Το Κινητό Εργαστήριο Ενημέρωσης, Εκπαίδευσης & Τεχνολογίας «ΟΔΥΣΣΕΑΣ» από τον Οργανισμό «Το Χαμόγελο του Παιδιού» επισκέπτεται την Κοζάνη

By on 22/03/2023

Το Κινητό Εργαστήριο Ενημέρωσης, Εκπαίδευσης & Τεχνολογίας «ΟΔΥΣΣΕΑΣ» από τον Οργανισμό «Το Χαμόγελο του Παιδιού» επισκέπτεται την Κοζάνη με δράσεις Πρόληψης για μικρούς και μεγάλους

Από τη Δευτέρα 27 Μαρτίου έως και την Παρασκευή 31 Μαρτίου 2023, το Κινητό Εργαστήριο Ενημέρωσης, Εκπαίδευσης & Τεχνολογίας «ΟΔΥΣΣΕΑΣ» του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού» θα βρίσκεται στην Κοζάνη (Κεντρικό Κτίριο Σιδηροδρομικού σταθμού Κοζάνης), για να υλοποιήσει δωρεάν εκπαιδευτικές δράσεις πρόληψης για μικρούς και μεγάλους, σε κρίσιμους τομείς που αφορούν τη ζωή και τα δικαιώματα των παιδιών. Οι δράσεις στην Κοζάνη υλοποιούνται με τη στήριξη πολλών φορέων που ενώνουν τις δυνάμεις τους και συγκεκριμένα πραγματοποιούνται σε συνεργασία με το Δήμο Κοζάνης, την Αντιδημαρχία Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας και Πολιτισμού, τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δ. Κοζάνης, τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δ. Κοζάνης και υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας. 

Αξιοποιώντας την τεχνολογία, μικροί και μεγάλοι θα έχουν τη δυνατότητα να συμμετάσχουν σε διαδραστικές παρεμβάσεις πρόληψης και ενημέρωσης, σχετικά με θεματικές που αφορούν, μεταξύ άλλων,  την ενδοσχολική βία και τον εκφοβισμό, την ασφαλή πλοήγηση στο διαδίκτυο και τον εκφοβισμό μέσω ηλεκτρονικών μέσων, τις εξαφανίσεις, την κακοποίηση-παραμέληση παιδιού κ.ά.. Ο Οργανισμός «Το Χαμόγελο του Παιδιού» φροντίζει για τη σχολική κοινότητα, καθώς και για τους πολίτες της Κοζάνης, υλοποιώντας τις παρακάτω δράσεις με τη συμβολή του εξειδικευμένου προσωπικού του, και τη διάθεση του σύγχρονου υλικοτεχνικού εξοπλισμού που διαθέτει:

Eκπαιδεύσεις, Eνημερώσεις και Eπιμορφώσεις για μικρούς και μεγάλους

  • Ημέρες & Ώρες: Δευτέρα 27 έως Παρασκευή 31 Μαρτίου, 09:00 – 13:45 για σχολικές ομάδες μαθητών/τριών και έως 19:30 για γονείς/κηδεμόνες σε ατομικό ή ομαδικό επίπεδο, ή για ομάδες εκπαιδευτικών
  • Πληροφορίες και ραντεβού:
  • Για τις επισκέψεις των σχολικών ομάδων (27-31/03, πρωινές ώρες) ο συντονισμός γίνεται σε απευθείας επικοινωνία με τις σχολικές μονάδες.
    • Οι γονείς/κηδεμόνες μπορούν να κλείσουν ραντεβού για να συμμετέχουν στις παρεμβάσεις (είτε ατομικά είτε σε ομάδες ή/και οικογένειες), επικοινωνώντας στο 30 2310 250160 (Τμήμα Πρόληψης και Ευαισθητοποίησης του Οργανισμού στη Θεσσαλονίκη) ή μέσω email στο [email protected] (θέμα: Δράσεις «ΟΔΥΣΣΕΑ» στην Κοζάνη»).

Πιο συγκεκριμένα η δράση στην Κοζάνη θα περιλαμβάνει:

Τα πρωινά, Δευτέρα 27 έως Παρασκευή 31 Μαρτίου 2023 (09:00 – 13:45), οι μαθητές και οι μαθήτριες της Κοζάνης, σε επικοινωνία με τις σχολικές μονάδες, θα συμμετέχουν σε εκπαιδευτικές δράσεις πρόληψης σε θέματα που αφορούν άμεσα τα παιδιά, για την καθημερινότητά τους αλλά και το μέλλον τους, όπως είναι η ασφαλής πλοήγηση στο διαδίκτυο, η ενδοσχολική βία και ο σχολικός εκφοβισμός, η ενδοοικογενειακή βία, ο εκφοβισμός μέσω ηλεκτρονικών μέσων, η κακοποίηση και η παρενόχληση κ.ά.

Το απογεύματα θα είναι αφιερωμένα στους ενήλικες της Κοζάνης. Συγκεκριμένα, από τη Δευτέρα 27 έως την Παρασκευή 31 Μαρτίου 2023 (έως 19:30), οι γονείς/κηδεμόνες θα μπορούν να συμμετέχουν σε διαδραστική παρέμβαση με θέματα που μπορεί να αφορούν την ασφαλή πλοήγηση στο διαδίκτυο, την ενδοσχολική βία και τον εκφοβισμό, τα Δικαιώματα των παιδιών, τις εξαφανίσεις, τη σημασία της ψυχικής ανθεκτικότητας κ.ά., μόνοι/ες τους, οικογενειακά μαζί με τα παιδιά τους ή οργανωμένοι/ες σε ομάδες/συλλόγους. Επίσης, οι εκπαιδευτικοί μπορούν να συμμετέχουν σε εντατικές επιμορφώσεις επάνω σε σχετικές θεματολογίες.

Οι εκπαιδεύσεις, ενημερώσεις και επιμορφώσεις για μικρούς και μεγάλους υλοποιούνται στο πλαίσιο της Πράξης με τίτλο «Η συμβολή των τεχνολογιών της Πληροφορίας και της Επικοινωνίας (ΤΠΕ) στην προστασία των παιδιών, των νέων και των ατόμων σε κίνδυνο στην Ελλάδα-SMILE NET» η οποία εντάσσεται στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Μεταρρύθμιση Δημοσίου Τομέα 2014-2020» με MIS 5129741. 

Το σύνολο των αναγραφόμενων δράσεων θα πραγματοποιηθεί στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο του Κινητού Εργαστηρίου Ενημέρωσης, Εκπαίδευσης & Τεχνολογίας «ΟΔΥΣΣΕΑΣ», ο οποίος θα βρίσκεται σταθμευμένος έξω από το Κεντρικό Κτίριο Σιδηροδρομικού σταθμού Κοζάνης, με απόλυτη τήρηση όλων των απαραίτητων μέτρων πρόληψης και υγιεινής.

Περισσότερες πληροφορίες:

«Το Χαμόγελο του Παιδιού»

[email protected]

Τηλ. 2310 250 160

Σχολιάστε αυτό το άρθρο!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: