Χρήστος Κυρατσούς: Ο Κοζανίτης επικεφαλής της έρευνας για τη θεραπεία του κορωνοϊού για την πορεία της πανδημίας (βίντεο)

By on 29/10/2020

Χρήστος Κυρατσούς: Ο Κοζανίτης επικεφαλής της έρευνας για τη θεραπεία του κορωνοϊού για την πορεία της πανδημίας: «Καλούμαστε όλοι να τηρήσουμε τις απλές αλλά απαραίτητες οδηγίες των υγειονομικών αρχών» – «Δίνουμε τον απαραίτητο χρόνο στην επιστημονική κοινότητα(…) για να επιστρέψουμε όλοι στην καθημερινότητα που μας έχει τόσο λείψει»

Ο Κοζανίτης ερευνητής Δρ. Χρήστος Κυρατσούς, αντιπρόεδρος και επικεφαλής έρευνας μολυσματικών νόσων και τεχνολογιών φορέων της Regeneron, καθώς και επικεφαλής της έρευνας για τη θεραπεία του κορωνοϊού, στέλνει το δικό του μήνυμα στους συντοπίτες του.

Ανταποκρινόμενος στο κάλεσμα του δημάρχου Κοζάνης, ο Δρ. Κυρατσούς επισημαίνει στο μήνυμά του πως «Τους τελευταίους μήνες ο κορωνοϊός έχει αναμφίβολα επιφέρει αναστάτωση στη ζωή και την καθημερινότητα όλων μας. Τις επόμενες εβδομάδες και μήνες, με αίσθημα ατομικής και κοινωνικής ευθύνης και πολύ υπομονή, καλούμαστε όλοι να τηρήσουμε τις απλές αλλά απαραίτητες οδηγίες των υγειονομικών αρχών. Έτσι συμμετέχουμε προσωπικά στη μείωση της μετάδοσης, προστατεύουμε τους πιο ευαίσθητους συνανθρώπους μας και αποφεύγουμε την πίεση και τα προβλήματα στο σύστημα υγείας».

Απευθυνόμενος στους Κοζανίτες, ο ερευνητής αναφέρει  «Δίνουμε τον απαραίτητο χρόνο στην επιστημονική κοινότητα να αναπτύξει τόσο φάρμακα όσο και εμβόλια και να εγγυηθεί την αποτελεσματικότητα και την ασφάλειά τους, για να επιστρέψουμε όλοι στην καθημερινότητα που μας έχει τόσο λείψει.».

Να σημειωθεί πως ο Χρήστος Κυρατσούς είναι ένας Κοζανίτης επιστήμονας με μία αξιοθαύμαστη πορεία στη αμερικανική φαρμακοβιομηχανία, και διεθνή αναγνώριση για τη συνεισφορά του στην αντιμετώπιση της πανδημίας. Κάνει έρευνα στις πανδημίες από το 2013. Το 2018 ανακάλυψε το φάρμακο για τον Ebola, και πλέον είναι επικεφαλής της έρευνας για τη θεραπεία του κορωνοϊού στην εταιρία Regeneron, στη Νέα Υόρκη. 

Ο Δήμος Κοζάνης εκφράζει τις θερμές του ευχαριστίες στον Χρήστο Κυρατσού,  μέλος του δικτύου απόΔημος , για την άμεση ανταπόκριση και την εγκάρδια συμμετοχή του στην καμπάνια ευαισθητοποίησης για τον κορωνοϊό. 

 

Δείτε το βίντεο: 

 

 

Σχολιάστε αυτό το άρθρο!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: