Φιλοπρόοδος Σύλλογος – Θερινό σινεμά: «Η γυναίκα της διπλανής πόρτας»

By on 31/07/2019

Με το εξαιρετικό ερωτικό θρίλερ του Φρανσουά Τριφό «Η γυναίκα της διπλανής πόρτας» (La femme d’à côté – 1981) συνεχίζονται αυτή την Τετάρτη 31 Ιουλίου 2019 στις 9:30 μ.μ., οι θερινές προβολές του Φιλοπρόοδου Συλλόγου Κοζάνης. Πρωταγωνιστούν οι: Ζεράρ Ντεπαρντιέ, Φανί Αρντάν, Ανρί Γκαρσέν, Βερονίκ Σιλβέρ, Ροζέ βαν Ουλ κ.α.

Ο Μπερνάρ (Ζεράρ Ντεπαρντιέ) ζει μια κανονική ζωή με τη γυναίκα και τα παιδιά του. Όταν όμως στο διπλανό σπίτι θα μετακομίσει ένας νιόπαντρος ελεγκτής εναέριας κυκλοφορίας, στο πρόσωπο της συζύγου του, ο Μπερνάρ θα αναγνωρίσει τη Ματίλντ (Φανί Αρντάν), έναν παλιό του έρωτα. Κανείς από τους δύο δεν θα αποκαλύψει το παρελθόν που τους συνδέει, και το πάθος θα αναζωπυρωθεί, απειλώντας να κάψει τους παράνομους εραστές…’

Πίσω από κλειστές πόρτες τα πάθη καίνε και η ανικανοποίητη επιθυμία ξεπερνάει τη λογική και απειλεί να γκρεμίσει τα πάντα. Ο Τριφό κάνει μια εξαιρετική δουλειά στο να να τονίζει τις σχεδόν αδιόρατες λεπτομέρειες κάτω από την επιφάνεια και να κάνει αισθητή την ένταση που σιγοβράζει, συνδυάζοντας το σχόλιο στις σχέσεις με το χιτσκοκικό σασπένς. Η ταινία στηρίζει πολλά στο εξαιρετικό πρωταγωνιστικό ζευγάρι του Ζεράρ Ντεπαρντιέ και της Φανί Αρντάν.

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, το «Μαγαζάκι της Προσφοράς» θα είναι ανοιχτό κάθε Τετάρτη 7 – 9.30 το απόγευμα στον επάνω όροφο του στεκιού, όπου μπορείτε να το επισκέπτεστε. Ο χώρος αυτός που διαμορφώθηκε με το σεβασμό που του αξίζει, γεμίζει εδώ και χρόνια με χρήσιμα αντικείμενα που προσφέρονται από εσάς, αντικείμενα που δεν χρησιμοποιείτε, όπως βιβλία, ρούχα, διακοσμητικά, DVD, CD, παιχνίδια κ.α. Αυτά τα χρηστικά αντικείμενα που συγκεντρώνονται και εκτίθενται στο «μαγαζάκι», μπορεί ο καθένας μας να τα προμηθεύεται αντί ενός συμβολικού ποσού που καθορίζεται από την προσωπική αποτίμηση και τη δυνατότητα του καθένα μας. Μ’ αυτό τον τρόπο γεμίζουμε τον κουμπαρά της προσφοράς που ανοίγει στο τέλος του χρόνου για να ενισχύσει οικονομικά αδύναμους συνανθρώπους μας.

Επίσης, για άλλη μια χρονιά, καλούμε όσους μας τιμήσουν με την παρουσία τους στις προβολές μας, να φέρνουν ό,τι έχουν διαθέσιμο από τρόφιμα μακράς διαρκείας, για το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Συλλόγου.

 

Τετάρτη 31 Ιουλίου 2019 στις 9:30 μ.μ. 

στην αυλή των ασμάτων και των θεαμάτων, στην κερασιά από κάτω.

 

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

 

Ένθερμος υποστηρικτής Κινηματοθέατρο «Ολύμπιον»

Σχολιάστε αυτό το άρθρο!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: