παραμένουν άλυτα.

Εμείς καταθέτουμε την εμπειρία του δημότη που ζει, εργάζεται και μεγαλώνει τα παιδιά του εδώ, γνωρίζει καλύτερα από τον καθένα τα προβλήματα που έχει ο τόπος και θέλει να τον δει να αλλάζει προς το καλύτερο. Θέλουμε κοντά μας όλους εκείνους τους ετεροδημότες που νοιάζονται και αγαπούν τον τόπο, συμμετέχουν με ιδέες και πράξεις προσφοράς, και όχι κάποιους που έρχονται ως επισκέπτες βάζοντας το ίδιο συμφέρον πάνω από αυτό των πολλών. 

Στις μικρές τοπικές κοινωνίες μας είναι ανάγκη να ανακαλύψουμε ξανά το δρόμο της προσφοράς, της αλληλεγγύης και της θετικής συμβολής και όχι τον αρνητισμό και τη στείρα κριτική.

 

Αντιδήμαρχος Σερβίων

Ποντίκης Χρήστος

Σχολιάστε αυτό το άρθρο!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: