Τρεις 24ωρες απεργίες στα φαρμακεία όλης της χώρας

By on 01/02/2011

farmakio_klisto

Εμμένουν στις κινητοποιήσεις τους οι φαρμακοποιοί. Ειδικότερα, το διοικητικό συμβούλιο του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου (ΠΦΣ) αποφάσισε να προχωρήσει σε τρεις 24ωρες πανελλαδικές απεργίες, την ερχόμενη Παρασκευή 4 Φεβρουαρίου, τη Δευτέρα 7 Φεβρουαρίου και την Τρίτη 8 Φεβρουαρίου.

 

 

Απο: protothema.gr

 

Την Τετάρτη 9 Φεβρουαρίου θα συγκληθεί η γενική συνέλευση του ΠΦΣ, προκειμένου να αποφασίσει την περαιτέρω συνέχιση και κλιμάκωση των κινητοποιήσεων.

«Ζητάμε να αποσυρθούν ή να τροποποιηθούν ριζικά τα σημεία του νομοσχεδίου που αφορούν τα πληθυσμιακά κριτήρια, την ίδρυση νέων φαρμακείων σε ακτίνα 200 μέτρων από συνταγογραφικά κέντρα, το εξοντωτικό ωράριο λειτουργίας και την ιδιαίτερα υψηλή έκπτωση προς τα ταμεία. Ζητάμε να εφαρμοστεί στην Ελλάδα ό,τι στην υπόλοιπη Ευρώπη» τόνισε ο πρόεδρος του ΠΦΣ, κ. Θεόδωρος Αμπατζόγλου, μετά το πέρας της συνέλευσης,

Στο μεταξύ, αναμένεται η απόφαση των φαρμακοποιών Αττικής για τη συνέχιση των απεργιακών κινητοποιήσεων -καθώς βρίσκεται σε εξέλιξη η γενική συνέλευση τους συλλόγου τους.

Οι φαρμακοποιοί της Αττικής θα αποφασίσουν εάν θα σταματήσουν να εκτελούν επί πιστώσει συνταγές ασφαλιστικών ταμείων, όπως του Ταμείου των Δημοσίων Υπαλλήλων, καθώς δεν έχουν τακτοποιηθεί τα χρέη των ασφαλιστικών ταμείων προς τα φαρμακεία.

 

Σχολιάστε αυτό το άρθρο!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: