Χάρης Κάτανας: Η κοινωνία της Δυτικής Μακεδονίας πρέπει να συμμετέχει στην νέα εποχή.

By on 03/03/2022

Κύριε Περιφερειάρχη διεκδικήστε την τοποθέτηση φωτοβολταϊκών στις στέγες των επιχειρήσεων και των νοικοκυριών στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας.

Η κοινωνία της Δυτικής Μακεδονίας πρέπει να συμμετέχει στην νέα εποχή. Κύριε Περιφερειάρχη διεκδικήστε την τοποθέτηση φωτοβολταϊκών στις στέγες των επιχειρήσεων και των νοικοκυριών στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας.

Εν μέσω απολιγνιτοποίησης βλέπουμε στον τόπο μας να γίνονται φωτοβολταϊκά πάρκα και να στήνονται ανεμογεννήτριες σε πάρα πολλά σημεία στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας. Βλέπουμε πολλές εταιρίες να επενδύουν στην «πράσινη ενέργεια». Γιατί όμως να μη δώσουμε την ευκαιρία και σε κάθε Δυτικομακεδόνα συμπολίτη μας να συμμετέχει και αυτός στην νέα εποχή όπου η «πράσινη ενέργεια» πάει να κυριαρχήσει, δίνοντας την δυνατότητα για τοποθέτηση φωτοβολταϊκών στις στέγες των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στην περιφέρεια μας, καθώς και στις οικίες των ανθρώπων που κατοικούν εδώ ώστε να μπορέσουν να μειώσουν το αυξημένο όσο ποτέ ενεργειακό κόστος;

Είναι γνωστό πως στο παρελθόν γίνανε προσπάθειες προς αυτή την κατεύθυνση και δεν απέφεραν καρπούς. Η Περιφερειακή Αρχή, οφείλει να επανεξετάσει άμεσα το θέμα αυτό και να επαναδιεκδικήσει το δικαίωμα που πρέπει να έχει όποιος συμπολίτης μας θέλει στη Δυτική Μακεδονία. Οφείλει επίσης να το στηρίξει μέσα από προγράμματα όπου θα ενισχύουν προς την κατεύθυνση αυτή τον κάθε ενδιαφερόμενο Δυτικομακεδόνα.

Η κοινωνία της Δυτικής Μακεδονίας πρέπει να συμμετέχει στη «δίκαια μετάβαση».

Ως γνωστόν, τα φωτοβολταϊκά πάρκα δεν δημιουργούν θέσεις εργασίας βάθος χρόνου ώστε να καλύπτετε το κενό που δημιουργείται από την απολιγνιτοποίηση. Με αυτό τον τρόπο αυτό η κοινωνία μας μπορεί να συμμετέχει ενεργά στην νέα εποχή μέσα από την «πράσινη ενέργεια» μειώνοντας ταυτόχρονα σημαντικά το ενεργειακό κόστος καθε επιχείρησης και κάθε νοικοκυριού. Δεν μπορούμε να ορίζουμε το αύριο του κάθε συμπολίτη μας στην Δυτική Μακεδονία, χωρίς να συμμετέχει ενεργά και αυτός. Πρέπει να δώσουμε την ευκαιρία σε κάθε επιχείρηση και σε κάθε νοικοκυριό να μειώσει το πολύ υψηλό μηνιαίο ενεργειακό κόστος.

Κύριε περιφερειάρχη, διεκδικήστε ευρωπαϊκά αλλά και δημόσια προγράμματα που να ενισχύουν την κοινωνία μας. Μια κοινωνία όπου βιώνει τον οικονομικό μαρασμό πιο έντονα από ποτέ, καθώς και την μετανάστευση προς αναζήτηση ένα εργασίας περισσότερο από κάθε άλλη περιφέρεια της χώρας. Σας το έχω τονίσει επανειλημμένως πως είμαστε εδώ για να ασκούμε κριτική όπου νομίζουμε πως χρειάζεται, αλλά ταυτόχρονα να κάνουμε προτάσεις που θα βοηθήσουν τον τόπο μας, με οικονομικούς και κοινωνικούς όρους, ώστε να βγει μια ώρα νωρίτερα από το οικονομικό τέλμα της εποχής.

Κάτανας Χάρης

Σχολιάστε αυτό το άρθρο!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: