«Το εμβόλιο για τον κορωνοϊό και οι δυο αντικρουόμενες πλευρές» – Άρθρο της Βάιας Λαμπροπούλου

By on 18/04/2021

Σύγχυση και διλλήματα προκαλεί ο εμβολιασμός των πολιτών στους ιατρούς και  στους πολίτες της χώρα που το θεωρούν ως τον μοναδικό τρόπο επανεκκίνησης της κοινωνίας σε μια υγιή καθημερινότητα. Η διαδικασία των εμβολιασμών εξελίσσεται κανονικά.

«Τα φάρμακα και τα εμβόλια  έχουν παρενέργειες,δεν μπορούμε να ακυρώσουμε τις έρευνες και τον έλεγχο που γίνεται για την κυκλοφορία τους» εκτιμά ο γενικός ιατρός Δημήτρης Μουτσιούνας. Την ίδια άποψη έχει και ο Αθανάσιος Κοσματόπουλος ιατρός χειρούργος ο οποίος υποστηρίζει πως είναι απαραίτητο να εμβολιαστούν οι ευπαθείς ομάδες.

«Το εμβόλιο έγινε σε σύντομο χρονικό διάστημα και δεν υπάρχει ακόμη εικόνα για τα αποτελέσματα, αυτό μου προκαλεί φόβο» αναφέρει η Βάγια Καραθανάση ιδιωτική υπάλληλος, η ίδια θα αφήσει τον εμβολιασμό της για το επόμενο διάστημα. Ο Αργύρης Ζυμάρας, καθηγητής Αγγλικών δηλώνει «Θα εμβολιαστώ όταν έρθει η σειρά μου. Προτεραιότητα έχουν οι γονείς μου»

«Η μητέρα μου  έκανε το εμβόλιο και μετράω αντίστροφα τις μέρες και για μένα» μας λέει η Καλλιόπη Θεοδωράκη καθηγήτρια αγγλικών.Η κ. Θεοδωράκη νιώθει ανακούφιση και ασφάλεια που η μητέρα της εμβολιάστηκε και πιστεύει στην αποτελεσματικότητα του εμβολίου .Η διατροφολόγος Σωτηρία Κεσόγλου μας ανέφερε σχετικά: «Να δείξουμε εμπιστοσύνη στους επιστήμονες που έχουν εργαστεί στην εύρεση του εμβολίου,να ακούμε πιστά τις συμβουλές των θεράποντων ιατρών μας για το καλό της δημόσιας υγείας». Δεν είμαστε ειδικοί να κρίνουμε την αξιοπιστία του εμβολίου γιατί στερούμαστε των ειδικών επιστημονικών γνώσεων τονίζει η Κατερίνα Καβουρίδου ελεύθερος επαγγελματίας, δεν θα κάνει το εμβόλιο, αλλά θεωρεί πως οι άνω των 85 υποχρεωτικά θα πρέπει να εμβολιαστούν.«Εμβολιαζόμαστε γιατί νοιαζόμαστε» υποστηρίζει η Αγγελική Καπλανίδου σχολική νοσηλεύτρια.

Στην ιατρική και στις φαρμακευτικές εταιρείες εναποθέτουν οι πολίτες τις ελπίδες τους για την αντιμετώπιση της πανδημίας. ΤαΜε τον εμβολιασμό του μεγαλύτερου μέρους του πληθυσμού ίσως καταφέρουμε να δούμε φως στο τούνελ και λύσεις στον αποσυντονισμό που μας οδήγησε η πανδημία.

Της Λαμπροπούλου Βάιας

metalignitiki.gr

Σχολιάστε αυτό το άρθρο!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: