Τότε: 2 x 300 + 2 x 325 = 1.250 – Τώρα: ΑΗΣ Καρδιάς = ΜΗ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΣ

By on 06/05/2021

Ξεκίνησε να λειτουργεί το 1975 και σήκωσε στις πλάτες του τη λειτουργία της Τηλεθέρμανσης, παρέχοντας σε χιλιάδες καταναλωτές φθηνή θέρμανση.

Τα τελευταία χρόνια «πληροφορηθήκαμε» ότι ο συγκεκριμένος ΑΗΣ, ο ΑΗΣ Καρδιάς, δε χωρά στον ενεργειακό σχεδιασμό της χώρας, σηματοδοτώντας στην ουσία τα σχέδια μετάβασης της περιοχής σε μια νέα εποχή με λιγότερο λιγνίτη.

Ο αρχικός σχεδιασμός προέβλεπε ότι η μονάδα θα αποσυρόταν κανονικά το Σάββατο 17 Απριλίου, καθώς θα είχε ολοκληρώσει τις 32.000 ώρες λειτουργίας, στο πλαίσιο του καθεστώτος παρέκκλισης περιορισμένης διάρκειας, όπου και είχε υπαχθεί. Ωστόσο με  τροπολογία, μετά από σχετικό αίτημα λόγω των αναγκών της Τ/Θ, το «σβήσιμο» παρατάθηκε και τελικώς ολοκληρώθηκε τα μεσάνυχτα και είναι πλέον ΜΗ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΣ.

Ένας εμβληματικός σταθμός υπήρξε ο ΑΗΣ Καρδιάς, που για 46 ολόκληρα χρόνια έδωσε ρεύμα και θέρμανση, ανταποκρίθηκε στις απαιτήσεις, στήριξε το σύστημα και την οικονομία της χώρας.

Το γεγονός ότι οι εργαζόμενοί του θα απορροφηθούν σε άλλες δομές της επιχείρησης είναι σπουδαίο, ωστόσο δεν  κλείνει την «πληγή». 

Οι συνέπειες από την απώλεια του Σταθμού σίγουρα θα έχουν μακροπρόθεσμες επιρροές, με το συνδικάτο να παραμένει στις επάλξεις για ό,τι δύναται να πράξει σχετικώς.

 

Γραφείο Τύπου 

Σχολιάστε αυτό το άρθρο!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: