Φιλοπρόοδος Σύλλογος Κοζάνης – Θερινό σινεμά: «Ένα αστέρι γεννιέται»

By on 15/07/2019

Ξεκινούν την Τετάρτη 17 Ιουλίου 2019, οι πολυαναμενόμενες  θερινές κινηματογραφικές προβολές από τον Φιλοπρόοδο Σύλλογο Κοζάνης, στην αυλή του στεκιού, με ένα από τα καλύτερα μιούζικαλ όλων των εποχών. Το περίφημο «Ένα αστέρι γεννιέται», (Α star is born, 1954) του George Cukor που το Αμερικανικό Ινστιτούτο Κινηματογράφου (AFI) κατατάσσει στην 7η θέση των καλυτέρων μιούζικαλ όλων των εποχών.

Η ιστορία ενός διάσημου σταρ του Χόλυγουντ που βρίσκει μια νεαρή κοπέλα και την αναδεικνύει. Ερωτεύονται και παντρεύονται αλλά όσο αυτή αρχίζει να διαπρέπει και να γίνεται πρώτο όνομα, τόσο αυτός πέφτει στον αλκοολισμό και η δικιά του καριέρα βουλιάζει.

Φιλοπρόοδος Σύλλογος: Αναβολή της προβολής της ταινίας “Ένα αστέρι γεννιέται”

Η ταινία A Star Is Born του 1954 αποτελεί το ριμέικ σε μιούζικαλ της διάσημης ομότιτλης ταινίας του William A. Wellman από το 1937. Στους πρωταγωνιστικούς ρόλους έχουμε την Judy Garland και τον James Mason, με τον Charles Bickford να έχει τον χαρακτηριστικό δεύτερο ρόλο του διευθυντή της κινηματογραφικής εταιρείας. Ο διάσημος σκηνοθέτης George Cukor έφτιαξε ένα από τα καλύτερά του έργα, με συνολική διάρκεια σχεδόν τρεις ώρες, χωρίς να κουράζει και να βαραίνει. 

Ένα αστέρι γεννιέται, ένα άλλο αργοσβήνει. Η δύναμη του κόσμου, που τη μια μέρα σε ανεβάζει και την άλλη σε ρίχνει, είναι αδυσώπητη.

Όταν ήρθε η ώρα να κυκλοφορήσει επίσημα, οι παραγωγοί αποφάσισαν να κόψουν δυο μεγάλες σκηνές για να γλιτώσουν γύρω στο μισάωρο, χωρίς τη συγκατάθεση του Cukor φυσικά. Όταν αποφάσισαν το 1983 να την επαναφέρουν στην αρχική της μορφή, βρήκαν μόνο το ηχητικό μέρος των διαλόγων. Για εικόνα πρόσθεσαν φωτογραφίες από τις πρόβες, κατάλληλα επεξεργασμένες.

Είχε 6 υποψηφιότητες για Όσκαρ:

Α’ Ανδρικού Ρόλου (James Mason)

Α’ Γυναικείου Ρόλου (Judy Garland)

Καλλιτεχνικής Διεύθυνσης (Malcolm C. Bert, Gene Allen, Irene Sharaff, George James Hopkins)

Ενδυματολογίας (Jean Louis, Mary Ann Nyberg, Irene Sharaff)

Μουσικής (Ray Heindorf)

Τραγουδιού (Harold Arlen, Ira Gershwin)

 

Κέρδισε 2 Χρυσές Σφαίρες:

Α’ Ανδρικού Ρόλου (James Mason)

Α’ Γυναικείου Ρόλου (Judy Garland)

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, το «Μαγαζάκι της Προσφοράς» θα είναι ανοιχτό κάθε Τετάρτη 7 – 9.30 το απόγευμα στον επάνω όροφο του στεκιού, όπου μπορείτε να το επισκέπτεστε. Ο χώρος αυτός που διαμορφώθηκε με το σεβασμό που του αξίζει, γεμίζει εδώ και χρόνια με χρήσιμα αντικείμενα που προσφέρονται από εσάς, αντικείμενα που δεν χρησιμοποιείτε, όπως βιβλία, ρούχα, διακοσμητικά, DVD, CD, παιχνίδια κ.α. Αυτά τα χρηστικά αντικείμενα που συγκεντρώνονται και εκτίθενται στο «μαγαζάκι», μπορεί ο καθένας μας να τα προμηθεύεται αντί ενός συμβολικού ποσού που καθορίζεται από την προσωπική αποτίμηση και τη δυνατότητα του καθένα μας. Μ’ αυτό τον τρόπο γεμίζουμε τον κουμπαρά της προσφοράς που ανοίγει στο τέλος του χρόνου για να ενισχύσει οικονομικά αδύναμους συνανθρώπους μας.

Επίσης, για άλλη μια χρονιά, καλούμε όσους μας τιμήσουν με την παρουσία τους στις προβολές μας, να φέρνουν ό,τι έχουν διαθέσιμο από τρόφιμα μακράς διαρκείας, για το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Συλλόγου.

 

Τετάρτη 17 Ιουλίου 2019 στις 9:30 μ.μ. 

στην αυλή του Φιλοπρόοδου

 

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

 

Ένθερμος υποστηρικτής Κινηματοθέατρο «Ολύμπιον»

Σχολιάστε αυτό το άρθρο!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: