Χαιρετισμός προέδρου ΝΟΔΕ Κοζάνης στην κοινή εκδήλωση των ΝΟ.Δ.Ε Γρεβενών, Καστοριάς, Κοζάνης και Φλώρινας

By on 11/02/2019

Ως ο οικοδεσπότης Πρόεδρος στη σημερινή κοινή εκδήλωση των τεσσάρων (4) Νομαρχιακών Οργανώσεων της ΝΔ στη Δυτική Μακεδονία, ενόψει των επικείμενων αυτοδιοικητικών εκλογών, σας ευχαριστώ από καρδιάς και εκ μέρους των συνεργατών μου, για την τόσο μαζική και θερμή σας παρουσία.

Η συνάντηση αυτή, αποτελεί μια μόνο από τις πολλές ανάλογες διαδικασίες που θα γίνουν στο μακρύ δρόμο μέχρι τις εκλογές και μέχρι την τελική νίκη, για την ανάδειξη των Περιφερειακών και Δημοτικών Αρχών, στην κρίσιμη πενταετία που έρχεται, σε κάθε επίπεδο της πολιτικής και κοινωνικής ζωής του τόπου.

Στο σημείο αυτό όμως και πριν αναφερθώ σε οτιδήποτε άλλο, θα μου επιτρέψετε να εκφράσω τη συγκίνησή μου, μιας και αποτελεί ύψιστη τιμή για μένα, ως Πρόεδρος της ΝΟ.Δ.Ε. Κοζάνης, στη σημερινή μας εκδήλωση να καλωσορίζω τον ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΝΔ, τον κύριο ΚΥΡΙΑΚΟ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ, τον αυριανό Πρωθυπουργό της Χώρας, όποτε και αν γίνουν οι εκλογές, όσο και αν επιχειρεί να τις καθυστερήσει ο κ. Τσίπρας, μαζί με τους πρόθυμους, δανεικούς και όψιμους συνοδοιπόρους του.

Κύριε Πρόεδρε, πριν από οτιδήποτε άλλο, σε ευχαριστούμε για όσα έκανες για τη Μακεδονία μας και αναμένουμε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον την ομιλία σας, για να αναδειχθεί με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο η σημασία που δίνει η ΝΔ στις επερχόμενες και εξαιρετικά κρίσιμες εκλογές, αλλά και για τη σημασία που θα έχουν τα αποτελέσματά τους στο ελπιδοφόρο μέλλον και τη βιώσιμη προοπτική της Ελλάδας και στην περίπτωσή μας, της αναπτυξιακής ανάσας που τόσο ανάγκη έχει η Δυτική Μακεδονία για την επόμενη μέρα.

Κύριε Πρόεδρε, Κυρίες και Κύριοι.

Όλοι εμείς που ζούμε σε αυτήν την τόσο ιδιαίτερη και εθνικά ευαίσθητη γωνιά της Χώρας, διαχρονικά τιμούμε τη θυσία, αλλά και την αυτοθυσία όσων αγωνίστηκαν και πάλεψαν για να διατηρείται η Δυτική Μακεδονία και οι πολίτες της υπερήφανοι και αξιοπρεπείς, ακολουθώντας την αρχαιο-ελληνική μας ιστορία και πολιτισμό, τις νεώτερες όμως αλλά πατροπαράδοτες ελληνικές αρχές και αξίες, οι οποίες είναι άμεσα συνυφασμένες με την ορθόδοξη πίστη και θρησκευτικότητα.

Γι’ αυτό και η εθνική υποχώρηση που επήλθε από την ντροπιαστική κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών μέσω της κυβερνητικής τριάδας Τσίπρα – Κοτζιά – Καμμένου, στη συνείδησή μας δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή.

Γι’ αυτό, μεταξύ όλων των άλλων, στις επικείμενες εκλογές πρέπει να αλλάξουμε πορεία στην Περιφέρειά μας.

Να βγάλουμε εκτός όλους εκείνους που με τους λαϊκισμούς, τις προσωπικές τους στρατηγικές, τις δήθεν ανεξάρτητες κορώνες, στην κυριολεξία προσέβαλαν και απογοήτευσαν τους πολίτες, υποβάθμισαν κάθε παραγωγική δομή και επιχειρηματική δραστηριότητα, συρόμενοι πίσω από τους κυβερνώντες του ΣΥΡΙΖΑ και εμφανιζόμενοι στην κοινωνία ως εκπρόσωποι της κομματικής περιφερειακής τους πολιτικής.

Έχοντας βιώσει όλα αυτά, ως πολίτες της Δυτικής Μακεδονίας πλέον ΑΛΛΑΖΟΥΜE ΠΟΡΕΙΑ, με επικεφαλή τον Βουλευτή μας, τον Υποψήφιο σήμερα, όμως σίγουρο Περιφερειάρχη αύριο, τον κ. ΓΙΩΡΓΟ ΚΑΣΑΠΙΔΗ. Τον άνθρωπο που τιμήθηκε κατ’ επανάληψη από τους πολίτες, αλλά και ο ίδιος με την επιστημονική του γνώση, την πολιτική του εμπειρία και τη συνολικότερη κοινωνική του παράσταση, ανταπέδωσε ανάλογα.

Με βάση τα εχέγγυα αυτά, είμαστε σήμερα όλοι εδώ, με την απαραίτητη σύμπνοια και ενότητα, με δύναμη και αποφασιστικότητα για την τελική νίκη, με πίστη στις ανθρώπινες αξίες, αλλά προπάντων με τη θέληση να βγούμε μπροστά στο δρόμο της ανάπτυξης, απέναντι στην παρακμή και στην έλλειψη οράματος, που μας οδήγησε η απερχόμενη περιφερειακή αρχή.

 

Κύριε Πρόεδρε, Κυρίες και Κύριοι.

Δίνουμε τη μάχη με τον ΓΙΩΡΓΟ ΚΑΣΑΠΙΔΗ και βγαίνουμε μπροστά στο δρόμο της ανάπτυξης:

 

  • Για να μην καταδικαστεί το μεγαλύτερο ενεργειακό κέντρο της Χώρας, σε εργασιακό μαρασμό, σε εκτίναξη της ήδη υπάρχουσας ανεργίας και σε απόλυτη περιβαλλοντική εγκατάλειψη, εξαιτίας των πολύχρονων και ρυπογόνων δραστηριοτήτων της ΔΕΗ.
  • Για να διατηρηθεί η τεχνογνωσία και οι εξειδικευμένες θέσεις εργασίας στη βιομηχανία αυτή, με περαιτέρω εξειδίκευση και επανεκπαίδευση των εργαζομένων, έτσι ώστε να ανταποκριθούν σε διεκδικούμενες νέες επενδύσεις, που θα αφορούν καινοτόμες δραστηριότητες σχετικές με την ενέργεια.
  • Για την προώθηση μιας δομημένης και ευρείας περιβαλλοντικής αποκατάστασης των εξοφλημένων εδαφών στα Ορυχεία, πέραν των χρόνιων υποχρεώσεων της Εταιρείας.
  • Για τη θέσπιση ενός ολοκληρωμένου κυβερνητικού σχεδίου εναλλακτικής ανάπτυξης και με διασφαλισμένη χρηματοδότηση.

 

Δίνουμε τη μάχη με τον ΓΙΩΡΓΟ ΚΑΣΑΠΙΔΗ και βγαίνουμε μπροστά στο δρόμο της ανάπτυξης:

 

  • Για την κατοχύρωση και την οργάνωση με τους πλέον σύγχρονους όρους, της άκρως εξαγωγικής, παραγωγικής και εμπορικής δραστηριότητας του τομέα της γούνας στα μητροπολιτικά κέντρα της Καστοριάς και της Σιάτιστας, ως μια σταθερή πηγή ξένου συναλλάγματος, εξειδικευμένης ανάπτυξης και υψηλής προστιθέμενης αξίας, τόσο για την ευρύτερη περιοχή της Δυτικής Μακεδονίας, όσο και για τη Χώρα.

 

Δίνουμε τη μάχη με τον ΓΙΩΡΓΟ ΚΑΣΑΠΙΔΗ και βγαίνουμε μπροστά στο δρόμο της ανάπτυξης:

 

  • Για την περαιτέρω έρευνα και εξειδίκευση των δυναμικών καλλιεργειών που έχουν ήδη δοκιμαστεί τα προηγούμενα χρόνια, με προσήλωση στην ποιότητα, στην τυποποίηση και στην αναζήτηση νέων αγορών προώθησης.
  • Για την ενίσχυση της κτηνοτροφικής υποδομής, με τον εκσυγχρονισμό των μονάδων και την παραγωγή προϊόντων υψηλής διατροφικής αξίας.

 

Δίνουμε τη μάχη με τον ΓΙΩΡΓΟ ΚΑΣΑΠΙΔΗ και βγαίνουμε μπροστά στο δρόμο της ανάπτυξης:

 

  • Για την αξιοποίηση των διαθέσιμων εθνικών πόρων και ευρωπαϊκών προγραμμάτων, στην εξυπηρέτηση των υποδομών και στην αναβάθμιση των υπηρεσιών ενδεικτικά στους τομείς της Υγείας, της Παιδείας, του Τουρισμού, του Πολιτισμού, της Άθλησης, του Εθελοντισμού, σε όλη την έκταση της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας.
  • Για την πραγματική στήριξη της κάθε λογής επιχειρηματικότητας (μάρμαρα, ξυλεία, μεταποίηση, τρόφιμα, εμπόριο κ.α.), που απώτερο στόχο θα έχει τη μείωση της ανεργίας και την ταυτόχρονη αύξηση θέσεων απασχόλησης.

 

Ως ο πλέον αρμόδιος, τα υπόλοιπα, θα μας τα αναπτύξει περαιτέρω ο Υποψήφιος Περιφερειάρχης μας στη δική του ομιλία.

Εμείς από την πλευρά μας ως ΝΟ.Δ..Ε. Κοζάνης, είμαστε σαφώς, αλλά με απόλυτα διακριτό τρόπο στο πλευρό του και θα ανταποκρινόμαστε, σύμφωνα πάντα με τον δικό του προγραμματισμό και σχεδιασμό της προεκλογικής εκστρατείας.

Με βάση και όλα τα παραπάνω, μέσα στο 2019 δεν εφησυχάζουμε.

Δεν αρκούν μόνο οι θετικές για μας δημοσκοπήσεις και τα αποτελέσματά τους.

Όλοι μας, οφείλουμε να είμαστε ενεργοί και δραστήριοι, γιατί οι ιδεοληψίες της δήθεν πρώτης φοράς Αριστεράς κυβέρνησης και οι εκπρόσωποί της, δεν θα παραδοθούν εύκολα.

Όπου μπορούν, ανεύθυνα και ξεδιάντροπα θα συντηρούν το απόλυτο κομματικό κράτος, όπως μπορούν θα εκφοβίζουν και θα συντηρούν το πελατειακό σύστημα, θα πιέζουν δίχως ενδοιασμούς, γιατί το μόνο που θέλουν είναι να παραμείνουν μέχρι τέλους βιδωμένοι στις κυβερνητικές καρέκλες και γιατί έχουν εθιστεί στη νομή της κυβερνητικής εξουσίας.

 

Κύριε Πρόεδρε, Κυρίες και Κύριοι.

Κλείνοντας την παρέμβασή μου αυτή, θα ήθελα να θυμάστε. Όπως και αν συνεχίσουν να πολιτεύονται οι κυβερνώντες των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, εμείς ως πολίτες:

 

  • Μέσα στο 2019, με ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ τον ΓΙΩΡΓΟ ΚΑΣΑΠΙΔΗ, ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΤΟΙΜΟΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ!
  • Μέσα στο 2019, με ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ τον ΚΥΡΙΑΚΟ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ, ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΤΟΙΜΟΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!

 

 

Σχολιάστε αυτό το άρθρο!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: