Φιλοπρόοδος Σύλλογος – Θερινό σινεμά: «Η Μεγάλη Απόδραση»

By on 10/09/2019

Με την εξαιρετική πολεμική περιπέτεια του Τζον Στάρτζες «Η μεγάλη απόδραση» (The great escape – 1963) ολοκληρώνονται αυτή την Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2019 στις 9:00 μ.μ., οι θερινές προβολές του Φιλοπρόοδου Συλλόγου Κοζάνης. 

Παίζουν οι: Στιβ Μακ Κουίν, Τζέιμς Γκάρνερ, Ρίτσαρντ Ατένμπορο, Τζέιμς Ντόναλτ, Τσαρλς Μπρόνσον, Ντόναλντ Πλέζανς, Τζέημς Κόμπερν

Κατά τη διάρκεια του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, οι Γερμανοί μεταφέρουν σε ασφαλές στρατόπεδο την αφρόκρεμα των αιχμαλώτων πολέμου που κατά καιρούς προσπάθησαν να αποδράσουν. Και ενώ η Γκεστάπο θεωρεί ότι κανείς δεν μπορεί να διαφύγει, οι αιχμάλωτοι συλλαμβάνουν ένα παράτολμο σχέδιο που θα επιτρέψει σε 250 άνδρες να περάσουν τα συρματοπλέγματα και να φυγαδευτούν προς την Ελβετία.

Από τον σκηνοθέτη του «Και οι επτά είναι υπέροχοι» και με το μεγαλύτερο μέρος του καστ του θρυλικού γουέστερν, μια κλασική πολεμική περιπέτεια που συγκαταλέγεται ανάμεσα στις κορυφαίες περιπέτειες όλων των εποχών. Ο Στάρτζες πήρε το OK από την MGM (μαζί και ένα τεράστιο budget) και πήγε στη Βαυαρία για να μεταφέρει στην οθόνη το best seller του Πολ Μπρίτσιλ που με τη σειρά του βασίστηκε σε πραγματικά γεγονότα που έλαβαν χώρα προς το τέλος του πολέμου. Σαν γνήσιος δεξιοτέχνης της ασταμάτητης δράσης αλλά και της απεικόνισης ηρωικών καταστάσεων, κλιμακώνει αριστοτεχνικά την εξέλιξη, πετυχαίνοντας θεαματικές σκηνές αλλά και εξαιρετικές ερμηνείες από το καστ. Η σκηνή με τον Στιβ Μακ Κουίν να πηδάει το συρματόπλεγμα καβάλα στη μοτοσικλέτα έγινε σήμα κατατεθέν του φιλμ (αλλά και του επαναστατικού σινεμά των 60s) αν και στην πραγματικότητα δεν συνέβη ποτέ.

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, το «Μαγαζάκι της Προσφοράς» θα είναι ανοιχτό κάθε Τετάρτη 7 – 9.30 το απόγευμα στον επάνω όροφο του στεκιού, όπου μπορείτε να το επισκέπτεστε. Ο χώρος αυτός που διαμορφώθηκε με το σεβασμό που του αξίζει, γεμίζει εδώ και χρόνια με χρήσιμα αντικείμενα που προσφέρονται από εσάς, αντικείμενα που δεν χρησιμοποιείτε, όπως βιβλία, ρούχα, διακοσμητικά, DVD, CD, παιχνίδια κ.α. Αυτά τα χρηστικά αντικείμενα που συγκεντρώνονται και εκτίθενται στο «μαγαζάκι», μπορεί ο καθένας μας να τα προμηθεύεται αντί ενός συμβολικού ποσού που καθορίζεται από την προσωπική αποτίμηση και τη δυνατότητα του καθένα μας. Μ’ αυτό τον τρόπο γεμίζουμε τον κουμπαρά της προσφοράς που ανοίγει στο τέλος του χρόνου για να ενισχύσει οικονομικά αδύναμους συνανθρώπους μας.

Επίσης, για άλλη μια χρονιά, καλούμε όσους μας τιμήσουν με την παρουσία τους στις προβολές μας, να φέρνουν ό,τι έχουν διαθέσιμο από τρόφιμα μακράς διαρκείας, για το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Συλλόγου.

Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2019 στις 9:00 μ.μ. 

στην αυλή των ασμάτων και των θεαμάτων, στην κερασιά από κάτω.

 

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

 

Ένθερμος υποστηρικτής Κινηματοθέατρο «Ολύμπιον»

 

Σχολιάστε αυτό το άρθρο!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: