Χάρης Κάτανας: Οι μάσκες δεν είναι «ακίνδυνα απορρίματα»

By on 09/12/2020

Δυστυχώς την εποχή όπου σύσσωμη η κοινωνίας μας δίνει τη μάχη κατά του κορονοϊού, με ενθαρρυντικά μάλιστα αποτελέσματα, συγκρινόμενα με αυτά άλλων χωρών, υπάρχουν και ελάχιστοι «ασυνείδητοι Ελληναράδες» που σπάνε κάθε ρεκόρ ζαμφαφουκισμού.

Απευθύνομαι σε εσένα «αναίσθητε τύπε», που νομίζεις πως η μάσκα ή τα γάντια που χρησιμοποιείς αυτές τις ημέρες, υπάρχουν για να προστατεύουν μόνο εσένα και δεν γίνονται εστίες μόλυνσης όταν τα πετάς δεξιά και αριστερά.

Δεν σκέφτεσαι «αναίσθητε τύπε» ούτε τους ανθρώπους που εργάζονται στην καθαριότητα του Δήμου και αυτές τις ημέρες ως ήρωες δίνουν το δικό τους αγώνα για όλους εμάς, εκθέτοντας τους εαυτούς τους σε κίνδυνο. Είσαι τόσο «παρτάκιας» που δεν σκέφτηκες καν, πως αν περάσει κάποιος με καλή πρόθεση να τα μαζέψει, ένα παιδί ίσως, μια μητέρα ή ένας υπερήλικας που δε γνωρίζει τους κανόνες προστασίας, θα κολλήσει και θα μεταφέρει και αυτός άθελα του τον ιό σε άλλους.

Ο τρόπος διαχείρισης αυτού του τύπου απορριμμάτων είναι συγκεκριμένος. Μετά τη χρήση τους, τα πετάμε σε μια πλαστική σακκούλα την οποία και κλείνουμε καλά, αν μπορούμε τη βάζουμε μέσα σε δεύτερη σακκούλα, και στη συνέχεια την πετάμε μέσα στους πράσινους κάδους απορριμμάτων. Έτσι διαφυλάξουμε την δημόσια υγεία όλων μας. Ας σταματήσουν μερικοί λοιπόν να σκέφτονται μόνο τον εαυτούλη τους.

Οι πανδημίες μπορούν κάλλιστα να επιδεινωθούν μέσα από τέτοιες «εγκληματικές αμέλειες» και να ξεκινήσει ένας νέος φαύλος κύκλος μεταδοτικότητας του κορονοϊού. Ενός ιού όπου ήδη έχει σκοτώσει εκατοντάδες χιλιάδες συνανθρώπους μας στον πλανήτη. Έχουμε καθήκον να προστατέψουμε την κοινωνία μας, αλλά και να προασπίσουμε τον αγώνα που δίνουμε όλοι μας.

Όλοι μαζί μόνο, μπορούμε να νικήσουμε!

Σχολιάστε αυτό το άρθρο!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: