Φιλοπρόοδος Σύλλογος – Θερινό σινεμά: «Ο Κλέψας του Κλέψαντος»

By on 13/07/2020

 Με την ταινία σταθμό στην ιστορία του κινηματογράφου «Ο Κλέψας του Κλέψαντος»» (I soliti ignoti, 1958) του Μάριο Μονιτσέλι συνεχίζονται αυτή την Τετάρτη 15 Ιουλίου 2020 στις 9:30 μ.μ. οι θερινές προβολές του Φιλοπρόοδου Συλλόγου Κοζάνης. Πρόκειται για μία από τις πιο κλασικές κωμωδίες της ιταλικής κινηματογραφικής σχολής, η οποία γνώρισε μεγάλη επιτυχία και ήταν υποψήφια για το Όσκαρ καλύτερης ξενόγλωσσης ταινίας. Πρωταγωνιστούν: Βιτόριο Γκάσμαν, Μαρτσέλο Μαστρογιάνι, Ρενάτο Σαλβατόρι, Τοτό, Κλαούντια Καρντινάλε, Ροζάνα Ρόρι, Κάρλα Γκραβίνα, Κάρλο Πιζακάνε, Μέμο Καροτενούτο, Τιμπέριο Μούρτζα, Τζίνα Ρόβερε, Ρενάτο Τέρα, Ελβίρα Τονέλι, Τζίνα Αμέντολα.

Μια συμμορία μικροαπατεώνων, που περιφέρεται στα λαϊκά περίχωρα της Ρώμης, προετοιμάζεται για ένα μεγάλο κόλπο, τη ληστεία ενός ενεχυροδανειστηρίου. Είναι, όμως, τόσο γκαφατζήδες που φεύγουν με μοναδική λεία μια κατσαρόλα με μακαρονάδα.

This slideshow requires JavaScript.

Ο «Κλέψας του Κλέψαντος» τ​​ου Μάριο Μονιτσέλι, αποτελεί μία χαρακτηριστική γλυκόπικρη κωμωδία της μεγάλης ιταλικής κινηματογραφικής σχολής. Πρόκειται ουσιαστικά για ένα μείγμα κομέντια ντελ άρτε και νεορεαλισμού, που «γέννησε» μια ολόκληρη σειρά ταινιών, οι οποίες «γέμισαν» τις αίθουσες όλης της Ευρώπης με δεκάδες παραγωγές για περισσότερα από είκοσι χρόνια.

Η ταινία που παραμένει διαχρονική και απολαυστική όσο και εξήντα χρόνια πριν ήταν υποψήφια για το Όσκαρ καλύτερης ξενόγλωσσης ταινίας, κέρδισε το δεύτερο βραβείο στο Φεστιβάλ Σαν Σεμπαστιάν καθώς και τα Βραβεία Σεναρίου, Α’ Ανδρικού Ρόλου και Παραγωγού από την Ένωση Ιταλών Δημοσιογράφων Κινηματογράφου.

 

Επίσης, για άλλη μια χρονιά, καλούμε όσους μας τιμήσουν με την παρουσία τους στις προβολές μας, να φέρνουν ό,τι έχουν διαθέσιμο από τρόφιμα μακράς διαρκείας, για το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Συλλόγου.

 

Τετάρτη 15 Ιουλίου 2020 στις 9:30 μ.μ. 

στην αυλή του Φιλοπρόοδου

Η έναρξη προσέλευσης στο χώρο, για αποφυγή συνωστισμού, είναι στις 8:30 μ.μ. ενώ καθόμαστε μόνο εκεί που υπάρχει μαξιλάρι το οποίο και δεν μετακινούμε.

 

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

 

Ένθερμος υποστηρικτής Κινηματοθέατρο «Ολύμπιον»

Σχολιάστε αυτό το άρθρο!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: