Φιλοπρόοδος Σύλλογος – Σινεμά Δευτέρα βράδυ «Πρόσκληση σε γεύμα από έναν υποψήφιο δολοφόνο»

By on 30/11/2018

Με μια από τις πιο διασκεδαστικές κωμωδίες μυστηρίου της δεκαετίας του 70, βασισμένη σε ένα ευφυέστατο σενάριο του πρόσφατα χαμένου Νιλ Σάιμον, συνεχίζει ο Φιλοπρόοδος Σύλλογος Κοζάνης τις χειμερινές κινηματογραφικές του προβολές, αυτή τη Δευτέρα 3-12-2018, ώρα 10:00 μ.μ., στην επάνω αίθουσα του κινηματοθέατρου «Ολύμπιον». «Πρόσκληση σε γεύμα από έναν υποψήφιο δολοφόνο» (Murder by Death-1976), σε σκηνοθεσία Ρόμπερτ Μουρ, με ένα λαμπερό καστ σπουδαίων ηθοποιών που απαρτίζεται από τους Αϊλίν Μπρέναν, Τρούμαν Καπότε, Τζέιμς Κόκο, Πίτερ Φολκ, Άλεκ Γκίνες, Έλσα Λάντσεστερ, Ντέιβιντ Νίβεν, Πίτερ Σέλερς, Μάγκι Σμιθ, Νάνσι Γουόκερ, Εστέλ Γουίνγουντ.

Οι καλύτεροι ντετέκτιβ του κόσμου, προσκαλούνται σε ένα δείπνο από τον μυστηριώδη Λάιονελ Τουέιν. Στην έπαυλη του, τους περιμένει ένας τυφλός μπάτλερ και μια κωφάλαλη μαγείρισσα. Ο Τουέιν θα προκαλέσει τους καλεσμένους του στην επίλυση ενός φόνου, που θα συμβεί μέσα στο σπίτι τα μεσάνυχτα. Η αμοιβή του νικητή θα είναι 1 εκατομμύριο δολάρια. Πριν το ρολόι χτυπήσει 12, ο μπάτλερ βρίσκεται νεκρός και στις 12 ακριβώς ο Τουέιν, βρίσκεται επίσης νεκρός…

All star cast κωμωδία μυστηρίου, πάνω σε ένα έξυπνο σενάριο του Νιλ Σάιμον, από τις πιο αστείες που έχουμε δει ποτέ και από τις σπάνιες κινηματογραφικές συνυπάρξεις πολλών και κορυφαίων ηθοποιών, Αμερικανών και Βρετανών. Στην ουσία πρόκειται για μια σατιρική παραλλαγή των «Δέκα μικρών νέγρων» της Αγκάθα Κρίστι. Αρχικά για το ρόλο του επιθεωρητή Γουάνγκ είχε προταθεί ο Όρσον Ουέλες, που τον αρνήθηκε λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων στην Ιταλία, ενώ για το ρόλο της Ντόρα Τσάρλεστον πρώτη επιλογή η Μίρνα Λόι(πρωταγωνίστρια των ταινιών του «Ανθρώπου σκιά» όπου υποδύονταν τη Ντόρα Τσαρλς, εξ ου και το όνομα του χαρακτήρα της ταινίας), ενώ κάποιον άλλο ρόλο στο φιλμ θα υποδύονταν και η Κάθριν Χέπμπορν. Τελικά η Λοι αρνήθηκε το ρόλο, πράγμα που έκανε και τη Χέπμπορν να χάσει το ενδιαφέρον της για την ταινία και να αποσυρθεί. Στα γυρίσματα ήταν παρών και ο Σάιμον, κάνοντας μικροαλλαγές, ενώ λέγεται ότι οι σχέσεις μεταξύ των Έλσα Λάντσεστερ και Εστέλ Γουίντγουντ -απολαυστικό δίδυμο στην ταινία- δεν ήταν και τόσο καλές, με αποτέλεσμα να ανταλλάσσουν μεταξύ τους προσβλητικά σχόλια. Μοναδική κινηματογραφική εμφάνιση του Τρούμαν Καπότε ως ηθοποιού, με υποψηφιότητα για Χρυσή Σφαίρα το 1976.

 

Αυτή τη Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου 2018 και ώρα 10:00 το βράδυ στην επάνω αίθουσα

του Κιν/φου «ΟΛΥΜΠΙΟΝ»

 

Γενική είσοδος 3 ευρώ.

Σχολιάστε αυτό το άρθρο!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: