Υπέροχη jazz ΗΧΩ στη ΖΕΠ

By on 18/07/2022

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το μουσικό φεστιβάλ ΗΧΩ «Οι μουσικές μας ρίζες, καρποί του μέλλοντος» με σπουδαίους μουσικούς επί σκηνής. 

Σε ένα μαγευτικό τοπίο, στο κατάμεστο αμφιθέατρο της ΖΕΠ και με εξαιρετική θέα, οι μουσικόφιλοι της πόλης είχαν τη χαρά να απολαύσουν τον Γιώτη Κιουρτσόγλου, τον Μάκη Σεβίλογλου, τον Γιώργο Τζούκα, τον Μανώλη και τον Σωτήρη Κουτσουνάνο, τον Θοδωρή Κότσυφα, τον Σάκη Ζαχαριάδη, τον Μάκη Μπουκάλη, τον Φώτη Τσιοτίκα, τον Μιχάλη Γκατζιούρα, τον Νίκο Καρδογιάννη, τον Στέλιο Τσομπανίδη, τον Δημήτρη Χριστώνη και τον
Φίλιππο Κωσταβέλη. Παραδοσιακά ακούσματα και σύγχρονοι ήχοι, παντρεύτηκαν άλλοτε αρμονικά κι άλλοτε ιντριγκαδόρικα, προσφέροντας μια μοναδική εμπειρία απόλαυσης της Jazz μέσα από ένα σταυροδρόμι συνομιλίας της σύγχρονης με την παραδοσιακή και λαϊκή μουσική μας κληρονομιά.

This slideshow requires JavaScript.

Με κεντρικό μήνυμα «Ανακυκλώνουμε τη μουσική, ανακυκλώνουμε τους χώρους, ανακυκλώνουμε τα υλικά», το φεστιβάλ έθεσε τις καλύτερες βάσεις τόσο για την καθιέρωσή του σε θεσμό, που θα εμπνεύσει τους νέους δημιουργούς να παρουσιάσουν τις δουλειές τους στην Κοζάνη όσο και για την αξιοποίηση νέων χώρων πολιτισμού, οι οποίοι συνδέουν το φυσικό και το αστικό τοπίο με τη μουσική και ζωντανεύουν την πόλη και τις γειτονιές της.

Το Φεστιβάλ διοργανώθηκε από τον ΟΑΠΝ στο πλαίσιο των 40ων Λασσανείων με χορηγούς την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας και τη ΔΙΑΔΥΜΑ Α.Ε., των οποίων η στήριξη υπήρξε πολύτιμη και καθοριστική για την πραγματοποίησή του.

Σχολιάστε αυτό το άρθρο!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: