Φιλοπρόοδος Σύλλογος – Θερινό σινεμά «Πώς να Δολοφονήσετε τη Γυναίκα σας»

By on 27/07/2021

Οι θερινές προβολές του Φιλοπρόοδου Συλλόγου Κοζάνης συνεχίζονται αυτή την Τετάρτη 28 Ιουλίου 2021 με την μαύρη κωμωδία, «Πώς να Δολοφονήσετε τη Γυναίκα σας» (How to Murder Your Wife, 1965).  Σε σκηνοθεσία του Ρίτσαρντ Κουάιν είναι μια κλασική χολιγουντιανή κωμωδία και από τα πρώτα φιλμ που χρησιμοποίησαν την ιδέα του συγγραφέα που η ζωή του μπερδεύεται με τις ιστορίες του.

Πρωταγωνιστούν οι: Τζακ Λέμον, Βίρνα Λίζι (στον πρώτο ρόλο της στο Χόλυγουντ) και ο Τέρι Τόμας

Ο επιτυχημένος καρτουνίστας εφημερίδων (του οποίου ο ήρωας είναι ένας ντετέκτιβ) Στάνλεί Φορντ (Τζακ Λέμον), ορκισμένος εργένης, παρευρίσκεται σε ένα πάρτι και μαγεύεται από μια πανέμορφη ξανθιά Ιταλίδα (Βίρνα Λίζι) που ξεπετάγεται από μια τούρτα. Μεθυσμένος και κεραυνοβόλα ερωτευμένος παντρεύεται την καλλονή αμέσως, με τη βοήθεια ενός επίσης μεθυσμένου δικαστή, και απαρνιέται το μοναχικό βίο. 

Όταν συνηθίζει στη ζωή του παντρεμένου, μετατρέπει τον χαρακτήρα του σε σύζυγο. Παρακάτω, όμως, βρίσκει ότι το concept τον οδηγεί σε αδιέξοδο και αποφασίζει να «σκοτώσει» τη σύζυγο του καρτούν του. Αλλά η πραγματική σύζυγος πανικοβάλλεται, εξαφανίζεται και η αστυνομία βρίσκει αυτές τις συμπτώσεις ύποπτες…

Ο Τζακ Λέμον είναι όπως πάντα εξαιρετικός, όπως κι ο Τέρι-Τόμας ως μπάτλερ, η Βίρνα Λίζι δεν χρειάζεται παρά να είναι η Ιταλίδα κούκλα, αν και ερμηνεύει θαυμάσια. Οι παραγωγοί της αλλάζουν το χτένισμα και το μακιγιάζ και τη μεταμορφώνουν σε σωσία της  Μέριλιν Μονρόε σε ένα ρόλο που θα ταίριαζε γάντι στην αδικοχαμένη σταρ.

Για άλλη μια χρονιά, καλούμε όσους μας τιμήσουν με την παρουσία τους στις προβολές μας, να φέρνουν ό,τι έχουν διαθέσιμο από τρόφιμα μακράς διαρκείας, για το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Συλλόγου.

Τετάρτη 28 Ιουλίου 2021 στις 9:30 μ.μ. 

στην αυλή του Φιλοπρόοδου

Ώρα έναρξης προσέλευσης 8:30 μ.μ.

 

Υποχρεωτική η χρήση μάσκας κατά την είσοδο και έξοδο από τον χώρο.

Η έναρξη προσέλευσης στο χώρο, για αποφυγή συνωστισμού, είναι στις 8:30 μ.μ. ενώ καθόμαστε μόνο εκεί που υπάρχει μαξιλάρι το οποίο και δεν μετακινούμε.

Η ώρα έναρξης της προβολής είναι στις 9:30 μ.μ. χωρίς διάλειμμα.

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

 

Ένθερμος υποστηρικτής Κινηματοθέατρο «Ολύμπιον»

Σχολιάστε αυτό το άρθρο!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: