Φλώρινα: Συναυλία μεσαιωνικής μουσικής και ποικίλες άλλες δράσεις από το Πολιτιστικό Τρίγωνο Πρεσπών

By on 28/02/2011

 

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΤΡΙΓΩΝΟ ΠΡΕΣΠΩΝΠριν από έναν χρόνο, η Σοφία Χαραλαμπίδου, καθηγήτρια Μουσικής, έφτασε στην Πρέσπα. Ξεκίνησε να διδάσκει μουσική στο σχολείο, βοηθώντας τα παιδιά να μετάσχουν ενεργά στο χώρο της τέχνης.

 

Η αγάπη για τη δουλειά της γρήγορα ξεπέρασε τα όρια του σχολείου κι έπειτα από αρκετό καιρό, με την καθοδήγησή της, τέσσερις νέοι, ηλικίας 25 με 35 ετών, ξεκίνησαν να ασχολούνται με τη μουσική.

 

Πηγή:ota.gr

 

Σύντομα, άρχισαν να αναζητούν νέους ορίζοντες και πριν από λίγες ημέρες διοργάνωσαν, σε συνεργασία με το Πολιτιστικό Τρίγωνο Πρεσπών, συναυλία μεσαιωνικής μουσικής. Οι πρόβες ήταν πολλές και αρκετά κουραστικές, το ρεπερτόριο περιλάμβανε έργα από το 14ο αιώνα μέχρι σήμερα, ενώ το κοινό ενθουσιάστηκε από την όλη προσπάθεια.

 

«Η συναυλία μεσαιωνικής μουσικής ήταν το αποτέλεσμα της συνεργασίας μιας καταπληκτικής καθηγήτριας, του Πολιτιστικού Τριγώνου και τεσσάρων νέων, οι οποίοι βρίσκονται στο πρώτο στάδιο της μουσικής τους ανάπτυξης, αλλά έχουν τρομερό ενδιαφέρον και μεράκι», λέειη πρόεδρος του Πολιτιστικού Τριγώνου Πρεσπών, Γκαμπριέλα Σάινερ, παρουσιάζοντας μόνο μία από τις δράσεις που αναπτύσσει η τοπική, μη κυβερνητική οργάνωση, στην περιοχή των συνόρων της Ελλάδας με την Αλβανία και την ΠΓΔΜ.

 

Οι ιδιαιτερότητες της περιοχής αυτής είναι πολλές: μεγάλες αποστάσεις, μικροί πληθυσμοί, έλλειψη εγγύτητας με τα μεγάλα αστικά κέντρα και περιορισμένες δυνατότητες για ψυχαγωγία.

 

 

Σχολιάστε αυτό το άρθρο!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: