Το «πόρισμα» που είδε το φως της δημοσιότητας στην ηλεκτρονική εφημερίδα esos.gr δεν είναι αυτό που κατατέθηκε

By on 01/11/2018
Θεόδωρος Θεοδουλίδης Κοσμήτορας Πολυτεχνικής

Το «πόρισμα» που είδε το φως της δημοσιότητας στην ηλεκτρονική εφημερίδα esos.gr δεν είναι αυτό που κατατέθηκε από την Επιτροπή για τη Διερεύνηση Συνεργειών μεταξύ του Πανεπιστημίου και του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας στις 28 Ιουνίου 2018.

Με την αλλοίωση του κειμένου και στη συνέχεια τη διαρροή του, επιχειρείται η δημιουργία τετελεσμένων όσον αφορά την Πολυτεχνική Σχολή και τη στελέχωση των Τμημάτων της. Παρόμοιες διαρροές καθώς και παλαιότερες ανακοινώσεις για γρήγορη αξιολόγηση (fast track) του Διδακτικού-Ερευνητικού Προσωπικού του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας δείχνουν προσπάθεια για προνομιακή μεταχείριση, τη στιγμή που ακόμη δεν έχει συζητηθεί-αποφασιστεί το μοντέλο μετάβασης για το εκπαιδευτικό προσωπικό.

Ως εκπαιδευτική κοινότητα της Πολυτεχνικής Σχολής συναισθανόμαστε το χρέος μας απέναντι στην ανάπτυξη της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης στη Δυτική Μακεδονία και έχουμε προσέλθει στο διάλογο για τη συνέργεια με τη δέουσα σοβαρότητα. Επιζητούμε τη διαφύλαξη των ακαδημαϊκών αξιών που χαρακτηρίζουν τη Σχολή μας και δεν αποδεχόμαστε εκπτώσεις, ούτε και πλάγιες μεθόδους στη χάραξη σοβαρού σχεδίου για ένα αυριανό βιώσιμο Πανεπιστήμιο υψηλών προδιαγραφών.

Με τιμή

Θεόδωρος Θεοδουλίδης

Κοσμήτορας Πολυτεχνικής Σχολής Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας

Σχολιάστε αυτό το άρθρο!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: