«Το παιδί και ο παπαγάλος.Το τελευταίο καλοκαίρι στη Σμύρνη» της Αλεξίας Βόγδου

By on 30/03/2022

Κυκλοφορεί σύντομα: «Το παιδί και ο παπαγάλος.

Το τελευταίο καλοκαίρι στη Σμύρνη» της Αλεξίας Βόγδου

 

Κυκλοφορεί μέσα στις επόμενες μέρες, από τις Εκδόσεις Παρέμβαση, το παιδικό βιβλίο «ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΚΑΙ Ο ΠΑΠΑΓΑΛΟΣ, το τελευταίο καλοκαίρι στη Σμύρνη», της Αλεξίας Βόγδου σε εικονογράφηση Θεοδώρας Παπαβασιλείου Βίκα. Το θέμα του βιβλίου είναι εμπνευσμένο  από τα γεγονότα της Μικρασιατικής καταστροφής. 

Σμύρνη Καλοκαίρι 1921

Ο μικρός Αρσένης ζει με την οικογένεια του στη Σμύρνη, περνώντας ανέμελα την παιδική του ηλικία με τον αγαπημένο του παπαγάλο Φρίξο, μη μπορώντας να φανταστεί την καταιγίδα που ερχόταν και θα άλλαζε δραματικά την ζωή του. Η οικογένειά του, εγκατεστημένη στα παράλια της Μικράς Ασίας παρακολουθεί τα γεγονότα που συμβαίνουν ελπίζοντας, πως πόθοι αιώνων για λευτεριά από τους Τούρκους  θα πραγματοποιηθούν. 

Σμύρνη  Καλοκαίρι 1922

Λίγο πριν τα τραγικά συμβάντα της καταστροφής της Σμύρνης, των παραλίων της Μικράς Ασίας και του ξεριζωμού του Ελληνικού πληθυσμού, η οικογένεια του Αρσένη βλέποντας τον κίνδυνο, ετοιμάζονται για τον δρόμο της προσφυγιάς. Όμως η μοίρα δυστυχώς  άλλα τους  επιφυλάσσει…

 

Βιογραφικά στοιχεία

 

Η Αλεξία Βόγδου γεννήθηκε στην Κοζάνη, σπούδασε στη Φιλοσοφική σχολή Αθηνών, στο τμήμα της Αγγλικής Γλώσσας και Φιλολογίας. Συνεχίζει τις μεταπτυχιακές της σπουδές στην εκπαίδευση (Μ.Ed.) στο Ανοικτό Ελληνικό Πανεπιστήμιο, ενώ παράλληλα φοιτά στο τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Από το 2006 υπηρετεί στην Πολεμική Αεροπορία ως μόνιμο στέλεχος. Είναι μητέρα έξι παιδιών. Από τα μαθητικά της χρόνια ασχολείται με τη συγγραφή διηγημάτων και ποίησης. Έχει συγγράψει εκπαιδευτικό εγχειρίδιο και δίγλωσσο παραμύθι που αφορούν την διδασκαλία της αγγλικής γλώσσας σε παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες. Επίσης, το βιβλίο της «Τα εξωφρενικά γυαλιά του Αρίστου», κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Παρέμβαση.

 

Η Θεοδώρα Παπαβασιλείου-Βίκα γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Άρτα. Είναι Τεχνολόγος Οχημάτων και εργάστηκε στα ΕΠΑΛ. Έχει συγγράψει δύο ηλεκτρονικά βοηθήματα, για τα ΜΕΚ Ι και ΜΕΚ ΙΙ που δίδασκε. Η πρώτη επαφή με τη ζωγραφική ήταν στα γυμνασιακά χρόνια, σε σχολή δι’ αλληλογραφίας. Εργάστηκε για μικρό διάστημα σε βιοτεχνία κεραμικών μελανόμορφων αγγείων και όταν συνταξιοδοτήθηκε παρακολουθεί μαθήματα σε σχολή Αγιογραφίας και στο Εικαστικό Εργαστήρι του Δήμου Κοζάνης. Έχει παρουσιάσει έργα της σε ομαδική έκθεση με τη Σχολή Αγιογραφίας. Η εικονογράφηση του παρόντος βιβλίου πραγματοποιήθηκε εθελοντικά στην μνήμη της επετείου συμπλήρωσης 100 ετών από τη Μικρασιατική Καταστροφή.

Σχολιάστε αυτό το άρθρο!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: