Το 12ο συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας έδειξε το δρόμο για να πάμε τον τόπο μπροστά. (του Χάρη Κάτανα)

By on 17/12/2018

Το 12ο συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας ολοκληρώθηκε και ανέδειξε την πορεία του κόμματος μέχρι τις εκλογές. Παράλληλα χάραξε τον δρόμο για τα στελέχη, στη μεγάλη μάχη που έχουμε να δώσουμε μέχρι τις κάλπες. Όλοι εμείς που μετείχαμε στη διαδικασία καταλάβαμε ότι δεν χωρούν εγωισμοί, δεν χωρούν διαχωρισμοί και αμφισβητήσεις, ούτε προσωπικές στρατηγικές. Όλος ο κόσμος που άκουσε τον Κυριάκο Μητσοτάκη, κατάλαβε ότι με τη Νέα Δημοκρατία υπάρχει ελπίδα για ένα διαφορετικό αύριο, με ρεαλιστικό και παραγωγικό κυβερνητικό έργο, με ανάπτυξη, με δουλειές, με μια Ελλάδα που θα προοδεύει, θα καινοτομεί δημιουργικά και θα ξαναγίνει κανονική ευρωπαϊκή χώρα.

Η Νέα Δημοκρατία για μια ακόμη φορά δικαίωσε τις επιλογές μας.Απέδειξε πως είναι ένα κόμμα ανοιχτό, της πολιτικής διεύρυνσης, που τολμά τις μεγάλες αλλαγές, ένα κόμμα σύγχρονο, συγκροτημένο, ευρωπαϊκό αλλά και κόμμα πατριωτικό που αναγνωρίζει τις εθνικές αξίες σε πείσμα όσων θέλουν να τις διαγράψουν. Η Νέα Δημοκρατία απέδειξε ότι είναι το κόμμα της συμπόρευσης παλιών και νέων, ότι είναι η παράταξη που ενώνει, που δεν κάνει διακρίσεις και δίνει το “παρών” στους καθημερινούς αγώνες της κοινωνίας. Απέδειξε επίσης ότι είναι ένα κόμμα που σέβεται όλους τους πολίτες, που δεν ξεχωρίζει τους “δικούς μας” και τους “άλλους”, που επιδιώκει την αξιοκρατία και δεν θα απογοητεύσει όσους την εμπιστευτούν. Η Νέα Δημοκρατία απέδειξε για μια ακόμη φορά ότι είναι το κόμμα που έχει μια απολύτως εφαρμόσιμη αναπτυξιακή πολιτική πρόταση που μπορεί να ενώσει και πάλι την Ελλάδα μετά από μια περίοδο οικονομικής φτώχειας, κοινωνικού μαρασμού, συνολικής απαισιοδοξίας και εθνικής ταπείνωσης.

Όλα τα παραπάνω, πρώτος τα εγγυάται ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Είναι ο πολιτικός που μπορεί να ενώσει τους Έλληνες, που μπορεί να γεφυρώσει τα ρήγματα και το απέδειξε ακόμη μια φορά, μέσω του πολιτικού λόγου που παρουσίασε στο συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας. Είναι αυτός που μπορεί να δώσει τέλος στην Ελλάδα της παρακμής, οδηγώντας την Πατρίδα μπροστά, δίνοντας αξιόπιστες λύσεις στα προβλήματα της χώρας. Είναι όμως και ο ηγέτης της μεγάλης κεντροδεξιάς παράταξης που κρατά τον λόγο του. Που τολμά και αξίζει την εμπιστοσύνη του κόσμου. Που ενώνει, που κάνει πράξη τη διεύρυνση και δικαιώνει τις επιλογές της συστράτευσης.

Ευτυχώς, δόθηκε και μια ακόμη ευκαιρία για τη σύγκριση. Ευτυχώς, διότι ο απερχόμενος Αλέξης Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ στο άκουσμα του συνεδρίου της Νέας Δημοκρατίας, επέλεξαν να πραγματοποιήσουν ομιλία, την ίδια ώρα με τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Κι έτσι όλοι οι Έλληνες μπόρεσαν να κάνουν τη σύγκριση. Ήλθαν στη Θεσσαλονίκη, περικυκλωμένοι από αστυνομικούς πολλαπλάσιους του ακροατηρίου τους, για να μοιράσουν “χάντρες” και “καθρεφτάκια” στον κόσμο που έχει ξεπεράσει τα όρια της αντοχής του, για να διαλαλήσουν αριστερό “πατριωτισμό” χωρίς σύνορα και για να καπηλευτούν τον γνήσιο πατριωτισμό των Μακεδόνων. Ανάμεσα στους χειροκροτητές του αποτυχημένου πρωθυπουργού και πρόσωπα των off shore της Αριστεράς, η γνωστή παρέα της κυβερνητικής φαυλοκρατίας, οι σύμβουλοι χωρίς προσόντα, οι εραστές της Βενεζουέλας κι όλοι αυτοί που έπιασαν την καλή και εκμεταλλεύτηκαν την εξουσία εις βάρος του δημοσίου και του ελληνικού λαού.

Και στην άλλη πλευρά, κόντρα στο αποτυχημένο σήμερα, η Νέα Δημοκρατία με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να τονίζει προς κάθε κατεύθυνση ότι δεν θα κυρώσει τη συμφωνία των Πρεσπών. Ούτε η Νέα Δημοκρατία ως κόμμα, ούτε ως κυβέρνηση, ούτε τώρα, ούτε στην επόμενη Βουλή, ούτε ποτέ. Επί λέξη το επανέλαβε και με δημόσια δέσμευση το τόνισε για μια ακόμη φορά. Αυτό και μόνο αρκεί για τη σύγκριση. Όμως όπως τονίστηκε και στο συνέδριο, η σύγκριση με τον ΣΥΡΙΖΑ είναι το εύκολο. Το δύσκολο είναι η σύγκριση απέναντι σε αυτό που χρειάζεται ο κόσμος κι απέναντι στα προβλήματα της κοινωνίας, της οικογένειας, των νέων, των άνεργων, των εργαζόμενων για μισθό 360 ευρώ, των μισθωτών που δεν τα βγάζουν πέρα, των συνταξιούχων που ζουν στα όρια της φτώχειας, των πολύτεκνων, των ανασφάλιστων, των αγροτών, των μικρομεσαίων και της κατεστραμμένης αγοράς, όλων αυτών που ανήκουν στη μεσαία τάξη που διαλύεται, όλων αυτών που δεν θέλουν να συμβιβαστούν ούτε με τη φτώχεια, ούτε με τη θηλιά των φόρων, ούτε με τη μιζέρια που έφερε η “πρώτη φορά” αριστερά.

Αυτά είναι τα προβλήματα με τα οποία πρέπει να συγκριθούμε κι εκεί είναι ο αγώνας που πρέπει να κάνουμε. Για να ασχοληθούμε πραγματικά μαζί τους και να τα επιλύσουμε. Εκεί έχει αξία η παρέμβαση με το δικαίωμα που μας δίνει η ψήφος μας. Εκεί είναι και η ευθύνη εάν θα επιλέξουμε ξανά το παλιό, το… “μια από τα ίδια” ή εάν θα αλλάξουμε πορεία προς το αύριο, κάνοντας το άλμα προς τη νέα εποχή, δίνοντας τέλος στην εσωστρέφεια και στην καθήλωση. Να προχωρήσουμε όλοι μαζί μπροστά, να πάμε επιτέλους τον τόπο μπροστά.

Το 12ο συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας, μας βρήκε όλους ενωμένους. Ταυτόχρονα μας ανέθεσε μεγάλες ευθύνες διότι για πάρα πολλούς συμπολίτες μας, η εκλογική επιλογή της Νέας Δημοκρατίας, αποτελεί τη μοναδική ελπίδα να αλλάξουμε πορεία. Είναι μια ελπίδα που έχει αντίκρυσμα διότι μπορούμε κάνουμε τη μεγάλη αλλαγή με ειλικρίνεια, με ενότητα, με ευθύνη, με λογική, με σιγουριά και με μια συμφωνία αλήθειας ανάμεσα στο Κόμμα και στον κόσμο, που πρώτος συνυπογράφει ο Κυριάκος Μητσοτάκης και μετά όλοι εμείς. Όπως ειπώθηκε στο συνέδριο, συγκροτούμε πλέον μια ευρύτερη συμμαχία που συνασπίζει και ενώνει πολίτες από τη δεξιά μέχρι τις παρυφές της αριστεράς. Μπορούμε να το κάνουμε. Έτσι θα πάμε επιτέλους τον τόπο μπροστά.

Σχολιάστε αυτό το άρθρο!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: