Το νέο διπλό τεύχος του περιοδικού «Καρυοθραύστις» κυκλοφορεί στα βιβλιοπωλεία

By on 23/11/2022

Το νέο διπλό τεύχος 12-13 (Νοέμβριος 2022) του περιοδικού καρυοθραύστις κυκλοφορεί στα βιβλιοπωλεία, πλούσιο όπως πάντα, με περισσότερες από 400 σελίδες, με πολλές και ενδιαφέρουσες στήλες.

Στη στήλη ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟ πέντε συγγραφείς (Στρατής Πασχάλης, Θανάσης Χατζόπουλος, Κώστας Α. Κρεμμύδας, Γιάννης Παλαβός, Βασίλης Πανδής) συζητούν για τη διδασκαλία της Λογοτεχνίας στα σχολεία.

Η Διώνη Δημητριάδου και ο Βαγγέλης Αλεξόπουλος επιμελούνται μεγάλο αφιέρωμα στη σύγχρονη αμερικανική ποίηση με την ανθολόγηση 27 σύγχρονων ποιητών και ποιητριών, που ζουν και δημιουργούν στις Η.Π.Α.

Ο Γιώργος Δελιόπουλος επιμελείται αφιέρωμα με τίτλο ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ ΝΟΣΤΑΛΓΟΣ, για το ποιητικό, μεταφραστικό και πεζογραφικό έργο της Δέσποινας Καϊτατζή-Χουλιούμη.

Η Ευσταθία Δήμου επιμελείται αφιέρωμα με τίτλο ΕΓΚΑΤΟΙΚΟΣ ΣΤΩΝ ΙΔΕΩΝ ΤΗΝ ΠΟΛΗ για το ιδιαίτερο ποιητικό έργο του Αλέξιου Μάινα.

Ο Διονύσης Στεργιούλας στη στήλη του ΜΕ ΕΝΣΤΙΚΤΟ ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ μάς θυμίζει τη συλλογή Γυμνό Παράθυρο του Γιώργου Θέμελη.

Ο Σπύρος Λαζαρίδης στη στήλη του ΔΥΤΙΚΑ ΣΤΑΣΙΜΑ μάς αφηγείται την ιστορία των ποταμών της Δυτικής Θεσσαλονίκης μέσα από λογοτεχνικά κείμενα.

Στην ΟΔΟ ΕΝΤΥΠΩΝ παρουσιάζονται τα περιοδικά ΘΕΥΘ και ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ μέσα από συνεντεύξεις των υπευθύνων τους.

Η Αλεξάνδρα Μυλωνά στη στήλη της TRES GROS PLAN εκθέτει απροκάλυπτα όσα υποτίθεται ότι γίνονται εν κρυπτώ.

Φρέσκες δημιουργίες Ελλήνων ποιητών, ποιητριών και πεζογράφων, καθώς και μεταφρασμένη λογοτεχνία από όλο τον κόσμο, συμπληρώνουν το τεύχος.

Στην ΗΛΑΚΑΤΗ ΕΝ ΣΠΟΥΔΗ και στις ΒΙΒΛΙΟΣΗΜΑΝΣΕΙΣ παρουσιάζονται ποιητικές συλλογές, πεζογραφήματα και μεταφράσεις Ελλήνων δημιουργών.

Τέλος, το τεύχος κοσμούν έργα της εικαστικού Μαρί Θεοφίλου, η οποία καταθέτει τις απόψεις της για την παλλόμενη τέχνη της σε συνέντευξη που έδωσε στη Γλύκα Διονυσοπούλου.

Μπορείτε να προμηθευτείτε το περιοδικό από όλα τα μεγάλα βιβλιοπωλεία Αθήνας και Θεσσαλονίκης καθώς, από όλα τα υπόλοιπα βιβλιοπωλεία της χώρας κατόπιν παραγγελίας, αλλά και μέσα από την ιστοσελίδα των εκδόσεων ΡΩΜΗ.

https://www.romipublications.com/

Σχολιάστε αυτό το άρθρο!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: