Φίλος του Τραμπ ο Ερντογάν -Πού χρόνος για τον Κυριάκο (Γράφει ο Μιχάλης Ραμπίδης)

By on 30/09/2019

Όλα έγιναν για μια φωτογραφία στο δείπνο με τους ηγέτες που παρέθεσε ο κ Τράμπ στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη. Ο Αμερικανός πρόεδρος είχε άπλετο χρόνο για τον φίλο Ερντογάν, είναι προσωπικός μου φίλος είπε έπειτα από την απελευθέρωση του Αμερικανού πάστορα Α. Μπράνσον, αλλά καθόλου για τον  Έλληνα πρωθυπουργό.

Όσο κι αν ο Αμερικανός πρέσβης κ Πάιατ επιβεβαιώνει ότι ο λόγος ακύρωσης του ραντεβού ήταν η πρόταση αποπομπής του κ Τράμπ για το θέμα που προέκυψε με την Ουκρανία, η αμφιβολία επιβεβαιώνεται για τις εσαεί (φιλοτουρκικές) προτιμήσεις των ΗΠΑ.  Ιδρώνει το αυτί του Τράμπ και του κάθε Αμερικανού προέδρου, από τέτοιες απειλές όταν ελέγχει την πλειοψηφία της Γερουσίας, της οποίας απαιτούνται τα 2/3 για να αποπεμφθεί ο πρόεδρος των ΗΠΑ;

Γιατί όμως να χάνει το χρόνο του ο Αμερικανός πρόεδρος με Έλληνα πρωθυπουργό όταν όλα έχουν πάρει το δρόμο τους, όταν οι κυβερνήσεις μας απέναντι στα Αμερικανικά και ΝΑΤΟικά συμφέροντα είναι ΝΑΙ ΣΕ ΟΛΑ!  Τι να απαιτήσει ο κ Τράμπ όταν όλα έχουν συμφωνηθεί από πριν, με επιτροπές, Υπουργούς κ.λπ.

Ενδεικτικά μόνο κάποια παραδείγματα το επιβεβαιώνουν:   

-Έκλεισε και η νέα συμφωνία για τις Αμερικανικές Βάσεις στην Ελλάδα, χωρίς μάλιστα ημερομηνία λήξης εκτός κι αν ένας εκ των δυο  την καταγγείλει και η οποία προβλέπει.  α) Τη συνέχιση της λειτουργίας της βάσης της Σούδας και την επέκταση των εγκαταστάσεών της.  β) Την στρατικοποίηση μέρους του λιμανιού της Αλεξανδρούπολης και τη χρήση του από το Αμερικανικό Ναυτικό.  γ) Εγκατάσταση βάσης ελικοπτέρων στην Κεντρική Ελλάδα.  δ) Χρήση από τις ένοπλες δυνάμεις μη επανδρωμένων αεροσκαφών (UAV).

-Στα εξοπλιστικά σύμφωνα με το Υπ. Εθνικής Άμυνας κ Παναγιωτόπουλο γίνονται διαπραγματεύσεις με ΗΠΑ και Ισραήλ για την απόκτηση UAV και drones, προχωράει το πρόγραμμα αναβάθμισης των F-16. Όσο για τις Γαλλικές φρεγάτες υπάρχει μια πρώτη συμφωνία μεταξύ του κ Μακρόν και του κ Μητσοτάκη. 

– Όλες οι γεωτρήσεις για πετρέλαιο και Φ.Α. στον Κυπριακό και Ελλαδικό χώρο δίνονται και θα δοθούν σε εταιρείες Αμερικανικών (Δυτικών) συμφερόντων. 

-Καταργήσαμε τη διέλευση αγωγών Φ.Α. άλλων συμφερόντων και δεχόμαστε μόνο τον ΤΑΠ  Αμερικανικών συμφερόντων.

Έχουμε απομακρυνθεί εντελώς από το δόγμα της πολυδιάστατης  εξωτερικής πολιτικής, βαδίζουμε ακροβατώντας στο επικίνδυνο φιλο-Αμερικάνικο σχοινί, ξεχνώντας πατροπαράδοτους & παραδοσιακούς συμμάχους, αλλά κυρίως την αχαριστία και την αφιλία του «θείου Σαμ» που καθοδηγείται αποκλειστικά από τα συμφέροντά του. Ο Αμερικανός πρέσβης κ Πάιατ αλωνίζει την Ελλάδα ως δεύτερος κυβερνήτης, κρίνει και αμφισβητεί επιχειρηματίες & κοινοπραξίες (ΟΛΘ) «διώχνει» (Ρώσους 2018)  διπλωμάτες, δίνει φιλοδωρήματα για την ανέλκυση βυθισμένου πλοίου στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης και τι δεν κάνει …..

Πόσο όμοια και πόσο προβλέψιμη είναι η πολιτική Ερντογάν;  Γιατί να μην την ακούσει ο κ Τράμπ;

Οι αδύναμες ελληνικές κυβερνήσεις έδωσαν (εκχώρησαν) ως μη όφειλαν δικαιώματα, έγιναν προβλέψιμες, εξαρτώμενες και όχι σύμμαχοι, ζήτουλες μιας συμπαθητικής ματιάς, μιας πόζας μπρος στον παγκόσμιο δημοσιογραφικό φακό …. 

 Αλίμονο μας αν την προστασία  της πατρίδας μας την εμπιστευτούμε  στις κατά καιρούς ορέξεις Αμερικανών & «σια». Θα τα δώσουμε όλα στον ΥΠ.ΕΞ των ΗΠΑ κ Πομπέο και θα μας εγγυηθεί την ασφάλεια της χώρας μας;  Είναι δική μας φροντίδα και ευθύνη η Ελλάδα! Δυστυχώς έστω κι αυτή η Ευρώπη «Μακρόν»  δεν φαίνεται πουθενά στον ορίζοντα…..

ΥΓ: Ποια θα είναι η απάντησή μας στους Ρώσους για την αναβάθμιση των S300 (περιορισμένης εμβέλειας) που προ καιρού μας προμήθευσαν, όταν οι γείτονές μας εξοπλίστηκαν σήμερα με τα υπέρ-σύγχρονα S400 που έχουν στο κλισιοσκόπιό τους όλες τις μεγάλες ελληνικές πόλεις και όχι μόνο;

 

Σχολιάστε αυτό το άρθρο!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: